ion Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 kapiram da je ista logika na snazi i kad na etickoj osnovi zaobidjes kupovinu karte u busu, dabovicu <_< Link to comment
Kelt Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 (edited) Kada se vadi ovo čudo potpisuje se zahtev za izdavanjem. Kako je moguće da u zahtevu piše "saglasan sam da se moji podaci koriste blabla"? Zar ne bi trebalo da se potpisuje ugovor o tome, a da se zahtev traži za izdavanje kartice.Dakle - ugovor o pružanju usluge, zahtev za izdavanje kartice. Jel ja loše poimam pravni sistem ili su oni rešili da zbudže 2u1?Svaki papir na kome postoji moj potpis i gde prihvatam nešto znači da mora da postoji kopija i za mene, ali se nisu baš pretrgli po tom pitanju tako da sam zamolio gospođicu koja kuca sa dva prsta da iskopira.Stavke koje su vam možda promakle :"moji lični podaci se mogu povući podnošenjem pisanog zahteva na mestima za izdavanje personalizovanih smart kartica""u slučaju zloupotrebe ili mog nesavesnog ponašanja.... predam odgovornom licu na njegov zahtev" - ko je odgovorno lice i gde je to definisano? Edited October 3, 2011 by Kelt Link to comment
Lynn Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 A jel može da se podnošenjem zahteva za izdavanje ne bude saglasan da se ti podaci eto tako koriste i uopšte uđu u sistem? Link to comment
Kelt Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Pitala me jel hoću MTS popust i ostale gluposti, ja rekao da neću... šta je sa tim bilo ne znam, pošto nisam smeo da se raspitujem jer je iza bilo oko 300 ljudi koji čekaju već 3,5 sata Link to comment
henrik larsson Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 Da plaćate prevoz, dobili biste kopiju ugovora i vaši podaci se ne bi koristili u nepoznate svrhe. Još je sreća što Toma nije na vlasti, u tom slučaju ne bi bilo ni njihovog primerka ugovora ni vaših podataka za korišćenje u nepoznate svrhe. Link to comment
renne Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 kontaktirao me RATEL povodom maila koji sam im pisao i kažu da im se niko nije obratio za dozvolu (a morali su, jer su talasi u pitanju) Link to comment
korindjar Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 čekaj, ako govoriš o RFID onda grdno grešiš sine.jebote koliko kukate oko prevoza. ja iz ns-a došao i vlasnik sam nove pokazne sa mesečnom markicom.inače ovaj stari sistem sa poništavanjem karte je za grohotan smeh. u nsu je to odlično sređeno. 95% ljudi imaju mesečne, a oni koji nemaju mogu da uđu samo na prva vrata i tu kupe karte... i to savršeno funkcioniše Link to comment
hazard Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 95% ljudi imaju mesečne, a oni koji nemaju mogu da uđu samo na prva vrata i tu kupe karte... i to savršeno funkcionišemislim da smo vec X puta apsolvirali da je u Beogradu broj putnika toliki da ne bi funkcionisao sistem sa ulaskom samo na prva vrata. No za 5 strana ce verovatno opet neko da napise "ali u NS se ulazi samo na prva vrata i to funkcionise super!" Link to comment
dunja Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 juce u troli videh razbijen validator i to onako koncentrisano naprslo staklo, kao da ga je neko necim siljatim udario :( Link to comment
*edited by mod Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Pre 10ak minuta izadjoh iz petice koja je apsolutno oborila sve rekorde. Od coska Takovske i 27og marta pa do Vukovog Spomenika (za neupucene to mu dodje 5 stanica) sam naleteo na 3 kontrole. Prvo sam se na ulasku u sudario sa jednim koji je upravo izlazio, za dve stanice je usla jos jedna kontrolorka ali je prompton prosla kroz tramvaj nakon sto ju je neka bakuta napusila i rekla da je kolega bio malocas pa dalje nije ni gledala, onda je kod Vukovog Sppomenika usla jedna mesana kontrola i popila iste povike kao i prethodnici samo od vise ljudi ali ih to nije omelo da pregledaju karte. Srecom tu je bila moja stanica pa nisam imao prilike da proverim koliko ce ih jos uci do okretnice. Sve to preziveh bez karte u dzepu. Vasa ce biti ponosan na mene Link to comment
hazard Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 koliko ima nepotrebnih radnika u GSPu mogli bi komotno po jednom kontrolora na svaku stanicu Link to comment
Hamlet Strašni Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 NEsto mi pade napamet oko obaveznog ocitavanja mesecne kartice i to jutros dok sam otkucavo kartu u busu. Sori Vaso.Privatnici i gsp dele lovu od markica po nekom procenjenom broju putnika. Verovatno ce ovako moci tacno da vide ko koliko putnika prevoyi, sto treba da natera privatnike da postuju red voznje i da stvarno isteruju autobuse. Naravno, da li ce funkcionisati ne znam. Link to comment
Lynn Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 (edited) Juce gvirnuh u cockpit vozača trole gde je instalirana nova gps bus plus navigacija. (41: studentski trg - Banjica) Do stanice partizanov stadion kašnjenje je bilo +14 min u 22:44 sa stud.trga.Jedino da je kasnio u polasku, jer tada apsolutno nije bilo gužve i zastoja. Ondak, koliko dispečeri ozbiljno shvataju svoj posao? Edited October 5, 2011 by Lynn Link to comment
Аврам Гојић Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Ondak, koliko dispečeri ozbiljno shvataju svoj posao? Link to comment
Recommended Posts