Bujodrag Posted March 19, 2019 Posted March 19, 2019 Mini je i eukaliptus super reč. Lepo zvuči, baš me briga za značenje i primenu.
peralozac Posted May 8, 2019 Posted May 8, 2019 (edited) Ministar finansija Siniša Mali: "Vrlo brzo ćemo osnovati agenciju za takozvane cirkularne migracije jer hoćemo da damo mogućnost našim ljudima koji odlaze iz Srbije da se obrazuju i usavršavaju, da imaju mogućnost kada se vrate da znaju gde bi radili i nastavili karijeru", rekao je on i dodao da će Srbija pokušati da tako vrati nazad i one koji su otišli pre 5 i 10 godina jer je "odliv mozgova najvažniji problem celog regiona i moramo da se borimo protiv toga". Gde da se prijavim, oduvek sam hteo da radim na Edited May 8, 2019 by peralozac
slepa živana Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji? baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo.
Kampokei Posted May 9, 2019 Posted May 9, 2019 Just now, slepa živana said: jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji? baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo. Moze. U nemackogovorecim zemljama ima cak i titula za to: Doktor Doktor. Skraceno DDr 😁
peralozac Posted June 21, 2019 Posted June 21, 2019 Ahaha, kolega se na kraju svog pisanija zahvaljuje kukovima što su junački izdržali taj napor.
Giggsy Posted July 29, 2019 Posted July 29, 2019 (edited) Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis? Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to Edited July 29, 2019 by Giggsy
BWA Posted July 30, 2019 Posted July 30, 2019 seze sigurno do krajnjeg zapada bos.krajine, a vjerovatno i do like, baniije i korduna, posto izmedju tih govora nema bitnih razlika.
halloween Posted December 26, 2019 Posted December 26, 2019 Skontala djedu! Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca.
nssar Posted January 16, 2020 Posted January 16, 2020 On 26.12.2019. at 9:50, halloween said: Skontala djedu! Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca. UBosni : skontati se = smuvati se
Telenta Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 On 29.7.2019. at 7:12, Giggsy said: Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis? Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to U mome kraju (Kninska Krajina) se govorilo "zabaviti se" u značenju "zadržati se." Moja baba i dan danas to govori.
Recommended Posts