Аврам Гојић Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 (edited) a jebo ga ti sad, logike ima u gradovima sa metroom, ali ne i u prenaseljenom gradu bez infrastrukture.sarcasm alertviseminutno pregledanje karata znaci potpuno i dugotrajno narusavanje reda voznje, ali to je irelevantno posto se red voznje ionako ne postuje.no, istrpecu i ovo cistilicte, a nagrada ce mi biti da gledam besne face svojih sugradjana. Edited July 16, 2012 by Marko M. Dabovic
Аврам Гојић Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 i jako mi se dopada ovo bonus pravilo iznenadjenja, da se ulazi samo kod vozaca :) kazu da u Novom Sadu, Puli, Crikvenici i Celju to funkcionise besprekorno, sigurno ce i ovde
pacey defender Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Ja stigao na posao bez problema. Nisu radili validatori u busu pa je grupa kontrolora samo iskulirala nas bus. I bilo ih je bas dosta, oko petoro, sestoro.
renne Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 i jako mi se dopada ovo bonus pravilo iznenadjenja, da se ulazi samo kod vozaca :) kazu da u Novom Sadu, Puli, Crikvenici i Celju to funkcionise besprekorno, sigurno ce i ovdeČak i u Bijeljini i Brčkom to funkcioniše besprekorno, plus su svi autobusi žuti
foton_u_mirovanju Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Eto. Kako da stigneš na posao na vreme? Pokvariš validator. Srbija, stanje redovno.
Frile Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Oko pola devet u 58. kod šećerane kontrola je bila ekspresna, nisu proveravali svima, već kolko savataju za par minuta. Meni i čiči pored nisu ni provlačili kartice kroz sokoćalo, kad vide da je karta personalizovana kažu hvala i idu dalje. Navatali jednog tipa bez ausvajsa, nije hteo da siđe pa je ušao gestapovac i odveo ga u nepoznatom pravcu.Ušao sam ovaj put na prednja vrata, sad i nikad osim kad me nateraju. Dovoljno od mene. Kod prednjih vrata gužva. Oni što su i ranije voleli da se nacrtaju iza vozača da gledaju kroz šoferku stoje tu i dalje, ne može da se provuče do srednjih vrata. Ljudi većinom ulaze i izlaze kao i ranije, komentarišu kako nam je samo još ovo falilo da sve bude besprekorno. Na jednoj stanici čuh jednu Đilasovu pionirku od 60 godina kako nekog prekoreva "Ulaz na prednja vrata, gospodine".
renne Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 kod 6.kaplara je opšti haos, preko 30 kontrolora, 15 komunalaca, prava racija, ne daju da se uđe.totalni užas
Vapad Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 (edited) Oko pola devet u 58. kod šećerane kontrola je bila ekspresna, nisu proveravali svima, već kolko savataju za par minuta. Meni i čiči pored nisu ni provlačili kartice kroz sokoćalo, kad vide da je karta personalizovana kažu hvala i idu dalje. Navatali jednog tipa bez ausvajsa, nije hteo da siđe pa je ušao gestapovac i odveo ga u nepoznatom pravcu.Ušao sam ovaj put na prednja vrata, sad i nikad osim kad me nateraju. Dovoljno od mene. Kod prednjih vrata gužva. Oni što su i ranije voleli da se nacrtaju iza vozača da gledaju kroz šoferku stoje tu i dalje, ne može da se provuče do srednjih vrata. Ljudi većinom ulaze i izlaze kao i ranije, komentarišu kako nam je samo još ovo falilo da sve bude besprekorno. Na jednoj stanici čuh jednu Đilasovu pionirku od 60 godina kako nekog prekoreva "Ulaz na prednja vrata, gospodine".to i ja radim, ali samo sa curicama i nejači :PBTW, trebate reći "tako je to svuda u, normalnom, svetu", udariti odmah na "normalnost" onih koji se protive.Hajde Daboviću, imaš nof fotkić, očekujem jednu potresnu visoko kontrastnu B/W seriju fotki iz prevoza. :Dat renne: ko je preživeo Bešku preživeće i ovo. Edited July 16, 2012 by Vapad
nautilus Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Majstori vise ne zarezuju pravilo o ulaznim i izlaznim vratima ni 2%. U prvi bus sam ušao u Kaluđerici, otkucao kartu, sve po PSu., osim što je kasnio desetak minuta. Na uključenju na Smederavski put stoje ridže i kontrolišu. Držali su nas jedno 5 minuta, nakon čega su se dvije žene posvađale jer ova jedna nije imala kartu pa smo svi mi "čekali zbog nje". Umjesto da idem 17com krenuo sam tramvajem, iako je ovo duža varijanta, i tu niti je bilo kontrola niti zaustavljanja. Najnormalnije. Kod 6 kaplara sam uhvatio 75 i ni tu nije bilo kontrole. na posao sam dosao desetak minuta kasnije ali je za to krivo ono kašnjenje busa i zadržavanje na kontroli a ne duži put.
Aće Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 i jako mi se dopada ovo bonus pravilo iznenadjenja, da se ulazi samo kod vozaca :) kazu da u Novom Sadu, Puli, Crikvenici i Celju to funkcionise besprekorno, sigurno ce i ovdeu novom sadu vise od 10 godina.
mire Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 nije u ns 10 godina, nego, na sličan "oštar" način uvedeno pretprošle godine...istina da je navikavanje bilo jako brzo
Aće Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 to nije tacno. pravilo o ulaznim i izlaznim vratima postoji toliko dugo, a uvedeni su kontrolori na najopterecenijim stajalistima, koji putnicima omogucavaju ulaz i na ostala vrata nakon sto pokazu kartu (kao sto vazi i za ulaz kod vozaca). ostar je jedino nacin na koji se bahati i nevaspitani putnici guraju i gaze po autobusima.
Frile Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 nije u ns 10 godina, nego, na sličan "oštar" način uvedeno pretprošle godine...istina da je navikavanje bilo jako brzoA osamdesetih ili početkom devedesetih godina u NS? Da li se tada ulazilo na prednja vrata?Ne mogu da se setim kad sam se poslednji put tamo vozao gradskim busom, ali zaista je sve funkcionisalo besprekorno. Pre svega red vožnje, dojmio me se dolazak busa na stajalište tačno u minut po satnici.
Recommended Posts