Jump to content
IGNORED

Šta je najbitnije što se u istoriji dogodilo na današnji dan?

Ajant23

Recommended Posts

Posted (edited)
41 minutes ago, namenski said:

Preterujes: tu skoro se podsetih da je izvesni Marisav Petrovic srecno i zadovoljno ziveo u Minhenu do neke 1984...

Doduse, kazu da ga je - iako vec matorog - na kraju ipak stigla zlocinacka ruka omrazene komunjarske UDBA-e... :sleep:

ma ja sam se samo setio svih onih istorijskih radova o krahu rajha i prvim posleratnim godinama, kada je vecina nemaca imala taj sentiment™ koji je bio tako slican nasem sentimentu™ koji je jos uvek poprilicno popularan :) i uvek mi bila smesna ona mantra o katarzi™ i suocavanju™ sa navodjenjem nemaca kao primera kako se suocava™ :D 

marisav bese onaj zlikovac koji je 1941 predano sprovodio ljude ka mestima za masovna streljanja? a cudna bila ta posleratna vremena, svi evropljani su imali svoje marisave™ i to mnogo veceg kalibra, sta reci o paponu recimo, koji je, sto si odlicno primetio, postao neophodan™ kadar u posleratnoj francuskoj pa bio cak i poslanik pa ministar u vladi i u d estena i tek kada je bio u dubokoj starosti pocelo u francuskoj jujuju sta je on to radio za vreme rata?

Edited by Pontijak
Posted
1 minute ago, apostata said:

Što ja ne mogu da uđem na taj link?

Ovaj?

Posted
42 minutes ago, Pontijak said:

ma ja sam se samo setio svih onih istorijskih radova o krahu rajha i prvim posleratnim godinama, kada je vecina nemaca imala taj sentiment™ koji je bio tako slican nasem sentimentu™ koji je jos uvek poprilicno popularan :) i uvek mi bila smesna ona mantra o katarzi™ i suocavanju™ sa navodjenjem nemaca kao primera kako se suocava™

Ne bih ja to mesao: zlocin je zlocin, ali je Nemacka ipak Nemacka.

Za razliku od Srbije, na stranu skoro pa glasan nemacki uzdah olaksanja kada se, 90-ih godina 20. veka, dakle posle svih iskustava, katarzi i suocavanja, u Evropi pojavio konkurent koji je Nemackoj pruzio priliku da pokusa da se konacno makne sa mesta #1...

Nece ili bar ne bi smelo i trebalo da moze: Nemacka jeste uspela u naporima da demokratizuje drustvo prema takozvanim zapadnim standardima i kapa dole na tom postignucu, ali - Nemacka je ipak - Nemacka kao sto rekoh.

Velika zemlja sa velikim odgovornostima, ali i velikim interesima i - sto je jos vaznije - sredstvima da ih ostvari.

Pa tako, na primer, odrzi zivim i zdravim svoje napore da ocuva i pojaca uticaj na evropskom jugoistoku, vidi pod ex-Yu, da malo poradi na revizijama, koliko se moze u datom trenutku, ili podrzi te napore tamo gde se bivsi nemacki saveznici oko toga trude itekako, uzme da sudi bivsim funkcionerima tajnih sluzbi nekadasnjih suverenih drzava podvodeci ih pod antikomunizam i borbu protiv svakojakih totalitarizma, a prenebregavajuci cinjenicu da je za hladnoratovskog vakta tolerisala i eksploatisala na svojoj teritoriji pojedince i grupe koji se po svim kriterijumima - danasnjim narocito - mogu da podvedu pod teroristicke...

Tako da, uz iskreno uvazavanje nemackog doprinosa civilizaciji i kulturi zapadnog sveta - nema ovde nikome prijateljatm od Nemacke, sa sve raznim Srbijama, Slovenijama, Hrvatskama i ostalom balavurdijom....

Bas kao ni od Rusije...

42 minutes ago, Pontijak said:

marisav bese onaj zlikovac koji je 1941 predano sprovodio ljude ka mestima za masovna streljanja?

Bas taj: kragujevacki Marisav, za koga novokomponovani istoricari novokomponovane srpske istorije 90-ih otkrisetm da su i njega jadnog, sa sve potcinjenom mu jedinicom, Nemci tog kragujevackog oktobra drzali zakljucanog, ali da su nekitm zakljucani uprkos tome aktivno pomagali Nemcima...

Onaj koji je u nemacku komandu odneo spiskove nekoliko desetina komunista i njihovih simpatizera i tamo ih zamenio za ispravnetm gradjane...

Jos jedna od srpskih tragedija 20. veka, filozofija dilera devizama primenjena na ljudske glave...

Komandat puka Srpskog dobrovoljackog korpusa, ljoticevac po ubedjenju, juren i od Ravnogoraca, ali i njihov saradnik u borbi protiv NOVJ, ziveo i preziveo do 1974...

Kao nemacki gost.

Posted
20 minutes ago, namenski said:

uzme da sudi bivsim funkcionerima tajnih sluzbi nekadasnjih suverenih drzava podvodeci ih pod antikomunizam i borbu protiv svakojakih totalitarizma, a prenebregavajuci cinjenicu da je za hladnoratovskog vakta tolerisala i eksploatisala na svojoj teritoriji pojedince i grupe koji se po svim kriterijumima - danasnjim narocito - mogu da podvedu pod teroristicke...

Bas taj: kragujevacki Marisav, za koga novokomponovani istoricari novokomponovane srpske istorije 90-ih otkrisetm da su i njega jadnog, sa sve potcinjenom mu jedinicom, Nemci tog kragujevackog oktobra drzali zakljucanog, ali da su nekitm zakljucani uprkos tome aktivno pomagali Nemcima...

Onaj koji je u nemacku komandu odneo spiskove nekoliko desetina komunista i njihovih simpatizera i tamo ih zamenio za ispravnetm gradjane...

Jos jedna od srpskih tragedija 20. veka, filozofija dilera devizama primenjena na ljudske glave...

Komandat puka Srpskog dobrovoljackog korpusa, ljoticevac po ubedjenju, juren i od Ravnogoraca, ali i njihov saradnik u borbi protiv NOVJ, ziveo i preziveo do 1974...

Kao nemacki gost.

da, to da. ah te nijanse™ posleratne stvarnosti i novih™ istorijskih™ saznanja™ revizionistickih skola™, pomenuh papona i te posleratne finese a marisav je po dostignucima ipak bio amater kada se poredi sa paponom. red je da pomenem i barbija, eto covek bio potreban kadar™ pa bio i saradnik zapadnonemacke obavestajne sluzbe, francuzi decenijama nisu pravili ikakvo pitanje oko njega, obaska njegov rad na profilisanju demokratije™ u boliviji pod americkim patronatom

Posted
1 hour ago, namenski said:

You do not have permission to view this content.

Ebga!

Posted
48 minutes ago, apostata said:

You do not have permission to view this content.

Ebga!

Cekaj, ti kao drug clan ovog Foruma, nemas pristup Deponiji?

Dakle...

Posted
1 hour ago, Pontijak said:

da, to da. ah te nijanse™ posleratne stvarnosti i novih™ istorijskih™ saznanja™ revizionistickih skola™, pomenuh papona i te posleratne finese a marisav je po dostignucima ipak bio amater kada se poredi sa paponom. red je da pomenem i barbija, eto covek bio potreban kadar™ pa bio i saradnik zapadnonemacke obavestajne sluzbe, francuzi decenijama nisu pravili ikakvo pitanje oko njega, obaska njegov rad na profilisanju demokratije™ u boliviji pod americkim patronatom

Ma ima toga onoliko, Marisav mi pao na pamet onako, uz rec... :D 

Sa sve tvojim primerima, ostale da ne pominjem, opsta klima, rasplamsali revizionizam koji udara i levo i desno, satire, dovesce na kraju do toga da ce svecanost obelezavanja 100 godina sledeceg, Drugog svetskog rata, verovatno da predvode neka probrana Waffen SS jedinica, Crna legija i Gorska garda JVuO...

Posted
8 minutes ago, namenski said:

Ma ima toga onoliko, Marisav mi pao na pamet onako, uz rec... :D 

Sa sve tvojim primerima, ostale da ne pominjem, opsta klima, rasplamsali revizionizam koji udara i levo i desno, satire, dovesce na kraju do toga da ce svecanost obelezavanja 100 godina sledeceg, Drugog svetskog rata, verovatno da predvode neka probrana Waffen SS jedinica, Crna legija i Gorska garda JVuO...

i jos ce da optuzuju za revizionizam ako neko krene da negira slobodoljubiv i humanisticki karakter pomenutih jedinica :D

Posted
2 hours ago, namenski said:

Dakle...

Sada si me uplašio.

Pa šta to znači?

Posted
1 hour ago, apostata said:

Sada si me uplašio.

Pa šta to znači?

Verovatno da je negde i necega radi ponovo potegnut Argument Radisa :sleep:

Pitao sam na Moderaciji, cekam da vidim odgovor.

Ako ga uopste bude, naravno...

Posted
3 hours ago, namenski said:

Dakle...

to je za njegovo dobro :dry:

Posted
16 minutes ago, Čutura said:

to je za njegovo dobro :dry:

:D 

+1

Posted (edited)

Možda je to zato što sam banovan na politika-svet?

Odnosno banovan sam na još nekim mjestima, ali eto ovde nisam.

Edited by apostata