Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Волем, језички

Featured Replies

Mini je i eukaliptus super reč. Lepo zvuči, baš me briga za značenje i primenu.

• Replies 316
  • Views 55.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Kako čovek da ne voli ovaj jezik?   verschlimmbessern = sj*bati nešto pokušavajući da to popraviš   (verschlimmern = pokvariti, jedno od značenja, (Ver)bessern = popraviti, pobolj

• Volem online prevodioce.   Von wegen (pesma Einstürzende Neubautena)   Bing translate     Inspirisani Google translate    

• Draga Jonaš. Uživaće ko voli njenu jasnu dikciju, akcenat i čist glas. Na kraju teksta je snimak emisije, koju će reprizirati 10. septembra. https://www.rts.rs/radio/radio-beograd-1/5341256/draga-jon

19 minutes ago, Jumanji said:

otezanja diftonga

:happy:

• 1 month later...

Ministar finansija Siniša Mali: "Vrlo brzo ćemo osnovati agenciju za takozvane cirkularne migracije jer hoćemo da damo mogućnost našim ljudima koji odlaze iz Srbije da se obrazuju i usavršavaju, da imaju mogućnost kada se vrate da znaju gde bi radili i nastavili karijeru", rekao je on i dodao da će Srbija pokušati da tako vrati nazad i one koji su otišli pre 5 i 10 godina jer je "odliv mozgova najvažniji problem celog regiona i moramo da se borimo protiv toga".

Gde da se prijavim, oduvek sam hteo da radim na

hqdefault.jpg

Edited by peralozac

:lolol:

jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji?

baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo.

Just now, slepa živana said:

jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji?

baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo.

Moze. U nemackogovorecim zemljama ima cak i titula za to: Doktor Doktor. Skraceno DDr 😁

odlično!

• 1 month later...

A noisy noise annoys an oyster.

Ahaha, kolega se na kraju svog pisanija zahvaljuje kukovima što su junački izdržali taj napor.

20190621001.JPG.6bb572a8a3bc5323c5aec77c64e859e5.JPG

• 1 month later...

Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme

Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis?

Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to

Edited by Giggsy

seze sigurno do krajnjeg zapada bos.krajine, a vjerovatno i do like, baniije i korduna, posto izmedju tih govora nema bitnih razlika.

• 4 months later...

Skontala djedu!

Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca.

• 3 weeks later...
On 26.12.2019. at 9:50, halloween said:

Skontala djedu!

Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca.

UBosni : skontati se = smuvati se

• 3 weeks later...
On 29.7.2019. at 7:12, Giggsy said:

Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme

Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis?

Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to

U mome kraju (Kninska Krajina) se govorilo "zabaviti se" u značenju "zadržati se." Moja baba  i dan danas to govori.