Jump to content
IGNORED

Mad Men


korindjar

Recommended Posts

Možda je žena videla špicu pa ceni da je za kompaniju bolje da Don vežba padobranstvo iz svog penthausa, a ne iz njihove zgrade?

 

 

Turnbulle, mislim da je ovo poziv na ples. 

 

forumski Fred i Džindžer, plesom od Medison Avenije šezdesetih, preko Luizijane devedesetih, do Đojzija početkom ovog veka i nazad  :D

Edited by malkin
Link to comment

Onda znači da ne gleda dobro. Donov kratak boravak je bio jasan signal da kreativce može on da kanališe. Sada je jasan i Ginsbergov prezir prema Pegi.

 

Jedino ako ne smatra da im treba mediokritetska kreativa. 

Link to comment

Ako se dobro secam, njih dvoje su imali manji sukob, tj. ona je zajedno sa ostalima ucestvovala u jednoj svadji sa njim, kada mu je rekla da samo gleda svoje dupe, da ga niko drugi ne zanima i da je zbog sopstvenog dupeta spreman da zrtvuje sve ostale. To je bilo, ako se ne varam, nakon njenog zrtvovanja na oltaru 1 Sevroleta, samo ne mogu da se setim konkretne situacije. Secam se da me je bas iznenadilo i njeno ukljucivanje u raspravu i tako javno pljuvanje po Donu, s obzirom na to da sam imao utisak da izmedju njih dvoje postoje 'tajno' razumevanje i postovanje (Don nikad nije ni pokusao da je kresne, sto je slozicete se "neobicno" za 1 njega). Mada je razumljivo zasto tako reagovala, s obzirom na to kroz sta je ona sve morala da prodje zbog firme. Od tog trenutka ona ima drugaciji odnos spram njega, sto videsmo i u ovoj epizodi. Jbg, morace izgleda da je kresne :P

Link to comment

Jeste, da! Sad se sećam toga.

 

Ali to je ovaj konflikt o kome pišem. Sistemski vs antisistemski koncept. 

Link to comment

 

 
Znam. I ja sam. :)
 
 

 

Pa zato vas i pitam (ozbiljno) šta je Džoanin problem sa Donom? Okej, jasno je da otežava sve svojim prisustvom ali nemoguće je da imaju striktno poslovan odnos.

 

Za Pegi mi je jasno. Za nju nije.  

 

Inače, Don je dosta često prikazan kao odmetnik unutar sistema i to je jedna od stvari koja ga čini dopadljivim. To gledamo od starta. I kroz žene koje bira, i kroz lažni identitet, i kroz nepotpisivanje ugovora, i kroz rat sa Dakom Fipisom i Pitom, pa i kroz situaciju kad se Džoan žrtvovala za ekipu. 

 

Koja je Džoanina pozicija u tom smislu? (ovo sad retorički pitam)

 

 

Cekajte, da nije Don u jednom od svojih stanja u sestoj sezoni isprozivao Dzoan bas zbog mesta medju partnerima?

Nesto mi se to mota po glavi, sasvim je moguce da gresim.

Link to comment

Da li je moguće da je Budja pogrešio, dođe mi da posumnjam u pouzdanost privatnog kapitala, a ovome iznad bi se to dopalo...

 

Mada, opet, što bi rekao McCabe, da li se Budja slučajno baš tako zove... Uh...

Link to comment

 

Don fires Jaguar during a tense dinner with Herb Rennet, Rennet's wife Peaches, Megan, and Megan's visiting mother, Marie Calvet (Julia Ormond). This jeopardizes the planned IPO (which Don was unaware of), and Joan, upset to learn that her sexual tryst with Rennet, which helped to secure the Jaguar account, has now been negated, angrily makes her feelings known.

 

Evo sta kaze Wiki. 6ta epizoda 6 sezone.

Link to comment

To mu sigurno nije zamerila, on je bio otprilike jedini koji je nije nagovarao da im zavede jaguara (samo što nije znao da je to već obavila).

Link to comment

Ali, ako je Budja namerno tako nazvan (što bi rekao McCabe), on bi onda citirao sa Wikija, lukavo asociraju leaks u cilju subverzije  :unsure:

Link to comment

Don was unaware! 

 

To je druga situacija. On je imao hejt prema onom zlotvoru.iz Jaguara upravo zbog toga što je Džoan morala da se žrtvuje. tj. da se on pitao ne bi morala. Tu je negde zapelo. Možda je ona protumačila da se naknadno ne priznaje njena žrtva.

 

@Ajant

 

Ja ne bih tako rekao! I nemam ništa protiv wikija.

Link to comment

To mu sigurno nije zamerila, on je bio otprilike jedini koji je nije nagovarao da im zavede jaguara (samo što nije znao da je to već obavila).

 

Bio je jedini, ali ovo se desava kada svi sve znaju.

 

Evo iz cetvrte epizode.

 

 

Furious, Crane bursts into a partner's meeting and questions why Joan has a partnership stake at SCDP, when he has brought in clients and revenue many times over, earning his accomplishments "by the light of day".

 

Dakle, dozivljava njegovo odjebavanja jaguara kao licni udarac.

 

Edit: McCabe ima dobru memoriju.

Edited by Budja
Link to comment

besides what a snake in the grass our Joanie is

 

while everyone roots against him, even Peggy. (Whose burn was such a lie—she misses someone with Don’s vision every minute of every day!—that I’m optimistic about a rapprochement between the two.)

 

 

Jok, nego treba da trepcu okicama kada se pojavi.

 

 

Dakle,

 

 

Gde piše da su Džoan i Pegi idioti?

 

 

Džoan je zmija, dakle ne idiot, nego prepredena. Pegi uopšte nije idiot, nego ima sukob i rivalitet sa Donom pa zato ne želi da prizna da joj zapravo nedostaje kao neko ko je prepoznavao njene kreativne kvalitete, za razliku od idiota Luka. Stvarno ne vidim šta si ti sve ovde učitao.

Edited by Turnbull
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...