Jump to content
IGNORED

Raspad SFRJ

Muwan

Recommended Posts

Posted
ja nešto da pitam....jeli igde, u bilo kojoj ex Yu republici održan neki referendum o nezavisnosti? Nigde ne mogu naći tačne podatke o tome?/ovde ne računam onaj ilegalni referendum na kosovu niti Crnogorski referendum/
U Hrvatskoj nekoliko referenduma bilo. Prvo onaj krajiški, pa naš državotvorni, pa krajiški sjediniteljski..I što vi neki imate protiv istina? Istina je da ima nekoliko istina. Ja sam za pluralizam istina, inače ćemo opet u neku Jugoslaviju zajedno pa ćemo se potuć.
  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Roger Sanchez

207

• cedo

75

• harper lee

63

• steins

63

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Mislim da je odrzan svuda. Morao je da bude po poslednjem ustavu SFRJ.
jeste. prokleta moja lenost. u maju 91ve u hrvatskoj. .....a u BiH 1992. godine, ali Srbi nisu izašli.
Posted
U Hrvatskoj nekoliko referenduma bilo. Prvo onaj krajiški, pa naš državotvorni, pa krajiški sjediniteljski..I što vi neki imate protiv istina? Istina je da ima nekoliko istina. Ja sam za pluralizam istina, inače ćemo opet u neku Jugoslaviju zajedno pa ćemo se potuć.
ma ja se na mogu više složiti. Nije ovde problem u tome što će biti više istina, nego u tome što će one uticati na neke buduće dogadjaje. A onda neće biti neke nove Jugoslavije nego nekog novog Balkanskog Rata.
Posted
ma ja se na mogu više složiti. Nije ovde problem u tome što će biti više istina, nego u tome što će one uticati na neke buduće dogadjaje. A onda neće biti neke nove Jugoslavije nego nekog novog Balkanskog Rata.
Koje ti budalashtine pishesh to je chudo jedno. Ti i laki, ruku pod ruku.
Posted
Ma ja se samo šalim. Ako se bar na trenutak izliječimo od nekih tipično Hrvatskih ludosti, mi vas uskoro ostavljamo iza Šengenskog zida i družimo se s našim austrougarskim kompićima (i s nekima još iza njih, ali njih ne znamo tak dobro). Kaj vi iza zida radite, vaša stvar! happy.gif

Btw. ništa od novog Balkanskog rata, ovo je samo 1 dugo krčkanje nakon prekuvavanja. Nadam se da ti nije žao.

Posted
Koje ti budalashtine pishesh to je chudo jedno. Ti i laki, ruku pod ruku.
ene......a što Čedo?
Ma ja se samo šalim. Ako se bar na trenutak izliječimo od nekih tipično Hrvatskih ludosti, mi vas uskoro ostavljamo iza Šengenskog zida i družimo se s našim austrougarskim kompićima (i s nekima još iza njih, ali njih ne znamo tak dobro). Kaj vi iza zida radite, vaša stvar! happy.gif

Btw. ništa od novog Balkanskog rata, ovo je samo 1 dugo krčkanje nakon prekuvavanja. Nadam se da ti nije žao.

au rodjere, žao mi je što ti potpuno pogrešno čitaš moje postove. Ja samo mogu da se radujem perspektivi u kojoj nema ratova. Ali ovako kako ide, cenim da ćemo mi /balkanci/ iskoristiti prvu sledeću priliku da namirimo dugove. Delimično i zbog onih paralelnih istina.
Posted (edited)
ene......a što Čedo?
Kada bih bio spreman da udjem u nekoliko strana pisanja gde cesh ti ustvari negirati da je napisano ono shto je napisano, ili pak tvrditi da to nisi mislio , mozhda bih ti i odgovorio. Eto, Rodjer, tvoj pandan u svetu nacionalizma, ti je zavukao, bash kao i devedesetih.Koren tvog problema jeste nacionalizam, shto sam jednom prilikom i pokushao da ti objasnim ... on ti ne dopushta da se oslobodish patnji i baba vanginih prorochanstava, bash kao i Rodjeru osecaja da se neshto dobro i lepo desilo lijepoj njegovoj u raspletu devedesetih. Edited by cedo
Posted
Nece. Retko to funkcionise tako. Kad bismo svi ratovali jedni protiv drugih samo zbog toga sto svako od nas ima svoju "istinu" svi bismo bili u stanju permanentnog rata, pojedinacno, grupno, kolektivno, kako god hoces. U buducnosti cemo mozda i mi i Hrvati ratovati za racun gazdi negde "tamo daleko" protiv nekog strasnog teroriste sa tri koze i par ari specene zemlje ali da ratujemo jedni protiv drugih to je malo verovatno. Gotovo nemoguce. Moralo bi mnogo/isuvise toga da se desi na globalnom planu da bismo mi dosli u priliku da se latimo iskopavanja ratnih tomahavaka.
Posted
bash kao i Rodjeru osecaja da se neshto dobro i lepo desilo lijepoj njegovoj u raspletu devedesetih.
Lošost i ružnost stvari isto je ponajviše stvar individualne, pa tek onda i neke kolektivnije perspektive. Heuristički, nudilo se puno loših stvari, a bolje nitko nije htio. Na kraju dobismo najmanje loše od mogućeg. Dajem ti naravno & demokracki pravo da se asuglasish™.
Posted (edited)
Lošost i ružnost stvari isto je ponajviše stvar individualne, pa tek onda i neke kolektivnije perspektive. Heuristički, nudilo se puno loših stvari, a bolje nitko nije htio. Na kraju dobismo najmanje loše od mogućeg. Dajem ti naravno & demokracki pravo da se asuglasish™.
Iskoristicu to pravo ...Znao sam da cesh odgovoriti tako neshto ... i naravno da si u pravu, ako za referencu uzmesh sredinu dogadjanja.Ako se, pak, za pochetak dogadjanja prebacish koju godinu ranije, mrka kapa ... Mada, sve je to nebitno i SBBKBB. Iskoristio sam to samo kao ilustraciju da bih steinsu pokazao kako ga nacionalizam odradjuje, daje iskrivljenu vizuru, chak i pobednicima.I za individualnost/kolektivnost si takodje u pravu, ali, opet, i tu nacionalizam nepogreshivo odradjuje stvar, kad tad se kolektivitet stavi ispred individualnog i gotovo uvek na shtetu nekoga. Edited by cedo
Posted

cedo, svaka promjena je na štetu nekoga. ne bi bilo konzervativizma da nije tako. fantom.gif

Posted (edited)
cedo, svaka promjena je na štetu nekoga. ne bi bilo konzervativizma da nije tako. fantom.gif
:) ... pa iako je na shtetu objekta koji zheli/vrshi tu promenu? ... mislim, jasno ti je da mislim na Hrvatsku kao drzhavu ... i da aludiram na to da nacionalisti nisu u stanju da vide tu shtetuako ti je lakshe, definishi korist koju je Hrvatska imala od tih dogadjaja ... Edited by cedo
Posted (edited)
:) ... pa iako je na shtetu objekta koji zheli/vrshi tu promenu? ... mislim, jasno ti je da mislim na Hrvatsku kao drzhavu ... i da aludiram na to da nacionalisti nisu u stanju da vide tu shtetu
Svašta je tu oštećeno, ali najmanje Hrvatska kao država.prednosti? Nevjerojatne. Da u kretanju prema normalnoj europskoj državnoj svakodnevici ima problema samo sa sobom. Veliki su to problemi, ali mogli su biti i veći. Edited by Roger Sanchez
Posted
Kada bih bio spreman da udjem u nekoliko strana pisanja gde cesh ti ustvari negirati da je napisano ono shto je napisano, ili pak tvrditi da to nisi mislio , mozhda bih ti i odgovorio. Eto, Rodjer, tvoj pandan u svetu nacionalizma, ti je zavukao, bash kao i devedesetih.Koren tvog problema jeste nacionalizam, shto sam jednom prilikom i pokushao da ti objasnim ... on ti ne dopushta da se oslobodish patnji i baba vanginih prorochanstava, bash kao i Rodjeru osecaja da se neshto dobro i lepo desilo lijepoj njegovoj u raspletu devedesetih.
:isuse: vidim da si Ti neka PPP varijanta wannabe-Kinik-spodobe, pa ti imam samo jedno reći, mani me se ovih fora iz gradinke tipa, kako sam ja pametan, a ti glup, i lepo me obidji, a čika steins će te častiti prvim mestom na ignore listi......Over n out....i uživaj...
Nece. Retko to funkcionise tako. Kad bismo svi ratovali jedni protiv drugih samo zbog toga sto svako od nas ima svoju "istinu" svi bismo bili u stanju permanentnog rata, pojedinacno, grupno, kolektivno, kako god hoces. U buducnosti cemo mozda i mi i Hrvati ratovati za racun gazdi negde "tamo daleko" protiv nekog strasnog teroriste sa tri koze i par ari specene zemlje ali da ratujemo jedni protiv drugih to je malo verovatno. Gotovo nemoguce. Moralo bi mnogo/isuvise toga da se desi na globalnom planu da bismo mi dosli u priliku da se latimo iskopavanja ratnih tomahavaka.
bojim se da ovde grešiš Harpere, upravo je postojanje paralelnih istina i bilo jedan od glavnih uzroka raspada SFRJ. Tako su slovenci imali istinu da im ostali u SFRJ kradu pare, Srbi imali istinu da su rasparčani, Hrvati da su obespravljeni itd itd.....dovoljno je bilo da im samo neko od starijih namigne kako su u pravu i stvar je ošla dodjavola.
Posted
Svašta je tu oštećeno, ali najmanje Hrvatska kao država.prednosti? Nevjerojatne. Da u kretanju prema normalnoj europskoj državnoj svakodnevici ima problema samo sa sobom. Veliki su to problemi, ali mogli su biti i veći.
Nisam ni sumnjao da je nestanak ogromnog dela autohtonog stanovnishtva ustvari jedan veliki dobitak, a porast sopstvenog nacionalizma povezan sa patriotskom pljachkom bolji/mnogo manji problem od npr. ochuvanja ljudskih, privrednih i svih drugih kapaciteta u nastojanju da se dostigne svakodnevna evropska svakodnevnica.