Jump to content
IGNORED

iPhone

Recommended Posts

Posted

Nema ničeg nenormalnog u tome da telefoni različito reaguju na mreže/da se različito ponašaju. Recimo, imam trenutno neku govnjivu Nokiu C5 na Telenoru, koja radi kao govno na mreži, gubi se, prekida, nedostupna je i dr. Za razliku od nekog drugog telefona sa istom karticom.

Posted

Jebem li ga, u zadnjih 13 godina sam promenio bar 10 - 15 telefona, uglavnom poskidani sa raznih belosvetskih mreža i otključavanih u raznim sumnjivim podrumima, probleme sa samim telefoniranjem i sms-ovima (dakle sa mrežom) nisam nikada imao. E, doduše, do pre nekoliko dana sam (osim nekoliko meseci Mobtela 98/99) bio na m:ts-u, sad sam na Telenoru, sa Telenorovim aparatom. Možda sad nastanu problemi. :D

Posted
HTC je umeo da izgubi mrezu. Javlja da su dostupni samo htini pozivi. Ovo je mozda bilo do kartice, ali problem koji mi se cesce javljao je da telefon zvoni, a da ne uspevam da prihvatim poziv (klizac za otkljucavanje ne reaguje) je sigurno do telefona/mreze.
Imam apsolutno iste probleme. Da li si rutovo telefon? Ja kapiram da bi se rutom resio te napasti.
Posted
Ja uvek tako radim, a tako je i u Win verziji.
itunes na win.u je dobar nacin da se ubije win i jos bolji da se proda mac (tako je katastrofalno isprogramiran, instalira i pokrene zilion win-servisa, sto je naravno meganeefikasno i drazi korisnika da batali to sranje od PC.a i predje na efikasni mac)sto se tice ios/androida, najbolje je to zasada definisao moj kolega koji je imao iphone do pre 3 meseca pa je presao na android:svaki ima svoje dobre i svoje lose strane, steta (ili sreca) sto nijedan nije "savrsen"npr. mala ali bitna stvar koja mu se svidjala na iPhoneu a nema je na androidu je hardverski home koji uvek radi(nexus s koji on ima, ima touch-screen home, koji kada app ljudski zaglupi ne reaguje i ne gerenise interrupt za OS/procesor)
Posted

Gomila androida ima pravi home tasterSent from my GT-I9000 using Tapatalk

Posted
itunes na win.u je dobar nacin da se ubije win i jos bolji da se proda mac (tako je katastrofalno isprogramiran, instalira i pokrene zilion win-servisa, sto je naravno meganeefikasno i drazi korisnika da batali to sranje od PC.a i predje na efikasni mac)
Neam pojma, koristim ga i na sedmici na šljaci, i nisam primetio da nešto jebe. Na šta konkretno misliš?
Posted
Neam pojma, koristim ga i na sedmici na šljaci, i nisam primetio da nešto jebe. Na šta konkretno misliš?
da bi radio, potrebno mu je dosta win servisa koji rade u pozadini. svaki od njih zdere resurse racunara i rade non-stop.ako imas dobar komp, ne primeti seako imas neki slabiji procesor, ili malo ram.a, svaki servis se itakako osetiovo bi naravno moglo da se implementira na mnogo efikasnije nacine, ali iz nekog razloga nije
Posted

vecina sim-free cetvorki koja se kupuje po beogradu je iz kine. i trouble free su ako je uzorak od par ljudi iz okruzenja relevantan.ne znam o cemu pricate za itunes i windows, ja zlehudom sudbinom moram da radim na skrnavom 5 godina starom celeron PC-ju sa XP-om i sem nesto duzeg dizanja (koje nije bitno duze od dizanja worda ili excela, takav je krsh u pitanju), sve ostalo radi pod konac (cak i ne crashira kao WMP i winamp povremeno)

Posted
Imam apsolutno iste probleme. Da li si rutovo telefon? Ja kapiram da bi se rutom resio te napasti.
Nisam ga rutovao, ali sam instalirao oficijelni Android 2.3 za njega. Ono najregularnije, otisao na softver update iz telefona i instalirao 2.3. Ne sacam se da li sam ove probleme imao pre updejta, ali prijateljica koja ima isti telefon kupljen u telenoru sa ugovorom, a koja nije uradila upgread Androida, ima nesto drugaciji problem. Desava se da joj telefon ne zvoni. Telefon je stalno pored nje (nije moglo da se desi da ge ne cuje) a pojavi se propusteni poziv. Rekao bih da je problem do neke nekompatibilnosti telenorove mreze i telefona. Simptomaticno je da nam se jednom desilo da su nam se problemi prakticno istovremeno manifestovali - prvo ja nisam mogao da odgovorim na poziv, a odmah potom njoj telefon nije zvonio.
Posted

niza raso, sad kad ste priznali svoju inferirornost, ne skrnavite dalje ovaj sveti topik. bolje formirajte android grupu za forumsku podrsku i rame za plakanje.

Posted (edited)
ne znam o cemu pricate za itunes i windows, ja zlehudom sudbinom moram da radim na skrnavom 5 godina starom celeron PC-ju sa XP-om i sem nesto duzeg dizanja (koje nije bitno duze od dizanja worda ili excela, takav je krsh u pitanju), sve ostalo radi pod konac (cak i ne crashira kao WMP i winamp povremeno)
ne kazem da je itunes lose napisan i nestabilan (sam za sebe) vec da je lose napisan za win.poslednji put kada sam ga imao na kompu je bilo 2008-9te (dosao uz quicktime player) i tada sam primetio ovo za win-servisesad sam malo guglao.ako im je verovati nisu samo servisi koje sam ja primetio, nego i kernel-driver :blink: kao i bonjour (apple-ova verzija zeroconf.a) za koji taj lik tvrdi da je zlo u LAN.u koje katkad rezultira u smrti mreznog interfejsa "zarazenog" racunara (moram reci da ja taj problem nisam imao) Edited by Zverilla
Posted

Meni nije jasno kako nekom moze da se ne svidja nacin na koji se iTunes sinhronizuje sa iOS uredjajima - mislim na play liste i mogucnost da se specificira koje liste treba da budu na uredjaju (ili za svaki uredjaj posebno ako ih imamo vise). Ovo je odlicno osmisljeno. Medjutim, realno stvarno moze da bude problem to sto se svaki uredja moze da veze samo za jednu iTunes biblioteku.

Posted
Stanje na srpskom tržištu diktira regionalno predstavništvo sa sedištem u Mađarskoj, tako da, šta nam oni udele, to nam je.
To čak i nije predstavništvo Apple-a, nego predstavništvo distributera, koji paralelno sa Apple-om valja i neke Symantec antiviruse, i štatijaznam još šta. Oni su regionalno predstavništvo isto koliko je ovde Asbis regionalno predstavnišvo Intela jer valja Intel hardver, a nikakve veze nema direktno sa njim (osim što mu je distributer, jelte, kao i za još 40 brendova).
Za razliku, recimo, od trzista Crne Gore.Nece biti da je to. Pre ce biti da su iTunes i ostali servisi, povezani sa uvrstavanjem iPhone-a u ponudu nekog od operatera mobilne telefonije. A ovi ocigledno procenjuju da im se vise isplate ponude telefon za 1 din uz dvogodisnji ugovor i sl (lako je moguce da su u pravu).
Ne razumem ti se ja u te crnogorske magije. Ono što znam jeste da su dva ovdašnja operatera pokušala da obezbede iPhone u svojoj ponudi i nisu uspeli, čak uprkos tome što jedan od njih (Vip) nudi isti na drugim tržištima. Tako da ni ta priča ne pije vodu. Može biti da njihova priča meni ispričana (da Apple smatra da ovde prosto neće prodati dovoljno) jeste neka vrsta žvake za ludake, ali su pokušali. I nastavlja se to i dalje, Telenor i dalje pokušava da obezbedi iPhone, ali nije odmakao dalje od perioda od pre 2 godine kada je ista priča bila za iPhone 3GS.