Jump to content

Волем, језички

Featured Replies

On 20.6.2018. at 21:50, desboj said:

Otojč?

Без Ј.

Отоич - неодређено блиско прошло време. Варира од -15 мин до истека дана, након чега постаје јуче, прекјуче и накјуче.

Ономад - неодређено даље прошло време. Креће се од "пре неки дан", а најчешће значи "пре више недеља/месеци.

Edited by Dunster

On 29.10.2018. at 8:19, darling said:

do juce nisam znala da nas jezik ima rec za rupicu za dugme

Kako nisi nikad čula da se cvet nosi u zapučku? :)

Zanimljiv tekst u Vremenu o korpusu savremenog srpskog jezika i razvoju i upotrebi elektronskog rečnika...

(zanemarite naslov i Vučića, ostalo je zanimljivije :D )

Edited by Skyhighatrist

On 29.10.2018. at 18:19, darling said:

zapucak, tvrdo c. do juce nisam znala da nas jezik ima rec za rupicu za dugme :)

zapuciti zakopcati. 

Tvrdo c:lolol:

Aman, zaman. Start > Settings > Region & language - klikni dole na Add a language, pa dodaj Srpski (Srbija) i Српски (Србија).

Da ne bude tvrdo s, z i c, polutvrdo c i polumeko d.

tvrdo ch meko ch su i dalje jedan snazan obrazovni standard u pola bosne i pola hrvatske :rolf:

sent from bubamoto

14 hours ago, Skyhighatrist said:

Kako nisi nikad čula da se cvet nosi u zapučku? :)

ne znam, mozda i jesam, al sam zaboravila. bilo kako bilo, obradovala me :)

14 hours ago, Dunster said:

Без Ј.

Отоич - неодређено блиско прошло време. Варира од -15 мин до истека дана, након чега постаје јуче, прекјуче и накјуче.

Ономад - неодређено даље прошло време. Креће се од "пре неки дан", а најчешће значи "пре више недеља/месеци.

to sad kod vas mladih. u recniku ms sh za onomad ne pise tako, odnosi se na tek 48 sati ago, skoro ko otoic. da nisu sinonimi?! :D 

онбмад прил. а. пре неки дан, недавно.
— А шта је било ономад? Ћос. Д. Принио
сам је очима ко ономад. Цес. Д. б. прекјуче.

14 hours ago, Indy said:

Tvrdo c:lolol:

Aman, zaman. Start > Settings > Region & language - klikni dole na Add a language, pa dodaj Srpski (Srbija) i Српски (Србија).

Da ne bude tvrdo s, z i c, polutvrdo c i polumeko d.

koji si pasejah. nikad srpski u moj kompjutor, nikad cerilica. ako mi bas treba, kontrol ce, kontrol  ve :D

to sto kaze buba, kod nas u dalmejsi nesuglasice oko glasova resavamo pridevima mekano i tvrdo. vis da radi i sa slovima, sve si razumio. 

• 3 weeks later...

suvi grasak se u kroejsi zove polugrasak, odnosno tamo gde je grasak bizi, polubizi. u susenju se zrno raspadne na polovine, svidja mi se kako se to odrazilo na ime. 

Necu na hejt jer ne volim tu rec...Dakle, crne oci Vlajna ima, zanela me ona s njima...pa jel ovo pisao Viskovic? Ne moze covek ni da se zapije, a da ovi tamo sta vec i dodaju sa...Ne volem! Vlajna! Nju volem (dobro, nisam imao prlike, nazalost, ova moja nema razumevanja)! I oci! S ne volem!

Dakle, za temu, Vlajna! Volem. Pa sta cu, tako je ispalo.

Edited by Nesh

37 minutes ago, Nesh said:

! Vlajna! Nju volem (dobro, nisam imao prlike, nazalost, ova moja nema razumevanja)! I oci! S ne volem!

Ne znaš šta si propustio u životu....:naughty:

On 23.11.2018. at 9:07, Nesh said:

Necu na hejt jer ne volim tu rec...Dakle, crne oci Vlajna ima, zanela me ona s njima...pa jel ovo pisao Viskovic? Ne moze covek ni da se zapije, a da ovi tamo sta vec i dodaju sa...Ne volem! Vlajna! Nju volem (dobro, nisam imao prlike, nazalost, ova moja nema razumevanja)! I oci! S ne volem!

pa ovo s se ni ne odnosi na oci, nego na neke druge ljude. nisi cuo pesmu s razumevanjem.  :D

• 3 weeks later...
On 29.11.2018. at 20:17, darling said:

pa ovo s se ni ne odnosi na oci, nego na neke druge ljude. nisi cuo pesmu s razumevanjem.  :D

Samo u svrhu naucnog istrazivanja, otkrijem da neki koji pevaju njegove pesme pevaju zanela me ona njima, ima i snimljeno.

Volem i jezicki i svakako ovu kraticu (volem i ovu hrvatsku rec):

Spoiler

Stvarno izbacili s. Ne iz TNT, nego iz Toze. Podrzavam. :D

Edited by Nesh

• 2 weeks later...

ајзибан се креће

и фруштук, брез њега се не може

а отоич смо се видели на сокаку

• 3 weeks later...

Jezičke igrarije u belome gradu.

20190115003.thumb.JPG.b7cfeddb8f5d6b15dace09706878be06.JPG

20190115004.thumb.JPG.239d5f56b6f0df94964272ccd1244f28.JPG

• 2 months later...

Psina, u smislu podvala, smicalica.

11 minutes ago, halloween said:

Psina, u smislu podvala, smicalica.

+1

i nepočinstvo  

Psina je super, oseca se dah Alan Forda. :)

Moze i nepocinstvo.