levi Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 2 minutes ago, JozoMujica said: OVOG fiću, OVOG! šta ima od genitalija?
JozoMujica Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 1 minute ago, levi said: šta ima od genitalija? Ima ime Fiat, a za genitalije proveri sam.
slepa živana Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 to je nešto neobjašnjivo. narodu je poznat nadimak fića za filipa i svi znaju da je od muškog imena, a verovatno znaju i da je nadimak od fijat, pa i to već zvuči muško na našem jeziku... ne znam kako se transdženderovao
JozoMujica Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 2 minutes ago, slepa živana said: to je nešto neobjašnjivo. narodu je poznat nadimak fića za filipa i svi znaju da je od muškog imena, a verovatno znaju i da je nadimak od fijat, pa i to već zvuči muško na našem jeziku... ne znam kako se transdženderovao A niko ne kaže "ta klića". 1
levi Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 8 minutes ago, slepa živana said: a verovatno znaju i da je nadimak od fijat, pa i to već zvuči muško na našem jeziku... pa ženstven je auto, a i F je Fabrica, znači može she-Fica
slepa živana Posted September 23, 2023 Posted September 23, 2023 13 minutes ago, levi said: pa ženstven je auto, a i F je Fabrica, znači može she-Fica ovo za ženstvenost si izmislio, a šta je fabrica, jel to neki zvanični pun naziv?
I*m with the pilots Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 prekardašiti Pričala sam sa mojima o nečemu i upotrebim tu reč, a često mi dodje pod jezik, kad me muž upita začudjen "O čemu ste pričali o Kardašijanima?" Trebalo mi je malo da povežem na šta je mislio i od tad ne mogu da prestanem da mislim o ovoj slučajnosti 1
Indy Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 Moguće da i nije skroz slučajno - turcizam kardaš (bro, veliki prijatelj, pobratim)... Premda Jermeni, područje odakle su (3-4 generacije ranije) popularni Kardashians je danas u Turskoj (bilo nekad u Ruskom carstvu) pa verujem da je isti turcizam u pitanju. 1
I*m with the pilots Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 28 minutes ago, Indy said: Moguće da i nije skroz slučajno - turcizam kardaš (bro, veliki prijatelj, pobratim)... Premda Jermeni, područje odakle su (3-4 generacije ranije) popularni Kardashians je danas u Turskoj (bilo nekad u Ruskom carstvu) pa verujem da je isti turcizam u pitanju. Eto! Hvala, mrzelo me je da pogledam tu porodicu a poreklo reči mi je odmah zvučalo da je turcizam. Inače, komšija je takođe gledah baš skoro jedan film u kom mi je zapalo za uho 1
Frile Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 gledao sam ja, u jermenskom "kardaš" nije brat nego kamenorezac, klesar znači nije ista reč kad su kardašijani u pitanju; kod nas skoro sigurno jeste turcizam, mada ne znam za šta se koristio glagol "kardašiti" 1
Tpojka Posted September 25, 2023 Posted September 25, 2023 5 hours ago, Frile said: mada ne znam za šta se koristio glagol "kardašiti" Prekardašiti - to overclock.
Tihajeza Posted December 20, 2023 Posted December 20, 2023 14 minutes ago, I*m with the pilots said: Ne znam da li je istina Istina. Imamo i mi, npr. "Ćaća šiša Peru"
Recommended Posts