banecare1 Posted September 4, 2022 Author Posted September 4, 2022 6 hours ago, Delija67 said: Nadam se da su se potrudili da za izvoz naprave nesto jestivo umesto onog smrznutog peska koji ovde valjaju kao sladoled. nema razlike
banecare1 Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 On 4.9.2022. at 11:27, banecare1 said: danas nova tura. ovaj put samo nedelja dana ako bude srece i ne u letim u probleme sa virusom. beijing -voz-> nanjing -voz-> shanghai -avio-> xiamen -avio-> beijing juce se vratio sa ove ture. nije bilo ekscesa sa karantinom. bilo je par situacija gde sam morao da precutim iz kojeg kraja pekinga dolazim jer su se tamo pojavili zarazeni. da nismotaku uradili ne bi dozvolili ulazak na feri kojim smo se prebacili u xiamenu sa vel'kog na malo ostrvo. u nanjingu je bio neki samit gde sam se ja pojavio zbog par sastanaka koji su meni poslovno interesantni. ostatak programa nije bas moj fah, ali odlicno organizovano i mogucnost cuti predavanja, upoznati neke interesantne ljude iz drzavnih org kine i drugih zemalja. ima tu sjajnih likova. npr sledece nedelje me vodi na veceru u najbolji turski restoran pekinga lik iz erdoganove kancelarije za investicije. ja njemu lepo objasnio da je "Turkish Feast" najbolj turski restoran u pekingu, ali covek ne slusa i sada mora da mi dokazuje posto je na tim samitima dosta ljudi i malo vremena, obicno se improvizuje, tako da moze prezentacija za slobodnim stolom u lobiju za nekoliko klijenata odjednom. posle sastanka pisem organizatorima da mi desifruju ko je ko i dobijem ovakvu fotografiju izgleda sasavo, ali za stolom je 3800 retail stores (snacks), 100+ bakery shops , 250+ hotela i jedan PPP clan 6
banecare1 Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 sangaj je bio u letu ovaj put, tako da nemam nista zanimljivo odatle. xiamen je vec druga prica. ja sam prethodno dolazio u xiamen dok sam vodio rusku firmu u kini. grad mi se uvek svidjao, ali nikada nisam imao vremena da provedem izvan fabrika, restorana i hotela. ovaj put je bilo nesto fleksibilnije sa vremenom, tako da je i program bio raznovrsniji sam grad ima puno vegetacije i interesantnih ulicica. u ovu ulicicu sa par hotelcica i statuama sam greskom usao posto me je taksista ostavio 30m od tacke gde sam treba da izadjem. to jutro sam isao da vidim kineskog partnera so kojim sam trebao da uradim neke proracune, tako da sam krenuo sa komjuterom, a zavrsio na plazi slikajuci se za forum pored mene bilo je 4-5 parova koji su radili phtoshooting za svadbu i neki random ljudi, ali prilicno prazno za lepu plazu u centru grada inace, plaza je bukvalno najbliza tacka mainland sa tajvanom. ostrvo na kraju kratkog videa je tajvansko 5
banecare1 Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 u xiamenu je bio event gde sam imao priliku da prezentujem svoje proizvode prezentacija je bio glavni razlog poste, ali bio je i sajam na kojem je bio stend srbije. nije bilo puno mesta tako da ja nisam ucestovao, ali ekipa koje je bila je odradila dobar posao. u poredjenju sa drugim zemljama kod nas je bila odlicna aktivnost i asortiman proizvoda. cak je bila i tik-tok online prodaje. sklope i rasklope opremu za par minuta. 2
banecare1 Posted September 11, 2022 Author Posted September 11, 2022 sreo sam i spanskog diplomatu koji je radio u beogradu 4 godine. raspituje se ima li rakije u kini. evo nas poziramo kinezima kao "foreign friends" kao sto rekoh, grad je lep. imam par foto/video random snimaka koje cu da stavim u spojler Spoiler ovo je teritorija oko sajmista. novi deo grada sa neboderima, hotelima i slicno. nije po mom ukusu, dosta sterilno sve izgleda. isti deo grada samo pogled sa hotelske terase 6
banecare1 Posted October 29, 2022 Author Posted October 29, 2022 borsh&kompot. mali ukrajinsko-ruski restorancic u sangaju koji vode dve vesele devojke. srednja klopa, ladna ruska vodka i ukrajinska gorilka, losa gruzinska vina i super atmosfera. moze i tako da prodje.... 1
Popular Post banecare1 Posted October 29, 2022 Author Popular Post Posted October 29, 2022 ovo je vec sa promocije sira zbog koje sam zaglavio u sangaju od 17.10. umesto da se vratim kuci za dva dana verovatno cu biti ovde do sredine novembra. sipaj bona pored uzoraka proizvoda sa nasim sirom imali smo carering iz sangajskog Yugo Grill kao i serbian wine & rakija tasting bilo super. doslo nam ba s dosta potencijalnih distributera sire iz cele kine i pored problema zbog kovida. svi se srecni i zadovoljni vratili kuci osim mene... neko oma, neko za 3-4-8 dana, ali vratise se.... 12
banecare1 Posted November 7, 2022 Author Posted November 7, 2022 sajam uvozne robe u sangaju CIIE nafatase me za onlibe prodaju rakije. 100K ljudi pratilo moje blamiranje posle se malo slavila prodaja 4
x500 Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 On 29.10.2022. at 8:45, banecare1 said: sipaj bona Da li je to Rubinov Vinjak, deluje mi po obliku flase? Druga, vaznija, stvar - prodaja sira u Kini! Moji kinezi, doduse iz Malezije ako to ima bilo kakvog znacaja, su redom imali stomacnih problema sa sirom i mlacnim proizvodima.
napadaj Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Romansa na stolu Najjači keks, bar ona stara verzija. 1
zorglub Posted November 7, 2022 Posted November 7, 2022 Baki koji kinezima prodaje Taš i Romansu Fali Smoki i Merima dečiji sapun 1 hour ago, napadaj said: Najjači keks, bar ona stara verzija. I meni se čini da nije isti kao nekada.
banecare1 Posted November 8, 2022 Author Posted November 8, 2022 17 hours ago, x500 said: Da li je to Rubinov Vinjak, deluje mi po obliku flase? Druga, vaznija, stvar - prodaja sira u Kini! Moji kinezi, doduse iz Malezije ako to ima bilo kakvog znacaja, su redom imali stomacnih problema sa sirom i mlacnim proizvodima. rubinov je vinjak. ja ne prodajem romansu, to uvoze kinezi i mislim da nisu neke kolicine. moj osnovni proizvoda je sir. imam i sladoled, vino, bice rakija i drugi slatkisi. razmiljam da li da uvezem ajvar, ali to bas treba naci nekog dobrog promotera. moja firma je prva u istoriji koja je uvezla sir i sladoled iz srbije u kinu. radio sam sa ruskim mlecnim proizvodima do srpskih i nikada nisam cuo za stomacne probleme, a posetio sam oko 200 mlekara od kojih je 80ak kupovalo od nas. 3 1
DejanMilč Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 (edited) 18 hours ago, zorglub said: Baki koji kinezima prodaje Taš i Romansu I meni se čini da nije isti kao nekada. Medela je nov vlasnik Ravanice, oni prave Romansu i Bonžitu. Edited November 8, 2022 by DejanMilč
Sestre Bronte Posted November 8, 2022 Posted November 8, 2022 4 hours ago, banecare1 said: rubinov je vinjak. ja ne prodajem romansu, to uvoze kinezi i mislim da nisu neke kolicine. moj osnovni proizvoda je sir. imam i sladoled, vino, bice rakija i drugi slatkisi. razmiljam da li da uvezem ajvar, ali to bas treba naci nekog dobrog promotera. moja firma je prva u istoriji koja je uvezla sir i sladoled iz srbije u kinu. radio sam sa ruskim mlecnim proizvodima do srpskih i nikada nisam cuo za stomacne probleme, a posetio sam oko 200 mlekara od kojih je 80ak kupovalo od nas. ima dijamant soja sos, pa možda to da probaš 3
banecare1 Posted November 10, 2022 Author Posted November 10, 2022 sinoc zaglavio na argentinskom stendu na sajmu uvoznih roba CIIE u sangaju. bilo dosta latinosa, skandinavaca i rusa. dirljiva scena je bila kada smo se upoznavali. sedimo i medju ostalima za stolom dve ruskinje i jedna ukrajinka. pita ruskinja ukrajinku gde su i kako su njeni. klinka, koja inace radi kao prevodilac na ruskom stendu, odgovara da je sve lose. roditelji kubure u kijevu, a babushka i dedushka poginuli u donjecku kada im je bobma razrusila porodicnu kucu. ruskinja joj se bacila u zagrljaj uz potok suza, izvinjavanja i molitve da se sve sto pre zavrsi. veoma spontano i ljudski bez lazne empatije. jbg, oseti se i u kini stradanje tih naroda. ja ih nesto kao tesio i kudio politicare, ali pravi potez je bio kada sam sipao rakiju koju samo doneo kao poklon na stend malo kasnije dodjose brazilci sa peharom svetskog prvaka u fudbalu da zezaju argentice, sve ih je zeznuo meksikanac kada im je maznuo pehar i tako ... svi bili sampioni i tuzne stvari su otisle u drugi plan uz argentinsko vino, srpsku rakiju i sir, ruski sladoled i norveski kavijar bili su i neki japanski naucnici koji su samo delili vizit karte, evo ih levo na ovoj fotografiji. ubise se od alkohola i nestadose prvi 5 2 2
Recommended Posts