Jump to content
IGNORED

VIP Game of Thrones

Calavera

Recommended Posts

Posted

I sad ide Varys sa Tyrionom preko mora, izgleda? Jedva čekam da krenu da u prvoj epizodisledeće sezone krenu da prepričavaju jedan drugom ovu sezonu...

Je l ovoga ima u knjizi? Ne secam se da je Varis zapalio preko?

Meni se serija generalno ne svidja previse, tako da necu da drvim :D Samo sam zbunjen tajmlajnom, pola pete knjige je vec prikazano, i deo cetvrte takodje. Ako ne krenu da izmisljaju stvari onda ima stofa za jos jednu sezonu, sto znaci da za dve godine serija prestize knjige.

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Weenie Pooh

928

• Calavera

614

• Razzmatazz

389

• MayDay

324

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mene zaista podsjeća na neki Might&Magic koji sam igrao prije petnaestak godina. Na tom nivou je i uvjerljivost scena. 

Return to Castle Wolfenstein, u jednoj od misija preslikano ovako izleću odozdo, samo u zamku, ne na otvorenom prostoru. Ali ubeđen sam i da sam ovo negde video u eksterijeru, moguće da je neki film sa zombijima.

Posted

@goofs: Naravno da nije u knjizi zapalio preko, samo je misteriozno nestao. Pojavi se pred kraj DWD pravo niotkuda da ubije Kevana Lannistera, uz sve gloating - prilično OOC, ali to je deo onog imbecilnog Young Griff zapleta, šta se tu može.

U seriji je prilično dobra ideja da Tyrion ima Varysa kao saputnika. Inače bismo morali da ga gledamo kako priča sa mornarima i svako malo rekapitulira prošlu sezonu - "Bacili me u zatvor zbog zločina koji nisam počinio, majku im, i onda suđenje, i dovedu moju ljubavnicu koja totalno nije bila kurva, i ona me pokopa, ali se ja dosetim i tražim trial by combat, i onda ja i moj brat, onaj sa jednom rukom, pričamo u ćeliji o gnječenju buba, kad ono moj šampion, Oberyn Martell the Yellow Viper of Dorne bude zgnječen kao buba, see what I did there..."

Timeline za četvrtu i petu knjigu se preklapa, tako da... verovatno će moći da razvuku još jednu sezonu uz ove katastrašne kreativne slobode koje već koriste. Preko toga - teško.

Posted (edited)

pa nekakav rasplet svih ovih podzapleta će morati da usledi. kako su razvlačili ovo kao kore za pitu, tako bi i jednu jedinu knjigu sa raspletima mogli da razvuku na jedno dve-tri sezone. verujem da će to zavisiti od interesovanja publike - ako se narodu™ bude svidelo ovo ništa, onda ima da ga tegle sve dok postoji isplativost.

Edited by Malvo
Posted (edited)

Jebote, prekrsih zavet da bih odgledao sranje epizodu. :dry:  Dakle, sta mi je islo na kurac:

- Opterecenost Fremena romansom izmedju Ingridtm i Jona Snowa. "Jeste se videli? -Jesmo. -I sta ti je ona rekla? - Nista. -A ti njoj? "

- Odlucnost autora serije da Stanis bude negativac. U tu svrhu (izmedju ostalog), Fremeni od ljudozdera preko noci postase ponositi gorstaci.

- Smorenis as usual.

- Frustrira odsustvo Planininih muka. One su trebale da nam budu uteha zbog svega onog sto je uradio.

- Bronova deonica smor, as usual. Potpuno odseceno i van konteksta  ostale radnje. Kao da je neko u scenario podmetnuo stranice nekog decjeg fantasy romana. I btw, Vini, ono su magic missiles (1d4), ne fireballs.

- Deo sa Tirionom je mlako odradjen. Ocekivao sam mnogo vise.

Edited by Verterdegete
Posted

pa nekakav rasplet svih ovih podzapleta će morati da usledi. kako su razvlačili ovo kao kore za pitu, tako bi i jednu jedinu knjigu sa raspletima mogli da razvuku na jedno dve-tri sezone. verujem da će to zavisiti od interesovanja publike - ako se narodu™ bude svidelo ovo ništa, onda ima da ga tegle sve dok postoji isplativost.

To je otprilike najgore sto mogu da urade ovoj seriji. Cetvrta i peta knjiga su ioanko same po sebi razvucene, ako uspore sad seriju ima da gledamo 3 sezone pustih dijaloga, izmedju ostalog, onoga sto je Vini pominjao gore.

Posted

Sve u svemu katastrofa, ali to sam i očekivao.

Posted

Naravno da nije. Jedva su i Tyriona ugurali, bez Tiše, bitno da se tri minuta šamarao sa Shae... bila je bukvalno slap-fight.

A celu epizodu inače prepričavaju jedni drugima šta se upravo desilo na ekranu. Tako i Tyrion ode kod tate u WC i kaže mu "I loved her... but I killed her..."

to i loved her... but i killed her... bolje ide uz:

http://www.youtube.com/watch?v=zXIuAz7aryo

inace, epizoda je neopisano sranje, ali neopisano sranje :isuse: Weissa i Benioffa treba poslati u Tursku ili Indiju, za to su jedino sposobni.

Posted

Jebote, prekrsih zavet da bih odgledao sranje epizodu. :dry:  Dakle, sta mi je islo na kurac:

- Opterecenost Fremena romansom izmedju Ingridtm i Jona Snowa. "Jeste se videli? -Jesmo. -I sta ti je ona rekla? - Nista. -A ti njoj? "

- Odlucnost autora serije da Stanis bude negativac. U tu svrhu (izmedju ostalog), Fremeni od ljudozdera preko noci postase ponositi gorstaci.

- Smorenis as usual.

- Frustrira odsustvo Planininih muka. One su trebale da nam budu uteha zbog svega onog sto je uradio.

- Bronova deonica smor, as usual. Potpuno odseceno i van konteksta  ostale radnje. Kao da je neko u scenario podmetnuo stranice nekog decjeg fantasy romana. I btw, Vini, ono su magic missiles (1d4), ne fireballs.

- Deo sa Tirionom je mlako odradjen. Ocekivao sam mnogo vise.

oprosti ali ovo nije bio 1d4, ono bi i čoveka ubilo iz prve.

Posted

Damage je 1d4+1 samo na prvom nivou, svaki drugi nivo posle toga se povećava za još toliko, do maksimalnih 5d4+5 kad stigne do devetog -_-

Sad me zvala staramajka, odgledala epizodu pa da joj rastumačim šta se izdešavalo. Reko' ne znam, bolje nemoj ništa da me pitaš...

Posted

Nabrajate "sitnice", a niko da zapljune fajt Houda i Brienne kako treba. Jeste da su smanjili dimenzije tog Westerosa, ali tamo se svi sreću neprestano. Fali samo da nalete na Kapetana Dragana.

Posle toga moram da priznam da me najviše iznervirao onaj Bloodraven koji izgleda kao docent na Bogosloviji (barem nije Megatrend!). Iako je za pozdraviti to štu su hteli da skrate to putešestvije, ono je svojom dužinom i opisom stanja u kojem je bila družina imalo neku svrhu. Kosturi, ajde de. Morali su da se pojave zombiji u dubokom snegu, a ne zakopani iz zemlje, ali neko je morao da ubije onog Jojena. Jeo je za trojicu.

I, naravno, stanje i motivacija Tyriona pri izlasku iz kelije:

- Tysha - priznanje

- "she's been fucking Lancel and Osmund Kettleblack and probably Moon Boy for all I know". Morao je da skenja Cersei dodatno za Džejmija pri odlasku, da se time prekine i poslednja nit koja ih je vezala. Umesto toga, majstori su pokazali kako se opet opaljuju i to nakon scene u kojoj je Cersei ćaletu skresala u bradu da je sve istina. Pošto tajo Tajvin sasvim neopterećen crkava dva minuta kasnije, nije mi jasna svrha tog priznanja.

- kad se Shae zajebala što mu se obratila ponovo sa "my giant"

- "Wherever whores go". Mislim, ono.

Naveo bih i proveru da li Tywin Lannister sere zlato, ali već su rekli u prethodnim epizodama da je poslednji rudnik Lannistera presušio pre tri godine.

Deo sa Stanisom mi se još i dopao, najverovatnije zbog toga što je ton bio pojačan, a sa mojim ozvučenjem je na onoliki topot kopita igrao svaki bubreg u prostoriji. Mada stoji da upada u oči nedostatak zimske opreme, kao što je i Dragan Mance primetio. Pre je već kod samog Zida bila poruka "no licking of metal beyond this point", a sad svi tu mogu da štrajkuju u svojim uniformama.

Kapiram i to da nekog nervira opterećenost Wildlinga ljubavnom romansom Đona i Igrice, ali tako muškarci pričaju među sobom kad u društvu nema žena (i dece): jesi li jebo? Koliko puta si jebo? Koga si jebo? Ja sam jebo medveda! Počele i žene tako otkako je izašla 50 Shades of Grey, ali muška strana ima ipak više prakse oko toga.

Summa summarum, plotovi sa Branom i oblajhanom su u petoj knjizi. Write, write like the wind.

Posted

Oće kitu da piše kao vetar. Branovim vargisanjem i besmislenim gledanjem kroz oči što ptičje što drvene može da se ispuni još jedno 6 sezona kad je njegov deo u pitanju.

Ne nervira mene toliko romansiranje J+Y, neka im ga, nervira me psesivna potreba da jedni drugom prepričavaju prethodnu epizodu/sezonu serije. "I onda ona upala, i htela da me ubije, ali nije mogla, i onda je zaginula, ali nisam je ja ubio, nego onaj bezimeni mali iz druge epizode, neki čobanin, budala." To ne služi ničemu, to je patetičan filler scenarista nesposobnih da napišu polupristojan dijalog. Isto tako one razmen "I don't believe you - yes you do", te "I loved her but I killed her even though I loved her because I had to kill her but I loved her."

Po stoti put, neka dodaju i oduzimaju od originala koliko god hoće - ali prosto ne sme da se izbacuje suva genijalnost samo da bi se zamenila trapavim banalnostima.

Posted

dukinu serijal... neka crkne i nije steta.

Posted

Mnogo bre jedete govna. Odlična epizoda

Posted

Graves continued: “They [showrunners David Benioff and Dan Weiss] have such a challenge adapting the books into a really focused television experience. It’s very hard, it’s very complicated, it’s much harder then they’ve been given credit for, I think — and they do a brilliant job. But to bring back Michelle Fairley, one of the greatest actresses around, to be a zombie for a little while — and just kill people? It is really sort of, what are we doing with that? How does it play into the whole story in a way that we’re really going to like? It just didn’t end up being a part of what was going to happen this season. And finally one [more] reason: In case you didn’t notice, a lot happens this season … To add that in is something they opted out of. But what’s funny is that it was never going to be in the season, yet it took off on the Internet like it was going to happen.”

We then asked Graves if there’s any chance of the Lady appearing next season. “As somebody who’s worked deep inside the show, begged to have an answer and wants more than anybody, I have no idea,” he said. “They won’t tell me. They’re very good at being secretive.”

Graves also suggested that The Hound will not be coming back after Arya left him to die on that hillside. “As far as The Hound, as I told the story … he’s gone. How is he going to survive that? The real point of it was that she walks away, it wasn’t that it’s left open ended.”

Vini ce slag da dobije...