September 13, 2024Sep 13 Ja svake godine mogu da ga uzmem kao službeni i ne pada mi na pamet, a posebno ga nikada ne bih kupio. Zatvoren sistem, ne može .apk? Fuck that shit.
September 13, 2024Sep 13 On 13. 9. 2024. at 22:04, napadaj said: Zatvoren sistem, ne može .apk? Fuck that shit. štos mene tiče to mu je najveća prednost. nikad ni jedan nije ni zaštucnuo imam sve što mi treba, i sve šljaka kao prvog dana me like plus mi je ceo eko sistem vremenom postao kompatibilan, pa zaista nemam razloga da sada prolazim nekakvu agoniju prelaska
September 14, 2024Sep 14 On 13. 9. 2024. at 22:15, kud u maglu Simoviću said: štos mene tiče to mu je najveća prednost. nikad ni jedan nije ni zaštucnuo imam sve što mi treba, i sve šljaka kao prvog dana me like plus mi je ceo eko sistem vremenom postao kompatibilan, pa zaista nemam razloga da sada prolazim nekakvu agoniju prelaska Odlični su i ako nešto zajebu brzo poprave. Jedina mana je prebacivanje sadržaja sa tel na komp ili obrnuto. Besmisleno dugo traje, puca kod velikih fajlova i sl.
September 14, 2024Sep 14 On 14. 9. 2024. at 6:34, Zaboravan said: Jedina mana je prebacivanje sadržaja sa tel na komp ili obrnuto. Besmisleno dugo traje, puca kod velikih fajlova i sl. Od 15 Pro su poceli da (konacno) koriste USB 3. Meni za dosta stvari AirDrop zavrsava posao brzo i lako.
September 14, 2024Sep 14 On 14. 9. 2024. at 6:34, Zaboravan said: Odlični su i ako nešto zajebu brzo poprave. Jedina mana je prebacivanje sadržaja sa tel na komp ili obrnuto. Besmisleno dugo traje, puca kod velikih fajlova i sl. ne znam, od kako je cloud tehnologija preuzela primat u transferu materijala zaista nemam problema sa tim prebacivanjem, par puta sam tako nešto obavio preko wetransfera a možda je i do toga što mi je ceo ekosistem ios
September 14, 2024Sep 14 On 14. 9. 2024. at 8:23, kud u maglu Simoviću said: ne znam, od kako je cloud tehnologija preuzela primat u transferu materijala zaista nemam problema sa tim prebacivanjem, par puta sam tako nešto obavio preko wetransfera a možda je i do toga što mi je ceo ekosistem ios Da, oblak je rešenje, nego to android->win ide copy paste. Ali što kažeš vrlo moguće da sve to super radi npr sa macom™
September 14, 2024Sep 14 On 13. 9. 2024. at 22:04, napadaj said: Zatvoren sistem, ne može .apk? Fuck that shit. Moglo je ranije da se jailbreak-uje, ne znam da li još uvek može, ne pratim više tu scenu. Sad i ja računam da mu je to prednost, instaliram samo on što je provereno. Ako mi neka aplikacija stvarno treba i vrši posao, platim tih nekolko evra i miran sam. Naterala ih skoro EU da se otvore za druge nezavisne app store, ali nisam ni tamo zalazio, imam sve što mi treba. Naravno, koristim i mac, tako da mi je ceo ekosistem konzistentan i šljaka ko sat. Plus iCloud.
September 15, 2024Sep 15 Nisam nikad korisitio Apple proizvode ali slusajuci vas a gledajuci i recenzije sve vise sticem utisak da nemaju vise neku tehnicku prednost vec da su bukvalno postali quasi-luxury brand. Doduse i ostali su ih stigli sa cenama, dobar Intel laptop kosta ko MacBook Pro. On 14. 9. 2024. at 8:23, kud u maglu Simoviću said: ne znam, od kako je cloud tehnologija preuzela primat u transferu materijala zaista nemam problema sa tim prebacivanjem, par puta sam tako nešto obavio preko wetransfera a možda je i do toga što mi je ceo ekosistem ios To ti se moj kums zove vendor locking. Money making machine protiv koje se mi u ITu konstantno borimo.
September 15, 2024Sep 15 Video sam brdo sjajnih recenzija na youtube-u o tabletu Xiaomi Pad 6, nesto bez spominjanja apple-a, nesto kao ipad killeru… i nadjem ga u radnji odmah do ipad-a. odnos cene tipa 320 vs 380e u korist ubice. ipad je laksi, lepsi, leti sve na njemu u odnosu na svog ubicu… browsing, youtube… za tih 60ak evra vise, ipad je zapravo killer. Edited September 15, 2024Sep 15 by Guuundogan
September 15, 2024Sep 15 On 15. 9. 2024. at 6:56, Shan Jan said: To ti se moj kums zove vendor locking. Money making machine protiv koje se mi u ITu konstantno borimo. znaš za onaj vic kad su mujutm poslali u svemir sa 🐒? e pa to, naranite 🐒 i ništa ne dirajte
September 15, 2024Sep 15 On 15. 9. 2024. at 9:31, kud u maglu Simoviću said: znaš za onaj vic kad su mujutm poslali u svemir sa 🐒? e pa to, naranite 🐒 i ništa ne dirajte I to je validno, ono jes da je u tome Apple najbolji.
September 17, 2024Sep 17 On 17. 9. 2024. at 15:42, kud u maglu Simoviću said: ios 18 na 12ici šljaka kao sat 👍🏻 potvrdjujem. jos mi instalacija pocistila 8GB raznoraznog mulja u telefonu
September 17, 2024Sep 17 On 15. 9. 2024. at 6:56, Shan Jan said: Nisam nikad korisitio Apple proizvode ali slusajuci vas a gledajuci i recenzije sve vise sticem utisak da nemaju vise neku tehnicku prednost vec da su bukvalno postali quasi-luxury brand. Doduse i ostali su ih stigli sa cenama, dobar Intel laptop kosta ko MacBook Pro. To ti se moj kums zove vendor locking. Money making machine protiv koje se mi u ITu konstantno borimo. Apple je uvek to i bio s tim što poslednjih godina imaju i tehničku prednost otkako su otkačili Intel. To nema veze sa iPhonom osim što su iPhone i iPad bili prvi uređaji gde je i hardware njihov.