malkin Posted April 2, 2015 Posted April 2, 2015 (edited) opčinitelji jedni, tako su podmukli ja godinu dana ne mogu da dočekam, sad mi se ne gleda jer će da bude gotovo... Edited April 2, 2015 by malkin
morgana Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) buyer's market out there dobra epizoda edit, sta dobra, odlicna Edited April 6, 2015 by morgana
Weenie Pooh Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Nisam kupio da Joan pod stare dane počinje da besni zbog seksizma na poslu i da sebi olakšava brigu šopingom, malo mi to trivijalizuje njen lik. Ne razumem ni Donovu opsesiju konobaricom, niti liči na Rachel niti ima ikakve veze sa njom. Bar je muzika bila prigodna, mada više volim PJ Harvey verziju.
morgana Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 konobarica malo lici na onu slikarku. don sumira zivot, sta je bilo a sta je moglo biti (i sta vise ne moze). nije slucajno sto u takvoj epizodi ne srecemo nikoga od njegove porodice.
morgana Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) na drugi pomozg, scena sa dzoan i ona sa konobaricom su medjusobno suprotstavljene meni ova epizoda ima nesto dejvid lincovsko Edited April 6, 2015 by morgana
Dionysos Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) одгледао још једном... има брдо феноменалних детаља, у сну улогу пита у први мах игра тед, дон је обучен у сиво одело, сива кравата, за сахрану је л', онда ова кад дозива конобарицу по надимку викне дај (die) али супер ми је тај део са кеном где се као радује што ће моћи да се посвети писању и што може оставити фирму коначно, што је у суштини лагање самог себе попут његовог таста раније који се радује слободном времену и хвали се како учи кување и зна да направи поп тарт, а све време се осети празнина у њему na drugi pomozg прочитао помоз бог... Edited April 6, 2015 by Dionysos
morgana Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 konobarica je odlicno legla u odnosu na dona i zenske likove. nemamo takvu stihijsku demonstraciju roda i klase drugdje u seriji, doduse, to je djelimicno (ali nikako iskljucivo) do stilizacije 70tih i ezoterizacije epizode (premda je ovdje vise frojdizacija u pitanju. u stvari, meni je prva asocijacija poslije konobarice bila zizek kako prica da je dejvid linc upregnuo lakana i njegovo ime oca u lost highway. konobarica bi tu onda bila, jel, ime majke. ne ucitavam inspiraciju weineru, samo asociram) moram i ja ponovo da gledam.
morgana Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Samo da dodam, posto mi je istekao edit, uz pomenuti rod i klasu taman moze da stoji 'po sebi i za sebe'
Dionysos Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) размишљам сад о том финалном дијалогу дона и конобарице... дон каже како је сањао рејчел и следећи дан је сазнао да је она умрла, на шта она одговара да кад се смрт догоди покушавамо да пронађемо смисао, да ли је сигуран да је није увек сањао... некако има смисла да је она његова непрежаљена јер је по њему најсличнија и најблискија од свих које смо упознали, самостална, јака, самоизграђена, обоје су, на различите начине, морали да се изборе за своје место, он као дете из јавне куће она као жена у мушком свету... тај поглед на њену децу, речи њене сестре да је живела живот какав је желела* и донове сузе на крају које можда указују да, бар у том тренутку, он помисли да је живот са њом био оно што је требало њему да би био срећан такође и два детаља за пеги, i love veal звучи готово као i love you, после када не може да нађе пасош (у фиоци) и прокоментарише како га никад није користила, да би га после пронашла на послу (у фиоци)... као надовезивање на два момента са вечере 1) када говори како никада није имала одмор, па фиоке симболишу да су посао и кућа једно те исто и 2) када говори како никад није имала прилику да путује у париз, где би пасош на послу био чекање прилике када би требала да крене на пут за париз или рим *ма колико упитно то било, јер шта друго и рећи на сахрани едит: пеги слично као и дон, пролази кроз ту неку визију алтернативног живота (као и кен привремено и тед), увек сам се питао да ли ће икада потражити дете које је имала са питом... Edited April 6, 2015 by Dionysos
Ryan Franco Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 (edited) uh jbt pi[ete o ovome kao da je jedna od najepizoda ikad... msm nisam još gledao nego samo konstatujem... Edited April 6, 2015 by McCabe
Sludge Factory Posted April 6, 2015 Posted April 6, 2015 Delim Vinijevo misljenje kad je u pitanju Joan, a i Kenov preokret, iako zabavan, previse je "iz vedra neba", kako bih rekao. Ima to smisla u kontekstu ovog razmatranja "kakav zivot imam, kakva sam mogao/mogu imati". Ovo ostalo, ok. Don je fazi sumiranja. Zanimljivo mi je da me je Don u prvoj sceni (casting) podsetio na ranog Dona, obog iz prve sezone. Nekako su ga napravili da izgleda mladje, svezije, pun elana, zivota. Posle je kroz epizodu tonuo u ono sto jeste zadnjih godina, podocnjaci sve veci. BTW, u kojoj smo godini? Ono Nixonovo obracanje treba da nam da orijentir. Kad je odlucio da povuce 150000 iz Vijetnama? Kapiram da je '69. jer bi nam sigurno upecatljivije stavili do znanja prelazak u vesele sedamdesete.
Recommended Posts