Ajant23 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 (edited) O-kej, Thurnbulle, provalio si me... Istina je da nikad nisam gledao ovu seriju i da pišem ovde samo zato što i ti pišeš na Filmu o filmovima koje nikada nisi gledao... Edited May 2, 2014 by Ajant23
Turnbull Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Bio je jedini, ali ovo se desava kada svi sve znaju. Evo iz cetvrte epizode. Dakle, dozivljava njegovo odjebavanja jaguara kao licni udarac. Ne samo to, neko je zapravo njegov postupak mnogo gori od postupka drugih kolega - oni bi malo da je isprostituišu za polzu kompanije, ali ona to svesno prihvata pod sopstvenim uslovima, nakon čega on njenu svesnu odluku tretira kao poniženje. U izvesnom smislu, on je taj koji je zaista ponižava, drugi to tretiraju samo kao biznis dil, on to vidi kao poniženje.
Budja Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Dakle, Džoan je zmija, dakle ne idiot, nego prepredena. Pegi uopšte nije idiot, nego ima sukob i rivalitet sa Donom pa zato ne sme da prizna da joj zapravo nedostaje kao neko ko je prepoznavao njene kreativne kvalitete, za razliku od idiota Luka. Stvarno ne vidim šta si ti sve ovde učitao. OK, hvatas me za rec koja se zaista moze pogresno intepretirati. Hocu reci da autor gotov ne dopusta da su Dzoanine i Pegine reakcije savim normalne, ocekivane i legitimne jer ih je ovaj povredio. Ne, jedna to radi zato sto je zmija a drugoj ce vec nedostajati samo to sada ne vidi.
Ryan Franco Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 (edited) Jedini način da se ovo završi smisleno je da ih Don razmontira, otvori svoju agenciju sa rehabilitovanim Pitom, Ginsbergom, bradatim dizajnerom i Dawn kao finansijskom direktorkom. Pre svega mora da shvati da nije sposoban nizašta sem za advertajzing. Megan će ostati da figurira ako se vrati kopirajterstvu i to je to. Ništa drugo ne može da se podvede pod hepiend. Edit: Agencija mora biti u LAu. Edited May 2, 2014 by McCabe
Turnbull Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 (edited) OK, hvatas me za rec koja se zaista moze pogresno intepretirati. Hocu reci da autor gotov ne dopusta da su Dzoanine i Pegine reakcije savim normalne, ocekivane i legitimne jer ih je ovaj povredio. Ne, jedna to radi zato sto je zmija a drugoj ce vec nedostajati samo to sada ne vidi. Mislim da su obe reakcije u kontekstu normalne, and all too human, i ne vidim kako autorka to spori, posebno kad je u pitanju Pegi. Ali ne vidim kako to menja činjenicu da Pegi jeste laguckala kad je rekla da Don isn't missed, jer je sasvim očigledno da sa novim preptostavljenim prolazi kroz pakao. Koliko sam razumeo Paskinovu, ona ne smatra da Pegi treba da dođe Donu na poklonjenje, nego da su njih dvoje kao kreativci prirodni saveznici i da bi trebalo da zakopaju ratne sakire. Mada se slažem da je ovo za Džoanino zmijstvo malo prejako - ona zaista ima dobar razlog za antipatiju prema Donu. Edited May 2, 2014 by Turnbull
Ryan Franco Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Stanite molim vas, ovo je jako važno! Kad smo kod moje dobre memorije, da li je ono devojka sa kojom je Don spavao nakon sahrane žene Dona Drejpera? Ona koju nije prepoznao u poslednjoj epizodi? Rekle je ime i prezime ali ne mogu da guglam.
Ajant23 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Stanite molim vas, ovo je jako važno! Kad smo kod moje dobre memorije, da li je ono devojka sa kojom je Don spavao nakon sahrane žene Dona Drejpera? Ona koju nije prepoznao u poslednjoj epizodi? Rekle je ime i prezime ali ne mogu da guglam. To je ona, realno...
malkin Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Bio je jedini, ali ovo se desava kada svi sve znaju. Evo iz cetvrte epizode. Dakle, dozivljava njegovo odjebavanja jaguara kao licni udarac. Edit: McCabe ima dobru memoriju. vaistinu dobru memoriju. ništa, ja polako da počnem da gledam od početka, pola sam izgleda zaboravio. ovaj rasplet sa Jaguarom nakon Džouninog zaključivanja posla za mene kao da se nije ni desio.
Ajant23 Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Podseti me McCabe, kupio ženi jaguara koji ju pojeo je prvi dan... Koja je epizoda u pitanju?
Dionysos Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 (edited) Ne samo to, neko je zapravo njegov postupak mnogo gori od postupka drugih kolega - oni bi malo da je isprostituišu za polzu kompanije, ali ona to svesno prihvata pod sopstvenim uslovima, nakon čega on njenu svesnu odluku tretira kao poniženje. U izvesnom smislu, on je taj koji je zaista ponižava, drugi to tretiraju samo kao biznis dil, on to vidi kao poniženje. +1 има и она епизода када се неки колега нашали на џоунин рачун, па га пеги отпусти и касније се похвали џоуни очекујући захвалност а добије напушавање, елем џоуни није девојчурак који тражи и прижељкује заштиту других, жели да сама доноси одлуке и контролише ситуацију у овој ситуацији са доном, њен резон је крајње једноставан (и тачан) - имамо систем који коначно функционише, зашто то ризиковати а за пеги сам прочитао негде добар коментар, имала је фрустрације и са доном и са луом, разлика је - са луом зна ко је најпаметнији у соби Edited May 2, 2014 by Dionysos
morgana Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 (edited) dzoanino ponasanje je tu da potcrta da se zene, kad im je data mogucnost tj polozaj, ponasaju identicno kao muskarci, tj da relativizuje zensko pitanje sad je fajt kreativci vs trgovci Edited May 2, 2014 by morgana
sailorman Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Ne samo to, neko je zapravo njegov postupak mnogo gori od postupka drugih kolega - oni bi malo da je isprostituišu za polzu kompanije, ali ona to svesno prihvata pod sopstvenim uslovima, nakon čega on njenu svesnu odluku tretira kao poniženje. U izvesnom smislu, on je taj koji je zaista ponižava, drugi to tretiraju samo kao biznis dil, on to vidi kao poniženje. +10000 Čitam i ne mogu da verujem da je Don većini tu ispao pozitivac. Da se on pita, Joan bi i dalje bila sekretarica. Naravno da je preužasno što je ona morala da se pojebe sa masnim ljigavcem da bi postala partner, ali je to uradila svesno i ta epizoda je sasvim jasna kritika društva u kome je to jedini način da žena karijerno napreduje. A čisto sumnjam da se Don tu potresao zbog Joaninog dostojanstva. Pre će biti da je ono što kaže madam iz Tru detektiva, smeta vam prostitucija jer vas podseća da ne posedujete žene nego da one slobodno raspolažu svojim telima, tako nešto.
Ryan Franco Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 +10000 Čitam i ne mogu da verujem da je Don većini tu ispao pozitivac. Da se on pita, Joan bi i dalje bila sekretarica. Naravno da je preužasno što je ona morala da se pojebe sa masnim ljigavcem da bi postala partner, ali je to uradila svesno i ta epizoda je sasvim jasna kritika društva u kome je to jedini način da žena karijerno napreduje. A čisto sumnjam da se Don tu potresao zbog Joaninog dostojanstva. Pre će biti da je ono što kaže madam iz Tru detektiva, smeta vam prostitucija jer vas podseća da ne posedujete žene nego da one slobodno raspolažu svojim telima, tako nešto. Nije većini ispao pozitivac, ispao je meni. I naravno da se potresao zbog njenog dostojanstva, štaviše vodili su taj razgovor. Ali nije ispao pozitivac zbog toga. U pitanju je ovo što je Morgana napisala. To je situacija u kojoj je Don rekao "ne moraš to da radiš, pobedićemo svojim idejama", a svi ostali su rekli "da bre, tako treba, tako se radi". Joan je sad jedan od njih, zato im agencija izgleda kako izgleda i zato things finally function. Don je tu ispao naivčina, sucker, dete koje ne razum odrasle. E zato su se i ispizdeli čim su ga videli. Mislim, razumem ja vas ali govorimo o različitim stvarima. Vi ste na zapadnom, ja na istočnom frontu. Btw, kojim to nama smeta prostitucija? Muškarcima? Forumašima?
Recommended Posts