namenski Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 ja sam jednom ispala iz sedišta u četresdvojci. to je inače jedini bus koji vozi do ortopedske bolnice. Po ovoj logici, ovi Bubini autobusi sto ubivaju trebalo bi da voze pravo na neko od bg grobalja...
Prokleto Djubre Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 ma odrzavanje jeste lose ali odvaljivanje drzaca, secenje tapacirunga, cupanje zvucnika, zvrljanje sprejevima nema veze sa sluzbom odrzavanja gsp-a Sa tom sluzbom itekako ima veze ako bus dodje ostecen do tebe. Ne postoje sluzbe za odrzavanje koje rade kad je sve savrseno i ne ostecuje se. Cemu bi tako nesto sluzilo? To je refleks da se izjednaci nekakav fiktivni "mi, gradjani" sa nekim kome posao nije da objasni zasto je zvucnik iscupan nego da ga sredi.
Malvo Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) Ili da makar uzme krpu i ono sredstvo za brisanje i obrise prokleta stakla. Ima onih autobusa gde postoji stakleni prostor za reklamu ispred sedista - zadnja tri i prva dva u drugom delu, dakle putnih koji sedi direktno gleda u njih sa male razdaljine - i svako je vecno vidljivo umazano svacim, ukljucujuci i telesne tecnosti. Cist nemar. Edited March 18, 2016 by Malvo
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Sa tom sluzbom itekako ima veze ako bus dodje ostecen do tebe. Ne postoje sluzbe za odrzavanje koje rade kad je sve savrseno i ne ostecuje se. Cemu bi tako nesto sluzilo? To je refleks da se izjednaci nekakav fiktivni "mi, gradjani" sa nekim kome posao nije da objasni zasto je zvucnik iscupan nego da ga sredi. ma ok, moze i tako da se posmatra, slazem se sa tvojim uglom posmatranja mada sumnjam da su u bazelu ti isti tramvaji bili izlozeni toliko vandalizmu od bazelaca a ne sumnjam u to da je bazelska sluzba odrzavanja tramvaja savrsena, to se uostalom vidi i na ovim zutim primercima koji su poklonjeni beogradu, stari tramvaji nekoliko decenija a kao iz fabrike da su izasli
Prokleto Djubre Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 ma ok, moze i tako da se posmatra, slazem se sa tvojim uglom posmatranja mada sumnjam da su u bazelu ti isti tramvaji bili izlozeni toliko vandalizmu od bazelaca a ne sumnjam u to da je bazelska sluzba odrzavanja tramvaja savrsena, to se uostalom vidi i na ovim zutim primercima koji su poklonjeni beogradu, stari tramvaji nekoliko decenija a kao iz fabrike da su izasli Ne znam sta se nas tice njihova sluzba i Bazeljani uopste. Kako je moguce da na nekom prostoru bude toliko popularan pristup da se nikad ne zna sta je ciji posao i ko je odgovoran za nesto? Ne treba mozak niti postoje nekakvi uglovi gledanja na problem, evo ga jedino gledanje koje ima smisla i daje rezultate: a) Naslov tvoje sluzbe je "Sluzba za odrzavanje" b) Prevoz je uzasno lose odrzavan a+b= c) Ti radis kurcinu od posla Nema vandala, gradjana ni ne znam cega tu.
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Nema vandala, gradjana ni ne znam cega tu. e pa izvini, vandala ima jer da ih nema vozila bi bila samo prljava a ne poludemoliranih enterijera a naravno da cu da pominjem bazelce jer su ipak poklonili beogradu dosta sjajno odrzavanih i lepih tramvaja, dakle, voleo bih da je gsp-u sve sluzbe rade kao bazelskom gsp-u a bogme voleo bih i da je ponasanje beogradjana u prevozu kao ponasanje bazelaca u svom prevozu. naravno od toga nema nista, jednostavnije je otici u bazel i tamo se voziti tramovima
levi Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 ta bazelska milostinja iz pretprošlog veka i dalje stiže? Mislio sam da je to bilo iznuđeno privremeno rešenje dok smo još skupljali froncle posle sankcija i spo skakvaca
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) Ne razumes me, nije bitno. ma razumem te ali sta cu kada pored musavosti i stroke u vozilima gsp-a primecujem i tragove vandalizma i primitivizma, nekako mi je i musavost podnosljivija kada nema tragova vandalizma i naravno da bi sluzba odrzavanja gsp-a trebala da radi onako kako si ti napisao, ko normalan bi tvrdio suprotno? ta bazelska milostinja iz pretprošlog veka i dalje stiže? Mislio sam da je to bilo iznuđeno privremeno rešenje dok smo još skupljali froncle posle sankcija i spo skakvaca eto primera te predrkane osionosti balkanske gologuzije, takvi i kada prose popizde ako im ne das 10 evra vec samo 20 dinara, nece leba i pastetu nego kanape sa kavijarom Edited March 18, 2016 by Pontijak
Tale Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ne razumes me, nije bitno. +1 jer ma ok, moze i tako da se posmatra, slazem se sa tvojim uglom posmatranja mada sumnjam da su u bazelu ti isti tramvaji bili izlozeni toliko vandalizmu od bazelaca a ne sumnjam u to da je bazelska sluzba odrzavanja tramvaja savrsena, to se uostalom vidi i na ovim zutim primercima koji su poklonjeni beogradu, stari tramvaji nekoliko decenija a kao iz fabrike da su izasli Održavani pa remontovani: Iako su stari više od 40 godina, tramvaji su remontovani, uredni su i čisti, a imaju i video nadzor. Sedišta izgledaju sveže tapacirana, a unutrašnji delovi oko prozora, kao i krila vrata obojeni su plavom bojom.
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) da, i? meni je kao korisniku gradskog prevoza bitan ugodjaj a ugodjaj u zutim bazelcima je sjajan + sto je sama cinjenica da su ti tramovi stari blizu pola veka 1 dokaz da su odrzavanje i remont 1 cudo a bogme i svajcarci su 1 cudo jer da se ponasaju kao mi i da su im sluzbe odrzavanja kao nase i bazel bi bio posran i strokav kao i beograd sto meni neko ne pokloni servisiran i remontovan mercedes benz iz 1960 godine, sigurno ne bih kenjao darodavcu sto mi nije poklonio model za 2016 godinu Edited March 18, 2016 by Pontijak
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 (edited) Pa poenta je na održavanju. pa zar sam ja tvrdio da nije? zar sam ja pravdao gsp i njegovu sluzbu odrzavanja? to sto sam ja pominjao i vandalizam nije odbrana neodrzavanja i kurcobolje sluzbi gsp-a jer akti vandalizma ubrzavaju proces propadanja koji postoji i to zbog neodrzavanja, sta cu kada sam zadrt te mi je neodrzavano+vandalizovano gadnije od samo neodrzavanog :) a gadno i jedno i drugo nego, lepo je vreme, odoh ja kroz grad i tzv. centar, ima da sednem u zuti tram 11 u gradu pa u nbg tek da ostanem u duhu diskusije Edited March 18, 2016 by Pontijak
Prokleto Djubre Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Deluje da nisi u stanju da se koncentrises. Ima vandala svuda, ima prljavstine svuda, ono sto je jedino bitno je kako radi bas ta sluzba za odrzavanje. Zato je kod nas strokavo a u Bazelu nije. Za skoro svaki takav komunalni problem postoji nekakva sluzba kojoj je posao da ga resi. Kad primetis da ga ne resava, mozes da proklinjes horoskop ili one kojima je posao da ga resavaju. Pogodi koji pristup daje rezultate, a koji osigurava da ti okolina zauvek bude usrana i jadna.
Tale Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Pa nisi, samo sam te zamolio da ne budeš prestrog prema sugrađanima kada održavanje ne radi svoj posao. Zamisli kada bi održavanje pralo vozila, zamenjivalo polomljene delove (rukodržače, sicove i sl.) - da li bi se nagomilalo tih tragova ili bi to vozilo izgledao uredno ali vidljivo zakačeno ubotrebom? Uporedi, za primer, "japance" dok je trajala kontrola održavanja i čistoće i sada.
Recommended Posts