Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Featured Replies

Mnijem da je mapa loša, nema šanse da su okretnice 16, 23 i 25 na Karaburmi van zone 1. Ovde se i ne navode, a između tačaka 3 (Mirijevski bulevar, kod pogona GSP na Karaburmi) i 4 (Vitezova KZ) nema ništa kao "granično" stajalište, a uopšte tačke 3, 4 i 5 na mapi nemaju veze sa realnošću jer se sama mapa završava  pre Mirijevskog bulevara a kamoli Vitezova KZ.

• Replies 17k
  • Views 1.4m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Na liniji 50 ima vozaca iz Bangladesa/Indije i voze jako pristojno.  Ljudi masovno pokusavaju da ih nesto pitaju: 1) jedna baba - gde se silazi za Medakovic 2 2) jedan alkos - majstore

• Najverovatnije ih neće biti ni kada se završi komplet pruga jer SrbVoz nema na raspolaganju putničke vagone za obavljanje prevoza. Elektromotororne garniture ne mogu da se koriste u ove svrhe na celom

Posted Images

Linije koje se ne pominju su u cele u 1. zoni.

po ovome ispada da je okretnica tramvaja na brdu u drugoj zoni?

po ovome ispada da je okretnica tramvaja na brdu u drugoj zoni?

Biće da granice na mapi nisu precizne. Linije koje se nigde ne spominju (na primer 12) su cele u prvoj zoni. Okretnica je naravno u prvoj zoni. Maršala Tolbuhina i Požeška su u prvoj zoni, a Trgovačka je u drugoj.

Vitezova Karađorđeve zvezde (20, 25P, 27, 27E, 46, 74, 79)

ovo su tri istoimena stajališta (raskrsnica kod Jovanke Radaković 27, 46, 27E, potom Mirijevski bulevar 74 i 25P, i gore ispod "udovica", 79 i 20)

Đe si Vaso!

isprovocirala me ova "sjajna" mapa i ceo koncept zoniranja koji veze s vezom nema.

dobro, barem sam ostao u prvoj zoni, ali za dlaku.

• Author

jel to bitno samo za markicu ili će se menjati i cena pojedinačnih karata?

Nisam video da pominju promenu cene.

@Vasa

Da, otfikarili su lepe komade periferije™ bez smisla, cilja i pameti.

jel to bitno samo za markicu ili će se menjati i cena pojedinačnih karata?

pa po ovom cenovniku pojedinačne karte vrede i u zoni 1 i 2... valjda je dozvoljen neprekinut prelaz iz jedne u drugu, mada... :D

124.png

...

Nego koliki je sada PDV na gradski prevoz, i jel ovo znači da će da pojeftini  :fantom:

Poreska stopa PDV-a, kojom se oporezuje prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju, biće izjednačene sa poreskom stopom PDV-a, kojom se sada oporezuje promet usluga prevoza putnika i u međumesnom i u međunarodnom saobraćaju i iznosiće deset odsto.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/593371/Vujovic-Izmene-Zakona-o-PDV--uskladjivanje-sa-propisima-EU

isprovocirala me ova "sjajna" mapa i ceo koncept zoniranja koji veze s vezom nema.

To što je neko sada ,,prebačen" u drugu zonu ne znači da će plaćati više nego ranije:

Mesečna karta za zaposlene u prvoj zoni pojeftiniće za 285 dinara i koštaće 2.990 dinara, za one koji putuju do druge zone nema promena, radnici u trećoj će plaćati 3.890 dinara, a oni iz četvrte 4.990, odnosno 2.750 dinara jeftiniju kartu. Povlašćene kategorije će za mesečnu kartu izdvajati od 30 do 1.170 dinara manje u zavisnosti od zone.

I kao što smo videli po onom cenovniku pojedinačnih karata, vremenske karte za zonu 1 i 2 ostaju jedinstvene i po istoj ceni. Ko živi u novoj zoni 2, za njega se ništa nije promenilo*, ko živi u novoj zoni 1, plaća markicu 285 din. manje, a ako ne kupuje markicu*, opet se ništa nije promenilo*.

* - ovo je pod pretpostavkom da se žitelj zone 2 vozi samo u zonama 1 i 2 a žitelj zone 1 samo u zoni 1 sa markicom ili samo u zoni 1 i 2 bez markice

Mislim da je prilično transparentno sada ono o čemu se i ranije pričalo, da je glavni cilj novog zoniranja drastično pojeftinjenje prigradskog prevoza, čime gradska vlast pokušava da se dodvori stanovništvu među kojim postoji najveći procenat SNS glasača, svaka čast Vučiću. E sad, ja mislim da su oni uveli ove zone 1 i 2 da ne bi uspalo da samo podilaze prigradskom stanovništvu na štetu ostalih, pa su izmislili to simbolično pojeftinjenje od 285 din za zonu 1.

Kako god, novim tarifnim sistemom niko nije oštećen u odnosu na pređašnje stanje - neko plaća mnogo manje (zone 3 i 4), neko plaća malo manje (zona 1) a neko plaća isto (zona 2). Usput, s obzirom na kvalitet prigradskog prevoza, cena koja je plaćana za isti jeste bila skandalozno visoka. Tako da, štagod.

Kada bih dalje nagađao, rekao bih da su verovatno i razmišljali o nekoj mnogo manjoj zoni 1 (po ranijim Malijevim i Vesićevim izjavama, verovatno do Slavije i Vuka) i sa drastično različitim cenama za zone 1 i 2, ali su na kraju shvatili da to neće imati prođu.

ostala sam ful u prvoj zoni, i ja i cela moja parohija :D

i sad snajka dvesta i kusur dindzi udjep svakog meseca -_-

Kako li će poslodavci ovo da tumače pitam se?

eh, osećam se prevarenim.... render je bio drugačiji  :cry:

ovu lepotu su nam obećali!

650509nove-stanice-foto-.jpg

ali je realizacija nešto drugačija...

671893_tabla1_f.jpg

tabla.jpg

:lolol:

Edited by akibono

pa po ovom cenovniku pojedinačne karte vrede i u zoni 1 i 2... valjda je dozvoljen neprekinut prelaz iz jedne u drugu, mada... :D

124.png

...

Nego koliki je sada PDV na gradski prevoz, i jel ovo znači da će da pojeftini  :fantom:

Ne, gradski i međumesni su i ranije bili 10%, a sad će za međugradski i međunarodni stopa PDV sa 20%  na 10%. Trebalo bi da snize cene za međugradski i međunarodni ali ne mora da znači, jer u strukturi cene mogu da povećaju svoje troškove i tako zadrže staru cenu.

Edited by halloween