расејан Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Овде очекујем само омању збирку, у вр главе десетак примера, где је нешто лепо речено, вешто преведено, или где смо успешно избацили страну реч која нам није ни требала.Маслац. Има да се купи.
Nesh Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 (edited) A jel moze i sve drugo sto nam se svidja (protivtopik HEJTU) u jeziku, svakodnevnom govoru...? Edited August 30, 2010 by Nesh
расејан Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 A jel moze i sve drugo sto nam se svidja (protivtopik HEJTU) u jeziku, svakodnevnom govoru...?Да, то сам хтео касти... ал' није замишљено као напросто против мргудног топића, него тако, шта год да се свиди, да делује лепо. Шире од антимржње.
leto je Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Овде очекујем само омању збирку, у вр главе десетак примера шта год да се свиди, да делује лепо.malo nisam nacisto kakvi primeri dolaze u obzir. meni se svasta svidja. npr.iždžigljaše dživdžaniuskovitlaše se oblacirastibuđilizovane klebezableospoljavanje, uosećavanje, tihovanje.sve to zvuci lepo, ali nije bas svakodnevni govor.
notenoughreasonsforclaire Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 "...u mrzlo novogodišnje jutro..."
Otto Katz Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Ništa od ovoga što ste do sad napisali mi se ne svidža. Osim mrzlog novogodišnjeg jutra, ali i to nejezički. Sviđa mi se gos'n. Moram napisati još jednom. Gos'n, hihihi!
Otto Katz Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 dakuće :DDašta. Nego śetih se još jendog luva. Neki moji Srijemci kad hoće reć da je nešto vr'n'egstra kažu samo tako. Samo ne kažu to tako kako piše, već sam' táák'. Sam tak.
Shan Jan Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Meni se svidza vase 'je' (umesto 'da'). Zapravo to je i nase i svacije samo se ne spominje vise.
leto je Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 umesto padanja u bedak, depresiranja i deprimacije, oneraspoložiti
leto je Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 eno napisah tamo, pa da dodam i ovde: kad nesto zebe, ruke, srce...
Töölönlahti Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Volem da pravim konstrukcije tipa u Novom sam Sadu, u Bačkom sam Novom Selu, na Bežanijskoj sam Kosi... ^_^Volem da kažem di umesto gde.Volem sigurno još mnogo stvari, samo sad ne mogu da se setim...
Recommended Posts