Jump to content
IGNORED

Beogradski prevoz - GSP / Beovoz /... metro?

Recommended Posts

Posted

Juce sam uocila sest persona, nimalo prijatan utisak nisu odavali, upadaju u buseve...krenula kontrola i to u letnjoj semi. Nemam utisak da iko placa gsp, osim kad oni tako naidju.

Posted

Meni su usle dve kondukterke i 4 konduktera i trazili mi kartu, naravno da sam im rekao da nemam i onda smo posle viseminutnog prepiranja poceli da se guramo. Kada mi je pala roletna na oci nabo sam prvo jednu kondukterku, a zatim i drugu. Jedan od muskaraca je probao da ih zastiti, pa sam nabo i njega. Ostala tri nepovredjena konduktera su poceli da prave taktiku kako da me savladaju. Jedan od njih me je napao, a drugi izasao na srednja vrata, usao na zadnja i prisao mi s ledja i udario me u glavu. Onda me je i onaj treci nabo u glavu i tako su me savladali. Dosla je i policija i nakon davanja izjava rekli su da cu dobiti samo novcanu kaznu. Kada su mi na kraju lepo objasnili da karta kosta samo 50 dinara, poslao sam sms

• Haha 5
  • Hvala 1
Posted

Све је истина, био сам у том аутобусу.

• Haha 6
Posted (edited)

ponekad neodoljivo podseca na lika sa b92 komentara:

image.png.53401183735ea2b8c0486fc52d60e7e1.png

image.png.1d009d0e0afeade1c6e7ed5b2069483b.png

Edited by Guuundogan
  • Haha 2
Posted

Beovoz je u stanju gotovo potpunog raspada. Otkazivanje polazaka je sada svakodnevna stvar, ponekad i više polazaka u toku dana, kašnjenja su na dužim relacijama i preko 45 minuta, vozovi do određenog dela trase stignu na vreme i onda kreću neobjašnjiva stajanja u stanicama po 30-40 minuta, naravno na 40 stepeni je to poseban ugođaj. Neverovatno je, ali su uspeli potpuno da unište i ovaj vid prevoza.

• +1 1
  • Hvala 1
  • Tužno 3
Posted

Pojavilo se objašnjenje za ovoliki broj otkazanih polazaka i kašnjenja - imobilnost, Tako piše u mejlu koji su poslali kao odgovor na upit o stanju BG-voza. A u stvari su, saznadosmo posle par dana, mislili na velike vrućine i stanje šina zbog kojeg moraju da značajno smanje brzinu kretanja vozova.

Posted

verovatno je kvalitet uradjenih radova na izuzetno visokom nivou

Posted
34 minutes ago, pbg12345 said:

verovatno je kvalitet ugradjenih radova na izuzetno visokom nivou

FTFY

Posted
14 minutes ago, KnightLore said:

Ne, radi se o redovnom održavanju železničke infrastrukture što kod nas ne postoji decenijama

Pri visokim temperaturama unutrašnja i spoljna strana šina se premazuju hemikalijama (poput belog kreča) kako bi se sprečila pojava sunčanih krivina. Uz to hemijski voz treba da ukloni korov u pružnom pojasu koji takođe utiče na temperaturu. Taj voz trenutno trune u Somboru.

Nije poenta izgraditi prugu, autoput, bolnicu... treba to znati održavati.

hvala

laik sam, ali nije tesko pretpostaviti da je posledica nemara, neznaja,ugradnje, korupcije, kradje

ubedjen sam da nam tek dolazi na naplatu

ostatci sfrj nasledja su u konacnom izumiranju i sad sa ovim decenijskim sns ludovanjem, bojim se da ulazimo u fazu kad ce se infrastruktura bukvalno samourusavati na nase oci

npr putevi, ovi se hvale sa kilometrima  kilometrima novih autoputeva, a ja imam osecaj da postojeca putna mreza od 90tih nije bila u gorem stanju

rupa na rupi, na gomili mesta se voze slalomi izmedju, zapocetih, a nezavrsenih radova na samom kolovozu, vodovodu, ili vec nekakvim instalacijam

Posted
3 hours ago, KnightLore said:

Nije poenta izgraditi prugu, autoput, bolnicu... treba to znati održavati.

Sustina svega.

Kao sto fensi prugu BG-NS-SU nece imati ko da odrzava

Posted

GSP, not a dull moment...

Ortak s posla pre neki dan u busu video jednog od ovih uvoznih vozača koji na LEVOJ ruci na prstima ima NOKTE bar 30cm (!!!) 😳 Savijene u spiralu od dužine 🤮

• Haha 1
  • -1 1
Posted
6 minutes ago, Max Morlock said:

GSP, not a dull moment...

Ortak s posla pre neki dan u busu video jednog od ovih uvoznih vozača koji na LEVOJ ruci na prstima ima NOKTE bar 30cm (!!!) 😳 Savijene u spiralu od dužine 🤮

Pomogne to kod ukljucivanja migavca..

• Haha 4
Posted

gledam red vožnje, više polazaka i danas je otkazano. sutra treba da idem u varoš po malecku.  bgvoz, regio vozli da idem kolima, pitam se, pitam.

nego, nije li sada glavna za infrastrukturu železnice ona glupača koja je neko vreme bila ministarka poljoprivrede? proverio JES

nije ni čudo što je ovako.

Posted
12 hours ago, đorđe geprat said:

gledam red vožnje, više polazaka i danas je otkazano. sutra treba da idem u varoš po malecku.  bgvoz, regio vozli da idem kolima, pitam se, pitam.

nego, nije li sada glavna za infrastrukturu železnice ona glupača koja je neko vreme bila ministarka poljoprivrede? proverio JES

nije ni čudo što je ovako.

Imaš viber grupu pod nazivom BG VOZ, tu su najaktuelnije informacije. Nije grupa sa dispečerima, ali putnici jedni drugima javljaju ide li neki voz, kasni li, jel iskočio iz šina ili nije.

Inače, posle priče o visokim temeraturama kao razlogu za ispadanje toliko vozova iz reda vožnje, haos se nastavio i nakon pada temperatura. Sad kažu da na nekoj deonici u gradu mogu da koriste samo jedam kolosek, sa drugim nešto nije u redu. Verovatno da i za to lažu...

• Hvala 1