Shan Jan Posted August 30 Posted August 30 Imam BOX3 kod MTS i mobilni kod Yettela. Elem, nije proslo dva dana od kako mi je istekao ugovor za mobilni i zove me MTS: "Hej, ukoliko vam je slucajno istekao ugovor za mobilni kod drugog operatera, imamo odlicnu ponudu za vas"
braca Posted August 30 Posted August 30 1 hour ago, Yoyogi said: Slika kablova je iz 2003, kada su bili vidljivi, da kaze kako provajderi imaju svoje sopstvene mreze. To je sve pod zemljom vec 20 godina. Brzine download/upload niko vise i ne meri. Šalim se malo Yoyogi, ti si zabagovao negde u devedesetim i misliš da su Japan/Singapur na nekom nivou razvoja koji je nedostupan ostalim smrtnicima. Danas isti taj optički internet sa sve optičkim vlaknom do unutar kuće imaš maltene svuda, i u Maloj Mionici, i u Africi. 2
Shan Jan Posted August 30 Posted August 30 Imas i onu foru da oni koji su rano usli u internet/IT pricu i dalje jasu na starijim proizvodima koji su cesto losiji od onog sto je sada standard koji je upravo primenjen u Maloj Mionici. Tipa, odem u malu novu firmu i likovi imaju 10/40Gb switcheve. Onda odem u establiranu prebogatu komapniju i i dalje teraju na gomili mesta 100Mb Jbg, to bio standard pre Hrista kad su implementirali i sljaka i dalje, mozda ne idealno ali sljaka. 1
braca Posted August 30 Posted August 30 (edited) Joj ne pominji mi 100Mb, i dan danas prodaju gomilu uredjaja sa 100Mb, tipa štampač ili televizor 4K koji fura Netflix & co, ali unutra kartica sa 100Mb. Pa jebem vam mater, uštedeli ste 3 i po evra... Odmah dobijem ospice i otpišem, iz inata neću da kupim. Ja sam se ispružio za switch 10Gb i ti bi da zabodem u njega 100Mb. Mislim, radi, ali neće moći. P.S. ćuti dobro je dok ne naidješ na token ring... Edited August 30 by braca
Milosh76 Posted August 30 Posted August 30 2 hours ago, steins said: Ljudi ako ima ko iz Kragujevca da mi preporuči dobrog provajdera, mislim da je došlo vreme da se rastajem sa SBBom. Moze optika moze stogod, samo da radi U Srbiji imas 2 provajdera, MTS i SBB. Pod MTS imas jetel, supernovu, orion... Ako je neko u tvom komsiluku zadovoljan njihovim netom, skoro sigurno ce i tebi biti isto/slicno. Licno ne bih menjao SBB za MTS ni za 24 meseca za dinar, po iskustvu ljudi koje znam tesko su govno i tv i internet, tj gore nego sbb.
Čutura Posted August 30 Posted August 30 2 hours ago, Milosh76 said: U Srbiji imas 2 provajdera, MTS i SBB. Pod MTS imas jetel, supernovu, orion... Ako je neko u tvom komsiluku zadovoljan njihovim netom, skoro sigurno ce i tebi biti isto/slicno. Licno ne bih menjao SBB za MTS ni za 24 meseca za dinar, po iskustvu ljudi koje znam tesko su govno i tv i internet, tj gore nego sbb. Zavisi dal je kabl ili optika, ja sam prve dve godine u novom stanu imao mts box, pa sam posle presao na yetel internet a tv sbb preko neta. optika je u pitanju, internet sve vreme fercera savrseno al nikako nisam mogao da se naviknem na emteesov iris, eon je neuporedivo bolji. 2
Milosh76 Posted August 30 Posted August 30 Zato i kazem, kako komsijama tako i svima u okolini. Na srecu postoji ArenaCloud i SBB van mreze, ako nekog zanima neka tv koja nema u ponudi. I to je to.
vememah Posted August 30 Posted August 30 29 minutes ago, Milosh76 said: Zato i kazem, kako komsijama tako i svima u okolini. Na srecu postoji ArenaCloud i SBB van mreze, ako nekog zanima neka tv koja nema u ponudi. I to je to. 33% popusta u odnosu na Telekomovu cenu od 13, odnosno 16 € mesečno, ako se kupuje na tromesečnom nivou u kladionici Balkan Bet. https://www.balkanbet.rs/balkan-bet-promocije/arenacloud
igoraki Posted November 7 Posted November 7 Razmišljam da otkačim SBB pošto televiziju ne gledam, a oni nemaju samo internet opciju. Ako ima nekih preporuka, saveta za provajdera, iskustava, recite. Ja što sam gledao deluju mi A1 i beotel kao ok, ne bih mts-u da dajem pare, orion su mi rekli da ne valja, ne znam da li ima uopšte još neka opcija ? Hvala unapred
kud u maglu Simoviću Posted November 7 Posted November 7 ja imam orion, jedini imaju optiku u mojoj zgradi i jedini imaju opciju samo internet godinu i nešto ih rabim i nema nikakvih problema 2.5 Gb/s(vrlo upitno) 17xx dinara mesečno 1
Vapad Posted November 7 Posted November 7 1 hour ago, igoraki said: Razmišljam da otkačim SBB pošto televiziju ne gledam, a oni nemaju samo internet opciju. Ako ima nekih preporuka, saveta za provajdera, iskustava, recite. Ja što sam gledao deluju mi A1 i beotel kao ok, ne bih mts-u da dajem pare, orion su mi rekli da ne valja, ne znam da li ima uopšte još neka opcija ? Hvala unapred A1??? Misliš kao FWA? Ja sam kod telekoma, i da ima ikakvih mogućnosti otkačio bi ih... čisto zato što su stoka, i što su poskupeli, i što ih boli uvo za kvalitet infrastrukture, i ako kažeš bilo šta ima rado da ti ukazuju na "do xxxMb/s i SLAs za popravku" u ugovorima, a ako ti se ne sviđa uzmi biznis paket, ili plati penale pa idi drugde, ono što sam video je da je Yettel isti takav, na par primera iz prve i druge ruke... Moja najiskrenija preporuka je da vidiš šta ti komšije koriste, i ako su zadovoljni sa Orionom tu, onda Orion, ako neko drugi, neko drugi, jer je od lokacije do lokacije različito kako su "uradili". Druga iskrena preporuka, obzirom da su svi poskupeli, i da je usluga zapravo vrlo skupa sada, da vidiš gde dobijaš najviše, ako bi SBB dao neki retention offer, uzmi to, samo ih pritisni za maksimum, ono, 12m po dinar, 24m 50%, najviše što nude. Ili za prelazak kod drugih šta možeš da dobiješ, borba je velika na tržištu i biće još veća, greota je ne izvući nešto iz toga, ne zaslužuju bolje. A za par godina ćemo videti šta će biti.. 1
igoraki Posted November 8 Posted November 8 13 hours ago, Vapad said: A1??? Misliš kao FWA? https://a1.rs/a1-blog/kucni-net to imaju, verovatno je wireless, da.
Zaboravan Posted November 8 Posted November 8 3 hours ago, igoraki said: https://a1.rs/a1-blog/kucni-net to imaju, verovatno je wireless, da. Vodi računa o tome koliko im je doplata za GB ako/kada potrošiš one uključene u paket. Možda se kod nekih isplati dati više za neograničen... 1
vememah Posted November 8 Posted November 8 (edited) @igoraki Ako imaš pristup MTS-ovoj optici, Yunet (delom u MTS-ovom vlasništvu) nudi čist internet preko nje. Quote https://forum.benchmark.rs/threads/mts-optika-za-fizicka-lica.399537/post-7299204 Sajt provajdera inače nije na yu.net već yunet.rs. Nudi i Yettel čist internet preko MTS-ove optike, ali je skuplji. Edited November 8 by vememah 1
Recommended Posts