Jump to content
IGNORED

Kod babe Čohano

dig_chohano

Recommended Posts

Posted (edited)

Palacinke od heljde moraju biti deblje, inace se raspadaju. Ide u njih 2/3 psenicnog integralnog i 1/3 heljdinog brasna i jednake kolicine vode i mleka.Mnogo je dobro kad se od njih napravi heljdopita. Samo poslazes palacinke sa filom od sira, jaja, mleka i kajmaka (fil dodje i na kraju, kao poslednji sloj) i zapeces u rerni max pola sata na 250°

Edited by aram
Posted (edited)

Ali ove iz Bretanje (Ren) su bile flis-papir tanke, najtanje (malo zagorele) i rupičaste po obodu... sigurno ima neka caka da ne budu debele i gnjeckave.edit: koliko guglam po receptima u ove bretonske ide samo heljdino brašno (link) ili ako dodaju pšenično bude ga prilično manje od heljdinog. a i po ukusu se sećam da nešto pšenično nisam ni osećala, već lep orašast ukus - biće da zato nisu bile ni gnjeckavo-debele

Edited by Lucia
Posted
evo dva slična brza recepta sa teme o supicama od petlića
ne troluj topic!!! angry.gif ovde idu recepti samo ako se od jela posle ide direktno u bolnicu!(za one ukusne imas normalan topic)
  • 4 weeks later...
Posted

danima mandam po kući 'najdželine zalogaje' i, ruku na srce, uspela sam da napravim jedan dobar ručak..ali mi đavo ne da mira..poglavlje 'treš kuvanje' - pohovane čokoladice sa ananasom! divno! anans nemam, ali su snickers, bounty, mars...uvek tu.recept vrlo jednostavan - zagreje se ulje, napravi smesa za pohovanje od brašna i kisele vode, čokoladice se prže dok korica ne naraste i dobije zlatnu boju. kako da ne..čim sam stavila čokoladice u vrelo ulje smesa za pohovanje je spala, razlila u 1000 mrvica po tiganju, onda je čokolada počela da se topi i ono punjenje da se razvlačina kraju sam dobila neke tvrde, masne, vrele tužne grudvice formerly known as snickers:(

Posted

a ja se bas pitala koji bi ludak pohovao snikers :D

Posted
a ja se bas pitala koji bi ludak pohovao snikers :D
odgovorila bih ti, al mi počela gossip girl...a ništa bolje nisam mogla da poželim uz sveže pohovani snickers :D
Posted

a zašto bi neko ***pohovao*** čokolade?!?!?!?!

Posted
a zašto bi neko ***pohovao*** čokolade?!?!?!?!
zashto bi neko pohovao sladoled? to mi je veci udar na sushtinu i agregatno stanje. za babu chohano samo prijavljujem one vanilice from hell.
Posted
zashto bi neko pohovao sladoled?
mooooooooooooooooliiiiiiiiiiim?!?!??!?!?!bwt meni je već blagi atak na logiku pohovanje voća (što rade Kinezi i mislim još poneki tamo), ali to je malo granična vrednost, ono ajd ako može tikvice zašto ne bi i banane (mada ne volem baš)ali čokolada?!??!?!?!?!sladoled?!!?!?!??!!??!?!??!?!?!??!?!
Posted
mooooooooooooooooliiiiiiiiiiim?!?!??!?!?!bwt meni je već blagi atak na logiku pohovanje voća (što rade Kinezi i mislim još poneki tamo), ali to je malo granična vrednost, ono ajd ako može tikvice zašto ne bi i banane (mada ne volem baš)ali čokolada?!??!?!?!?!sladoled?!!?!?!??!!??!?!??!?!?!??!?!
pohovani sladoled je neverovatno zabavna stvar. vrela, krckava korica a unutra ledeni semifredo. nemojte ljudi to porediti sa ovim skarednostima
Posted

Pohovani sladoled nisam jos probala, ali jeste moj veoma izbirljivi brat i dopalo mu se prilicno... Jela sam pohovanu cokoladu na kineski nacin i svidja mi se, mislim otopljena cokolada u korici... mmmmm... Ali, to je pohovana obicna cokolada a ne Marsovi i Snikersi, to je skaredno sto rece kolega iznad, to mi je u rangu torte sa Jafom i sl. I ova pohovana pica deluje takodje grozno...

Posted

ja bi pre jeo kuvani sladoled, zbog holesterola.