Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted

Nije da je iznenađenje, ali prevoz je jedno 5 puta gori nego za vreme odmora i letnjeg raspusta. Ovim tempom, tamo negde u septembru 2023. će 1993. godina delovati kao zlatno doba GSP-a. Ako ne i ranije.

Posted
urd9ui31kel31.jpg

Ima kineskih gradova za koje nisam ni cuo
svi kinezi su culi za Beograd, al malo sutra. Dobro, mozda za Djokovica ko voli sport ali on je Monegascanin. A nema metro ni tamo!

Inviato dal mio Redmi 4 utilizzando Tapatalk

Posted

pogle bijednike neke shto imaju jedva jedan :s_w:

Posted
3 hours ago, Host said:

Uzni sebi jedno biciklo ili trotinet :fantom: 

Mnoge mape nisu tacne. Verovatno je za neke gradove uzet celokupan sistem podzemnog prevoza, a za neke samo linije koje idu ispod zemlje na celoj trasi.

+1 :fantom:

Za mape: da, tačno, plus su uvršteni mnogi gradovi koji zapravo nemaju klasični metro nego neki LRT. Metro u Portu je LRT, podzeman je u centru a izvan njega po zemlji. Tu je i Kaljari, ali u Kaljariju su to dve linije tramvaja na uglavnom nezavisnoj trasi (koja je jednim delom jednokolosečna čak). No to se zove tamo Metrocagliari pa je uvršteno u spisak, za razliku od Ciriha recimo koji svoji daleko razgranatiji i korisniji LRT sistem ne zove ,,metro" nego tramvaj. Isto tako Lozana je na spisku jer se sistem tamo zove ,,metro", mada je linija M1 zapravo tramvaj (M2 je neki mini-metro, najmanji na svetu valjda).

Posted

Erfurt nema nikakav metro, ne znam kakve su ih linije spopale. Mozda su neki planovi, ali trenutno ne postoji nista.

source: bio sam u Erfurtu prosli vikend :D 

Posted
5 hours ago, Halvard said:

Nije da je iznenađenje, ali prevoz je jedno 5 puta gori nego za vreme odmora i letnjeg raspusta. Ovim tempom, tamo negde u septembru 2023. će 1993. godina delovati kao zlatno doba GSP-a. Ako ne i ranije.

Gori je u smislu da ima vise naroda i da je nejac pouskakala u gradski prevoz sa rancevima. Ovako je isti raspad kakav i do sada, podnosljiv za skuvanu zabu, ali moguce je da ce se situacija drasticno pogorsati kako krenu zimske jakne koje se prostiru van stajaceg podrucja individue u vozilu, a privatnici odluce da autobuse valja ocuvati da ih ne aka narod.

U poslednje vreme sam triput bio prinudjen da koristim 12 da stignem do sireg centra grada. Zaboravio sam koliko je dobar osecaj ne gurati se u prepunom autobusu i ne klackati mic po mic. Problem i dalje ostaje sto valja tabanati neko vreme po izlasku i sto ga uopste treba sacekati, sto ume da traje po 10+ minuta.

Posted

Ali najbolji je osećaj kad daš 150 dinara za minibus i završiš stojeći na jednoj nozi i ljudi preskaču preko tebe kad treba da izađu i ti preko njih kad dođe tvoj red :wub:

• 2 weeks later...
Posted

Због одржавања спортске манифестације "Државно првенство у триатлону на Полудистанци (1,9-90-
21km)" у организацији Триатлон Савеза Београда, у недељу 22.9.2019. године у периоду од
06:30 до 14:00 часова, биће затворене следеће саобраћајнице:
- Савска магистрала, на делу од Радничке улице до улице Боре Станковића;
- Радничка улица, на делу од Савске магистрале до скретања за Мост на Ади;
- Мост на Ади и Булевар хероја са Кошара до раскрснице са улицом Омладинских бригада.

... Shiit has hit the fan...

• 2 weeks later...
Posted

Je l taksisti štrajkuju cele ove radne nedelje od 13-15h negde po centru or I got it wrong?

Molim za pouzdan info, vodam delegaciju iz inostranstva po radnim sastancima kojekude...

Posted
8 minutes ago, pt 2.0 said:

Je l taksisti štrajkuju cele ove radne nedelje od 13-15h negde po centru or I got it wrong?

Molim za pouzdan info, vodam delegaciju iz inostranstva po radnim sastancima kojekude...

Da

Posted
3 minutes ago, renne said:

Da

Hvala puno, renne :)

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Sinoc sam se vozila gradskim busom, majstor vozi ne zna trasu ni stanice. Pita putnike, a ovi mu govore: kreni levo, sad stani, zaaatvori vrata, zaboravio si. Ukljuci svetlo, nista ne vidimo u pomrcini, polomicemo se. Promasio stanicu, na negodovanje lakonski odgovori- stacu na sledecoj. Jedan kaze- ovako je svaki dan na ovoj liniji, ozloglasena 50. 

Ljudi se uglavnom smeju. 

Edited by halloween
Posted

Da te nije vozio onaj Mile rizik junior..koji je maznuo bus ?

Posted

ja prošle nedelje pokušavala da dozovem kurira iz postexpressa da dođe da preuzme pošiljku, od utorka do petka, i nikako da se pojavi. na kraju odem u petak sama u poštu da predam pakete i da pitam o čemu se radi. kontrolorka mi kaže, nezvanično, svi su dali otkaz. 

u petak oko 5 dolazi momak kurir, reko kasno već sam sama obavila... a jel istina da jedini ti nisi dao otkaz? a on kaže, pa skoro, ali i ja ću od prvog, idem u gsb, tamo je veća plata. u pošti 36000 na određeno, tromesečni ugovori, ponedeljak - subota, i to ako imaš sreće. kuriri većinom rade pon-petak, za 20000 na pp ugovore. u gsp oko 60000. ne znam kakvi su ugovori.