Ryan Franco Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Od sporednih zapleta ovo sa Herijem Fakin Krejnom je najjače. Kakva drama. Prvo ga privedu da ga ritualno žrtvuju pred klijentom, na šta uspe da ih izdribla i izboksuje sopstvenu stvar, da bi na kraju videli da može da bude otpušten u dve ipo sekunde. Mislim, guja je Heri Krejn ali neopravdano skrajnut i apsolutno u pravu. A kad smo kod herpetologije, neverovatno mi je da ljudi tek sad percipiraju Joan kao zvečarku. Mislim da je najveća Donova greška utoliko što ulazi na brod u kome "things finally working" što bi ona rekla. Mada, u istoriji kreativne industrije, agencije poput trenutnog SCDPa su na kraju odnele prevagu tako da nisam ni sam siguran.
Turnbull Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) Možda si u pravu, ali ja stvarno sumnjam da on ne zna kakav leverage ima u odnosu na njih. Pre bih rekao da ima potrebe da nešto raščisti sa sobom, da po prvi put ne pobegne, nego da ostane tamo gde je u izvesnom smislu jednom zasrao. Istovremeno kao da kroz to hoće da okaje neke grehe, kao da te kaznene mere (i uopšte maltretman koji trpi tokom celog dana dok čeka da ga prime) prihvata kao neku vrstu ispaštanja. Edited May 1, 2014 by Turnbull
Razzmatazz Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Možda si u pravu, ali ja stvarno sumnjam da on ne zna kakav leverage ima u odnosu na njih. Pre bih rekao da ima potrebe da nešto raščisti sa sobom, da po prvi put ne pobegne, nego da ostane tamo gde je u izvesnom smislu jednom zasrao. Istovremeno kao da kroz to hoće da okaje neke grehe, kao da te kaznene mere (i uopšte maltretman koji trpi tokom celog dana dok čeka da ga prime) prihvata kao neku vrstu ispaštanja. Pa i zasrao je tako što je bio iskren i raščišćavao stvari sa sobom
Turnbull Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Pa to jeste :) Ali to je bio meltdown, a sada svesno pokušava to make amends.
Budja Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Pa realno, već je pristao ne ogromno poniženje. Ja sam se prilično iznenadio kad je, nakon što su oni izređali svoje uslove, rekao okej, umesto "You can take your conditions and shove them!". Vila Paskin ima dobar komentar: Kakvo seksisticko sranje od komentar. Oh, sweet Don! Dzoan i Pegi su idioti! Kao ona plavusa iz postavljenog gifa, he does not need to say anything.
Budja Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Gde piše da su Džoan i Pegi idioti? besides what a snake in the grass our Joanie is while everyone roots against him, even Peggy. (Whose burn was such a lie—she misses someone with Don’s vision every minute of every day!—that I’m optimistic about a rapprochement between the two.) Jok, nego treba da trepcu okicama kada se pojavi.
Ryan Franco Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Razumem Pegi ali mi nije jasno gde je Džoanin problem sa Donom. Koliko se sećam Don je jedini sa kojim nije imala problem u smislu dokazivanja. Okej, nije je ni razmatrao kao ravnopravnog aktera u bilo kom smislu ali realno je poslednji kojeg bi treblo da mrzi od svih karakondžula u agenciji. Sad baš razmišljam, je li bilo neke svađe između njih dvoje oko onog njegovog pwnovanja lika iz Ševroleta?
Dionysos Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 мислим да нема она никакав лични проблем са њим и да ситуацију посматра из чисто пословног угла
Ryan Franco Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) Apsolutno. Najjeziviji lik u AMC, HBO i Showtime produkciji zajedno. Ovo što Dionis piše je čini još gorom. Edit: Da se razumemo, malo sam pod utiskom epizode pa sam likove počeo da tumačim crno-belo u većoj meri nego što ima smisla. Neki likovi mi, kako god, nisu naročito simpatični uprkos njihovim životnim pričama (koje valjda i jesu jedna od poenti serije). Edited May 1, 2014 by McCabe
Budja Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Uh, ja bejah sarkastican u odnosu na onaj tekst koji je Turnbull postavio. Ne mislim da je Dzoani zmija i ne mislim da je cuddno sto su i ona i Pegi uzele Dona na zub. To sto su ostali govna, ne znaci da im treba jos jedno, sa njihove tacke gledista.
malkin Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) Razumem Pegi ali mi nije jasno gde je Džoanin problem sa Donom. +1 Pegi misli da je dovoljno dobra da bude Don umesto Dona, i on joj uopšte ne treba opet u agenciji. to je jasno još od onog rukoljuba u petoj sezoni. možda je malo iznenađujuće što mu je to onako otvoreno saopštila, ali ni sama Pegi nije baš u najsrećnijoj fazi trenutno. ali Džoun... baš ne kapiram, moj je utisak bio da između njih postoji razumevanje i poštovanje koje seže malo dublje od SCDP bottom line-a. jedini partner koji je bio protiv njenog seksa sa debeljkom iz Jaguara, ona scena u baru, itd. a Donovo OK na uslove partnera bi moglo da bude nešto najbliže prosvetljenju što Drejper Don može da dosegne :D. ideja da nema kontrolu nad ljudima i događajima u svom životu je valjda nešto čega se najviše plaši; vremenom je počeo da popušta, a ovo je valjda najbitniji čin prepuštanja kontrole do sada. (Megan tu ima bitne zasluge, čini mi se.) a opet, možda sve ovo samo ima veze sa tim što bi prelazak u drugu agenciju, sve i sa boljim uslovima, pod ovim okolnostima doživeo kao veliki poraz... Edited May 1, 2014 by malkin
Ryan Franco Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) Uh, ja bejah sarkastican u odnosu na onaj tekst koji je Turnbull postavio. Znam. I ja sam. :) Ne mislim da je Dzoani zmija i ne mislim da je cuddno sto su i ona i Pegi uzele Dona na zub. To sto su ostali govna, ne znaci da im treba jos jedno, sa njihove tacke gledista. Pa zato vas i pitam (ozbiljno) šta je Džoanin problem sa Donom? Okej, jasno je da otežava sve svojim prisustvom ali nemoguće je da imaju striktno poslovan odnos. Za Pegi mi je jasno. Za nju nije. Inače, Don je dosta često prikazan kao odmetnik unutar sistema i to je jedna od stvari koja ga čini dopadljivim. To gledamo od starta. I kroz žene koje bira, i kroz lažni identitet, i kroz nepotpisivanje ugovora, i kroz rat sa Dakom Fipisom i Pitom, pa i kroz situaciju kad se Džoan žrtvovala za ekipu. Koja je Džoanina pozicija u tom smislu? (ovo sad retorički pitam) Edited May 1, 2014 by McCabe
Weenie Pooh Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Joan verovatno ispravno ceni situaciju da je Don čovek koga je pregazilo vreme, slično kao Rodger samo što od Rodgera obično mnogo manje zavisi. DD je neobjašnjivo pukao u prethodnoj sezoni, praktično bez ikakvog stvarnog povoda - to ga iz njene perspektive definiše kao ticking time bomb. Možda je žena videla špicu pa ceni da je za kompaniju bolje da Don vežba padobranstvo iz svog penthausa, a ne iz njihove zgrade?
Recommended Posts