Budja Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Harija? Covek izvisio za par sekundi. Dobro je kad se iznervira ne Pegi sto se krsti u avionu. Odlicna sezona, tenzija, novi momenat u Mad Men. Poslednja epizoda, malo su preterali sa kraj ere/pocetak ere momentima, u koje, bar ja tako tumacim, spada i Bertijeva zavrsna mjuzikl tacka. Valjda da se podsetimo da je Don, je l da, opet zatvorio krug, ali ovog puta se ostarilo, nema ambicije vec strah i zelju za povratak u poznato. Prosli put je odjebao duvansku industriju, sada hoce da bude copywriter all over again (ne zato sto je ubedjivao Teda, vec zato sto je to rekao Rogeru pre toga).
Dionysos Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 (edited) usput, što se epizoda zove Vaterlo? pominje se Napoleon, ali čiji je ovo bio veliki poraz? катлеров, између осталих, при чему би роџер био велингтон, на крају не гине, већ само испада из пословне приче тј. прогнан је на острво... али чини ми се да се та тема вотерлуа провлачи кроз читаву епизоду, само још не успевам да формулишем мисао у глави, ставићу то на мамурлук... имамо сали која уместо згодног мишићавог, али и незаинтересованог за било шта, момка, бира њ брата штребера опчињеног звездама, пеги која добија презентацију од дона, не знам да ли је још нешто било... углавном, не мислим да вотерлу симболизује конкретно нечији пораз колико представља прекретницу Edited May 27, 2014 by Dionysos
Turnbull Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 I meni je taj Selin izbor bio zanimljiv. Vila Paski dobro razložila: The potential poison in the positive was plainest to see in Sally’s storyline. She’s so drawn to the hunk in the kitchen she puts on lipstick to go to the pool and starts adopting his quibbles about the space program. (That was a funny moment, the teenager grousing about the waste of resources. Kids, they’ll say anything to disagree with their parents.) But she ends up kissing the geek with the telescope instead, a more age-appropriate, less sexually advanced choice. Is Sally really exhibiting some innate common sense here, knowing the older boy is a little too much for her, or does she just need to kiss someone and will try to make it with the older boy the next night? Is Sally really making a good choice for herself or just a circumstantial one? I have the same question for everyone at SC&P. There was a reason Don and Ted didn't want to work for McCann. Is Cutler and his vision, even of Harry and computers, really worse?
scab Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Mislim da se Sally na početku zaista sređivala za onog mišićavog džoksa, kao što je Betty rekla i kao što bi i mala Betty uradila. Naravno, odma guta i njegova tinejdž lupetanja, sve do trenutka kada se čuje sa Donom čija je "dont be so cynical" konstatacija trgne iz Betinog frame of mind-a i okreće malom nerdu koji deli Donovo oduševljenje ovim događajima
Turnbull Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Mislim da se Sally na početku zaista sređivala za onog mišićavog džoksa, kao što je Betty rekla i kao što bi i mala Betty uradila. Naravno, odma guta i njegova tinejdž lupetanja, sve do trenutka kada se čuje sa Donom čija je "dont be so cynical" konstatacija trgne iz Betinog frame of mind-a i okreće malom nerdu koji deli Donovo oduševljenje ovim događajima Odlično tumačenje, uopšte mi nije palo na pamet da ju je razgovor sa Donom preokrenuo, but it completely makes sense.
Razzmatazz Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Da, samo to nije bio totalno Betty's frame of mind. Seli se poslužila floskulom mišićavka "koliko je to koštalo - mogli su rešiti ovde x stvari", dok je Don nije poklopio.
Dionysos Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 па да, дон је имао кључну улогу у свему томе, и код сали, и пеги, и теда, претпостављам да је и куперов наступ на крају имао везе са тим утицајем дона у овој епизоди
scab Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Da, samo to nije bio totalno Betty's frame of mind. Seli se poslužila floskulom mišićavka "koliko je to koštalo - mogli su rešiti ovde x stvari", dok je Don nije poklopio. naravno. na to sam i mislio onim "tinejdž lupetanja". pod betty's frame of mind sam pre mislio na cinizam prekrštenih ruku, tj. sedenje, nerad i sranje po svemu.
Weenie Pooh Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 Mislim da se Sally na početku zaista sređivala za onog mišićavog džoksa, kao što je Betty rekla i kao što bi i mala Betty uradila. Naravno, odma guta i njegova tinejdž lupetanja, sve do trenutka kada se čuje sa Donom čija je "dont be so cynical" konstatacija trgne iz Betinog frame of mind-a i okreće malom nerdu koji deli Donovo oduševljenje ovim događajima Sve si u pravu, osim što ja nisam stekao utisak da je Don nešto oduševljen događajima. Čovek zove redom celu familiju (ukupno dva broja) zato što mu preti otkaz, ne zbog Meseca.
Sludge Factory Posted May 27, 2014 Posted May 27, 2014 http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/mad-men-matthew-weiner-talks-707107
Dionysos Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 читам сад cracked па налетео на ову теорију https://medium.com/@lindseymgreen/where-don-draper-ends-d-b-cooper-begins-e96804523838
Weenie Pooh Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 I ja sam negde to pročitao, zvuči sjajno kao one-liner, ali nema šanse da se to uklopi u ikakav smislen rasplet. Inače, užasno je glupo to što navode česte pojave avionskih motiva kao dokaz nečega. Avionska industrija je bila važan faktor u Americi tog vremena, bilo bi sumnjivije da su je izostavili nego što je svako malo uključuju. A realno se pojavljuje manje nego automobilska industrija, ili čak ona farma firma Pitovog tasta...
Dionysos Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 ма не бих никад ставио паре на то, али ми интересантно као thought experiment
Recommended Posts