Jump to content
IGNORED

Mad Men


korindjar

Recommended Posts

odoh da odgledam kraj prethodne sezone, pojma vise nemam ni o cemu.

 

 

Isto jbt. Ja više ne mogu da se setim šta se dešavalo između Dona i Pegi u 6. sezoni. :(

 

Super je bila ova treća, za razliku od prve dve. Beti je jeeeeziva! Koji joj je k sa tom pasivnom agresijom prema detetu? To se kao istresa na njemu jer je nezadovoljna svojom ulogom majke i domaćice dok druge žene rade? Ja se ne sećam ni šta se s njom dešavalo u 6. sezoni, osim što je smršala i kresnula se jednom s Donom na onom izletu.

Link to comment

Mislim da je to sve što se tiče Betty.

 

A Peggy i Don su se nešto posvađali oko Teda, ona krivi Dona za to što je Ted otišao u LA. (Trebalo je Don da ide ali se menjao sa Tedom, tako nešto... a ovaj je otišao u LA da bi pobegao od Peggy.) Plus što je Don valjda nešto odjebao Peggy po pitanju njenog posla, ne sećam se tačno. 

 

Kakvo je gubljenje vremena bila ta šesta sezona, jbt, Ted Chaughaugh i Peggy Olsen romansa, koga boli dupe za to?!

Link to comment

A da, Ted i LA.

 

Meni je 6. bila OK, ali cela fokusirana na to kako se Don gubi jer ga gazi vreme, jebe se s onom komšinicom sa sprata ispod jer ne zna šta će sa sobom itd. Mislim da je u prošloj počeo da bude zanimljiv i njegov odnos sa Sally, ali ni to se ne sećam tačno (jebote! :cry:) šta se dešavalo. 

Link to comment

Sa Sally se desilo to da ga je jednom zatekla sa komšinicom i naljutila se, ali on joj je rekao... nešto nešto... i ostali su na istom.

Link to comment

To se kao istresa na njemu jer je nezadovoljna svojom ulogom majke i domaćice dok druge žene rade?

 

татин син, чим окрене леђа он је превари са другом

Link to comment

Sa Sally se desilo to da ga je jednom zatekla sa komšinicom i naljutila se, ali on joj je rekao... nešto nešto... i ostali su na istom.

 

 

Nisu na istom, odnos im je sada mnogo iskreniji, i to se videlo i u prethodnoj epizodi.

 

Šesta epizoda jeste realno imala puno filler-a, ali mislim da je bila neophodna da se pokaže Donovo doticanja dna života. Afera je case in point.

 

Ali su ga ubili sa onim flešbekovima i mnoge poente su se ponavljale.

Edited by Turnbull
Link to comment

Dosta dobra epizoda. 

 

Vraćamo se Donu jednomjedinomnepobedivom, koji je jedino u kancelariji sposoban i funkcionalan. Idiot. Mada ovo sa Megan možda i može da izađe na dobro. Ali kakav povratak u kancelariju! :Hail: Plus, mali drkadžija Ginsberg. Znao sam da ima kvaliteta u njemu.

 

Naravno, uspeo je da ne prepozna kalifornijsku cicu i to bi se i dalo oprostiti ali nisam siguran da će ovaj povratak da izađe na dobro. Mislim da se zeznuo za sve pare. Namestiće ga samo tako. Ovaj put s predumišljajem.

Edited by McCabe
Link to comment

Pa realno, već je pristao ne ogromno poniženje. Ja sam se prilično iznenadio kad je, nakon što su oni izređali svoje uslove, rekao okej, umesto "You can take your conditions and shove them!".

 

Vila Paskin ima dobar komentar:

 

Every previous time Don Draper has messed up his M.O. has been to run away, start anew. In the case of SC&P, that would be the right thing to do, but Don can’t do it. It’s of a piece with his Hershey’s pitch, an emotional breakthrough in exactly the wrong circumstance. What was illuminating about that board meeting between the partners—besides what a snake in the grass our Joanie is—is how much leverage Don has. They have to buy him out of being a partner! And if they fire him, his non-compete doesn’t apply! Don, then, holds a lot of cards, enough cards to get himself another job somewhere else, if that’s what he wants.

But that is not what Don wants. Instead, as he has now explained to both Megan and Sally, Don has a desperate need to make amends, to right things at SC&P. It’s the most sentimental we’ve ever seen him about anything, and it leads him to taking this bum deal. At least now, about halfway through this truncated half-season, we’re finally somewhere: We’re rooting for Don to remind SC&P what he can do and defeat the uninspired Lou, while everyone roots against him, even Peggy. (Whose burn was such a lie—she misses someone with Don’s vision every minute of every day!—that I’m optimistic about a rapprochement between the two.) Don made a very poor strategic choice for all sorts of squishy reasons, but let’s see if he can’t spin magic out of it anyway.

 

 

Edited by Turnbull
Link to comment

 

Ja sam se prilično iznenadio kad je, nakon što su oni izređali svoje uslove, rekao okej, umesto "You can take your conditions and shove them!".

ArMHZKj.gif

 

мени је то било скроз очекивано, са становишта серије, да дон креће са неком новом фирмом у последњој сезони... не иде, а и не мислим да је толико изгубио контакт са реалности да није знао шта значи слање на одмор, уосталом био је раније и на другом крају таквог разговора... сумњам да је мислио да ће му сви полетети у загрљај кад се појави, можда је неочекивано било да му поставе "ај пали одавде" услове, али нека ограничења је морао очекивати

Link to comment

Mislim da je očigledno da je u konkurentskoj firmi mnogo više dobrodošao nego u sopstvenoj u kojoj ga tretiraju kao jedva uračunljivog. Slažem se da odluka ima smisla u kontekstu Donovog lika i njegovog sadašnjeg stanja (making amends, itd.), ali je to ne čini racionalnom.

Link to comment

Ja bi im rekao da odjebu (i navijao sam da im to kaže), ali Don je očigledno morao da se vrati u istu firmu. Mogao je da se cenjka i pregovara oko uslova. Ali izgleda sa jedne strane nije imao nakon toliko vremena pojma koliko ih drži u šahu, a sa druge je bio toliko očajan da se vrati napokon na posao, da je smušeno pristao (na Džoanin strapon). Sad je samo pitanje vremena pre nego što zajebe oko tih uslova.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...