Jump to content
IGNORED

Волем, језички

расејан

Recommended Posts

Posted

Mini je i eukaliptus super reč. Lepo zvuči, baš me briga za značenje i primenu.

Posted
19 minutes ago, Jumanji said:

otezanja diftonga

:happy:

• 1 month later...
Posted (edited)

Ministar finansija Siniša Mali: "Vrlo brzo ćemo osnovati agenciju za takozvane cirkularne migracije jer hoćemo da damo mogućnost našim ljudima koji odlaze iz Srbije da se obrazuju i usavršavaju, da imaju mogućnost kada se vrate da znaju gde bi radili i nastavili karijeru", rekao je on i dodao da će Srbija pokušati da tako vrati nazad i one koji su otišli pre 5 i 10 godina jer je "odliv mozgova najvažniji problem celog regiona i moramo da se borimo protiv toga".

Gde da se prijavim, oduvek sam hteo da radim na

hqdefault.jpg

Edited by peralozac
Posted

:lolol:

jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji?

baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo.

Posted
Just now, slepa živana said:

:lolol:

jel može čovek da ne kažem naučnik, da ima dva doktorata, u teoriji?

baš bi bilo dobro da doktorira još jednom na cirkularnim migracijama, na geografiji recimo.

Moze. U nemackogovorecim zemljama ima cak i titula za to: Doktor Doktor. Skraceno DDr 😁

• 1 month later...
Posted

A noisy noise annoys an oyster.

Posted

Ahaha, kolega se na kraju svog pisanija zahvaljuje kukovima što su junački izdržali taj napor.

20190621001.JPG.6bb572a8a3bc5323c5aec77c64e859e5.JPG

• 1 month later...
Posted (edited)

Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme

Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis?

Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to

Edited by Giggsy
Posted

seze sigurno do krajnjeg zapada bos.krajine, a vjerovatno i do like, baniije i korduna, posto izmedju tih govora nema bitnih razlika.

• 4 months later...
Posted

Skontala djedu!

Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca.

• 3 weeks later...
Posted
On 26.12.2019. at 9:50, halloween said:

Skontala djedu!

Tako komentarise covek iz BiH ljubav mlađe žene i starijeg muškarca.

UBosni : skontati se = smuvati se

• 3 weeks later...
Posted
On 29.7.2019. at 7:12, Giggsy said:

Danas me podsetilo... Uvek voleo glagol (za)baviti se u denotaciji - zadrzati, biti negde duze vreme

Moja baka je uvek to koristila i juce se setim i kad je majka rekla kad ides kuci, ja rekoh za sat-dva, kolko ces ti da se zabavis?

Moja dva najbolja druga su isto lingvisti, ali nismo utvrdili dokle na onoj mapi dokle seze taj izraz. Sumnjam da BG i i gore dalje imaju to

U mome kraju (Kninska Krajina) se govorilo "zabaviti se" u značenju "zadržati se." Moja baba  i dan danas to govori.