Jump to content
IGNORED

Da li ste leteli avionom i kako vam je bilo?

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
Yoyogi, aparat ti se pozlatio za ove fotke, stvarno su super! :) Kada vidim ovaj monitor sa Australijom odmah me neka nostalgija uhvati, nisam bio tri godine i kriza pocela da hvata..Ove godine sam leteo u business class sa Emirates, neopisivo iskustvo, sve je kao sto si ti opisao sa BA, samo sto kapetan nije dolazio :D Leteo sam FRA-DXB i DXB-IST, sluze klopu cetiri sata bez prestanka, a sta sve nude, pa za to moze da se otvori novi topic :D
Amen to that, isti sam se tako proveo u Qantas-u...eh Srbijo, kosmodromu jedan
  • Replies 169
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Yoyogi

42

• jms_uk

30

• nesha taxista

21

• ObiW

12

Posted (edited)

U petak je ovaj JAL 777-200 (na sebi ima ispisan i naslov jednog topika u "Putovanja") je odradio let JL737 (slucajno lici na ime drugog modela aviona, povratni je JL738).Precnik motora, kada se doda i nosac, je veci nego precnik celog trupa B-737 (ko ne veruje mojim ocima, moze da googluje):Pazi kako mali izgleda mehanicar.jal1.jpgEvo i ANA B777-200 u prolazu pored B-737.jal2.jpg

Edited by Yoyogi
Posted
U petak je ovaj JAL 777-200 (na sebi ima ispisan i naslov jednog topika u "Putovanja") je odradio let JL737 (slucajno lici na ime drugog modela aviona, povratni je JL738).Precnik motora, kada se doda i nosac, je veci nego precnik celog trupa B-737 (ko ne veruje mojim ocima, moze da googluje):
sjajne fotke :) a evo i jos nekoliko00130585bk1.jpg kazu da su za ovu fotku skinuli krilo sa B737 :)i jos dvehttp://www.airliners.net/open.file/0881502/L/http://www.airliners.net/open.file/0313496/L/ja jos nisam leteo sa T7, ceka da se doda na listu :)
Posted
ja jos nisam leteo sa T7, ceka da se doda na listu :)
T7? Kazi nam sta je to.
Posted
T7? Kazi nam sta je to.
pa Triple7 - ovaj iz kog ti ne izlazis :)
Posted
pa Triple7 - ovaj iz kog ti ne izlazis :)
Sorry, my bad. Sad razumem.Neverovatno tih unutra.
Posted (edited)

meni malo nedostaje raznolikost aviona na evropskim destinacijama - mislim da 80% aviona koji to lete su A319/20/21 ili B737...zato mi je bilo drago da se ufuram na onaj Varigov MD11. Jedno vreme sam se razmisljao na jednodnevni izlet Madrid- Tenerife, Iberija u sezoni salje B747 i A340. :)negde sam skoro procitao da KLM ukida dnevni A330 izmedju LHR i AMS, bice samo B737 :(edit: jos je tu u februaru....hmmm, maybe, just maybepicture1px3.png

Edited by jms_uk
Posted (edited)

Da utefterim zadnji let, vidim da ih je vise nego sto sam prosli put rekao - 207 letova. Mahom dugolinijski saobracaj. Ako je u proseku svaki let bio 8 sati, to ispade vise od 1600 sati. A to je taman radno vreme za jednu godinu. Kao da svaki dan odes na aerodrom i vozis se avionom od 9-5. I tako godinu dana.Na tom mestu oni koji kazu "e, bas mi treba Iternet i email jos i u avionu" pocnu da gube argumente...Moj omiljeni, opet, Hong Kong:cp.jpg

Edited by Yoyogi
Posted

Kakva sam beda, činim jednu šestinu od onih šest sedamdesetčetvrtina koji u životu nisu kročili u avion jer "nije bilo prilike". Osećam se k'o govno, guano, merde.O, Srbijo, zemljo među šljivama/O Srbijo, buno među narodima/O Srbijo, mrš u pizdu materinu

Posted

Nemoj se zbog toga osećati loše, mnogo ljudi u bogatijim državama od naše takođe nikad nije letelo.

Posted

A340, pre tacno godinu dana. Mada je fino unutra, ovaj tip aviona je propao.U 2006. su prodali samo 15 komada. Sa 4 motora i potrosnjom goriva bio je lak plen za B-777 koji radi skoro isto sa dva motora.a340cx.jpg

Posted
negde sam skoro procitao da KLM ukida dnevni A330 izmedju LHR i AMS, bice samo B737
A330 je unutra bolji i mnogo tisi nego rival mu B767. Bio sam samo 4 puta u njemu, nije nesto rasprostranjen u mom delu sveta. Japan nema ni jedan jedini u saobracaju.Changi, 18, jul 2003:a330.JPG
Posted

Evo i jedne evropske firme. British Airways BA10 SYD-BKK-LHR.BA1.JPGKada su uveli nove avione sa in-seat ekranima, bile su reklame na gradskim autobusinma u Sidneju "400 screens theathre". Ekonomska klasa.BA2.JPGOsvezenje dolazi u malim kolicinama (uporedivo sa formatom kreditne kartice) ali moze da se trazi jos.BA3.JPG

Posted (edited)
Evo i jedne evropske firme. British Airways BA10 SYD-BKK-LHR.Osvezenje dolazi u malim kolicinama (uporedivo sa formatom kreditne kartice) ali moze da se trazi jos.BA3.JPG
A ti grickaš nokte, a? Sad ću te drukam kod Nicole. Edited by ObiW