Jump to content
IGNORED

Mad Men

korindjar

Recommended Posts

Posted
kako misliš "serija za amere"? zbog toga što je prožimaju događaji iz skorije američke istorije?
Meni se cini da je ona pravljena "usko" za odredjeni broj americke populacije.
Posted

pa sad... prvo bih pitao koji je to broj. drugo, nije da je neka teška egzotika bilo šta iz američke kulture što je iskorišćeno u seriji. ni bitnici, ni modernistički enterijer, ni hipiji u povoju, ni militarizam i rasizam patriotske amerike. možda jedino razgovori sa automehaničarima kad don ode u elej.

Posted
pa sad... prvo bih pitao koji je to broj. drugo, nije da je neka teška egzotika bilo šta iz američke kulture što je iskorišćeno u seriji. ni bitnici, ni modernistički enterijer, ni hipiji u povoju, ni militarizam i rasizam patriotske amerike. možda jedino razgovori sa automehaničarima kad don ode u elej.
Meni se cini da toga ima dosta u podtekstu. To je neki moj dozivljaj.
Posted (edited)

ne bi bilo loše da napišeš puno mišljenje, da se ne mora ovako čupativremenski prikaz jeste selling point serije i on utiče na radnju, ali ta serija je bogata mnoštvom dramskih i zanatskih elemenata, koje si onda nekako promašio ili oni tebe.svaka epizoda do 4. sezone je nabijena igricama i pametnostima koje su uživanje za gledati

Edited by korindjar
Posted

Dao sam joj mnogo sansi i nije me kupila. Pocetak je obecavao i tu su povukli rucnu. Ne volim kad te stalno navode da ce se nesto desiti i to stalno izostane. Probali su malo da demaskiraju americki san, ali to preko reklamnog biznisa nisu ni mogli, tako da je to bila fals najava. Likovi su nekako , sem ovih na vrhu i njegove zene, nprevise nesigurni u sebe. Don je stalno u nekom samopreispitivanju, ali ni to nije uradjeno bar malo dinamicnije. Inace njegov lik je odlicno uradjen i odglumljen, kao i jos nekoliko, samo sto je to za moj ukus previse svedeno. Mnogo zarobljenih osecanja ima u seriji. Kao da voze pod rucnom.

Posted
Kao da voze pod rucnom.
Slow drive je dugo vremena bio najveći kvalitet serije. Tek kad su, posle tri sezone, otpustili ručnu(čitaj: skratili spisak scenarista), dobro kontrolisana eksplozivna smesa se opasno razvodnila.Za procenu Mad Men je kritična sezona koja se prati. Ako se razvoj karaktera u funkciji vremena ne prati od samog početka, bukvalno od prve epizode, kasnije se teško ulazi u spori ritam.
Posted

Koliko misterioznosti oko priče o 1 marketinškoj agenciji, u kojoj je centralni lik neko ko se celog života bavio prevarama i "prodajom", do te mere da je prodao sebe za nekog drugog, i sada je najjači kreativac koji ništa ne radi po ceo dan i jebe sojke koje hoće.Mislim, nije loša serija, ali aman. Pride, najviše je gotive, gle čuda, ti silni korisni ljudi iz marketinga... :fantom:

Posted

:unsure:Pa pre par strana je kačen komentar korisnog ljuda iz marketinga kojemu se serija ne dopada.

Posted

Pa to je jedna osoba, i to kaže sada. Prethodno je serija godinama izvikivana na sva usta, moguća i nemoguća, a posebno iz mog okruženja su marketinški tipovi ljudi™ bili oduševljeni, u fazonu, najzad malo da se priča i o nama, herojima modernog doba :lol:

Posted
Pa to je jedna osoba, i to kaže sada.
Pa ne kaže sada nego je rekao još na početku treće sezone. Ti izgleda nisi pažljivo čitao topik.Mislim da je ta površnost savremenog čoveka nagoveštena u seriji.
Posted

Evo me na pola nove epizode, i stvarno dolazim u situaciju da moram da se teram da nastavim da odgledam do kraja. Šta je zapravo poenta ove serije, osim da nam dočara da što veći egzekjutiv to će više tražiti pičoka za osemeniti. Uopšte ne razumem, ovako mogu doveka, i sve je isprazno.

Posted

Ej da te pitam! Možeš li i neki komentar Sopranosa da daš? Eno imamo topik.

Posted (edited)

Btw Don je kreativac. Ne egzekjutiv. Mojne da ga vređaš.

Edited by McCabe
Posted

Ovde se ne radi o Donu. Prešlo se na nekog drugog, dok je Don u pauzi (makar do sada ovo što sam odgledao). Pa će opet 2-3 epizode da Don semeni nešto drugo, makar u snovima, pa će se prebaciti na nekog četvrtog egzekjutiva...Zašto ne bih dao komentar na Sopranose? Uostalom, Džejms Gandolfini je moj drugar iz perioda življenja u USA. A pošto nisam živeo u USA, naravno da uopšte ne poznajem čoveka.