Jump to content
IGNORED

Sta se jede po Kini

banecare1

Recommended Posts

Posted

da ne trazim sada ima li kina na putovanjia i posto sam svakako kidnapovao ovaj topic, malo sangaja na putu iz hotela na zeleznicku stanicu

sajam i hotel su bili u pudongu, to je novi deo sangaja

7gYymu6.jpg

UIfY3TL.jpg

do zeleznicke stanice se putuje sat vremena.  hongqiao je ogromno transportno cvoriste sa aerodromom, zelznicom i ogromnim sajmistem kao osnovom oko koje nice prakticno novi grad 

prvi put sam video pesacki prelaz sa indikacijom semaforskih svetala. 

nakon povratka sa desetodnevnog puta i ljubljenja dece mora san hitno u irski pab na pivo i opustanje

• +1 4
Posted

Jbt, to postavljeno zelenilo kraj puta, pa cvjetovi pravilno rasporedjeni :huh: 

Posted
On 1.5.2021. at 7:41, banecare1 said:

posto sam svakako kidnapovao ovaj topic

i to je skroz ok. Poželjno, šta više. Ostali svetski putnici neka se pridruže.

• Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

snimak predgradja Tianjin-a. to je lucki grad od 10+ miliona na 100km od Pekinga. snimio sam zbog oblakodera koji je maltene na livadi

edit+: imam i time lapse od predgradja sangaja do grada changzhou, mozda je malo prebrzo jer je voz uglavnom na oko 350km/h, ali mislim da je interesantno da se vidi bezbroj zgrada koje su razporedjene po poljima izmedju gradova, kojie se polako povezuju medjusobno

Edited by banecare1
  • +1 3
Posted

@banecare1 e, uz izvinjenje sto topik zagadjujem politikom, moram da iskoristim priliku da te pitam za misljenje dojam: u Kini sam bio kao da nisam - obican pomorac koji je stupio nogom na zemlju tek da moze da kaze - ako ga neko pita - da je bio u Kini.

I to jednoj drugoj, drugacijoj Kini u koju i po kojoj se nije bas moglo da svrcka okolo, poprilicno natmurenoj pa i sivoj, ali na neki drugi nacin, meni ipak razlicit od socrealistickog sivila tadasnje Istocne Evrope.

Uz dojam da je, kakva god, nekako entuzijasticnija ili sta vec, ozbiljnija - ne znam kako bolje da se izrazim - od tadasnjih poprilicno frivolnijihtm Kubanaca.

To im odbijam na karipsku lokaciju :D i sve sto uz to ide.

A, opet, ne tako davno, mozda nekih 4-5 godina, dakle u vreme kada je Kina vec debelo bila Kina vozova koji idu 350 km/h, u Trier-u na Mozelu, rodnom gradu Karla Marx-a, sa sve kucom u kojoj se rodio i sa sve muzejom, video sam poprilicno turista od kojih je, cenim, dobre najmanje 2/3 bilo Kineza.

I to ovih novih, cenim boljestojecih buduci da su sebi mogli da dozvole turizam po Evropi.

I koji su kao takvi izabrali (i) Trier u kome su se ponasali - mozda gresim dusu u proceni - onako bas poprilicno hodocasnicki.

Sve u svemu, obaska izvinjenje na Off-u: kako tebi kao prisutnom i buduci da si odavde, dakle upoznat i snabdeven razumevanjem za obe strane problema, i onu komunisticku i onu kapitalisticku :D izgleda danasnji, moderan tretman te problematike u glavama modernih obicnih Kineza, mladjeg sveta narocito?

Vise onako dojmovnotm, bez ulazenja u neke podrobne analize koje su, drzim i nemoguce.

Ili, recimo, gde i kako u skolama, nastavi, obrazovanju, pakuju tu problematiku, koliko je i kako odradjuju, otaljavaju ili...

Posted

@namenski mislim da se u skolama  klasicni komunizam izucava ozbiljno i tu nema otaljavanja. retko se doticem politike u komunikaciji sa lokalcima, ima se mnogo precih tema i zasto bi cackali mecku kada vecini ekonomski  ide jako dobro. podrazumeva se da trenutni sistem nema veze sa zvanicnom ideologijom, nisu slepi da ne vide gde zive.

a ko hoce da bude drug clan ne ide to tako lako, koliko znam moras biti potkovan znanjima o partiji da te prime u istu.

• +1 1
Posted

nije losa ideja pazljiivije birati grickalice u kini jer na svasta moze da se naleti. ja sam pre par dana ubacio kikiriki u korpu i sada vidim da je kikiriki da dodacima :D

DhGJLhg.jpg

Posted

Šta je ovo? Vidim da ima oči...

.... Shiit has hit the fan!

Posted

girice ili neke slicne male ribice

Posted

Uh dobro je, to i nije toliko loše. Da nisu "punoglavci"...

.... Shiit has hit the fan!

Posted

ok je skroz, ja sam vec pojeo sve iz kesice, ukljucujuci i okice:tongue:. moram da prebrodim krizu oko rucka sa nekiim grickalicama. veceras su nemacke kobasice i kolenica na programu, treba biti spreman pojeesti i popiti sveeeee :D

Posted

ovde se  zove ping pang

Posted

vidi se da te štedi...

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk