Jump to content
IGNORED

Podcast

Atreid

Recommended Posts

Posted

Ma ok je reći "to je podcast dva ravnopravna sagovornika " samo što se Galeb ne ponaša tako. I kad si Galeb to je problem.

Posted

Ne može da bude razgovor dva ravnopravna sagovornika pobogu. On dovodi lekare, hemičare, istoričare, muzičare, teme koje kandiduje su dominatno vezane za njihov rad, struku i život. Ok je da se ubaci pomalo i da se ne svede sve na Q&A, ali taman posle da išta treba da bude ravnopravno. 

Ima Galeb i boljih i lošijih nastupa. Kako god, dobro je da postoji, dao je prostora ljudima koji imaju šta da kažu na najrazličitije teme, a koje inače retko ili nikad imamo priliku da slušamo. 

Epizode sa poznatima uglavnom preskočim, tu baš ume da reši da se istakne. Ipak, i tu je postigao enorman ekskluzivitet, doveo je ljude koji ne daju ni intervjue, da sa njim, ma kako dosadan bio neformalno razgovaraju.

Imao je i onaj užas od self=promocije kada je po pet minuta na otvaranju čitao odlomke iz njemu važnih knjiga. Tada su mu gosti još uvek sedeli bosi.

• +1 3
  • Hvala 1
Posted
18 minutes ago, kralj said:

Imao je i onaj užas od self=promocije kada je po pet minuta na otvaranju čitao odlomke iz njemu važnih knjiga. Tada su mu gosti još uvek sedeli bosi.

Zato što tada nije znao ni šta su podcasti kao forma. :D Što dovoljno govori koliko je bio odvojen od stvarnosti i ušuškan u Vajsu, Plejboju i gde je sve radio po inerciji godinama.

Posted
3 hours ago, kralj said:

Kako god, dobro je da postoji, dao je prostora ljudima koji imaju šta da kažu na najrazličitije teme, a koje inače retko ili nikad imamo priliku da slušamo. 

Da, i pored moje kritike sa ovim se slažem. Samo je sada bio preterao, pa sam batalio slušanje posle neki 30-40 minuta, bilo mi dosta.

Posted

Ako je prosečno trajanje njegovog podcasta recimo tri sata gost ima sasvim dovoljno vremena da kaže šta je hteo, čak i da Galeb prednjači u pričanju, što mislim da se ne dešava, osim ako nije u funkciji da sagovornika navede da kaže nešto što nismo čuli do sada.

Posted

Pa to je i suština, koristan je iako loše vodi i očito da nikad neće ni naučiti.

Posted

Jel ste slušali epizodu o šišmišima

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Po meni vodi sasvim dobro, ume da stvori prijatnu atmosferu za sagovornika i da ga opusti, što je najvažnije.

Posted

galeb je dobar dok propituje, tu ne širi i vidi da se temeljno priprema za emisiju. kad krene da smatra meni je nepodnošljiv zbog načina na koji prezentuje misli, sa otegnutim poštapalicama nakon kojih se zakuca sekund dva.  ja ga tu  po pravilu oteram u tri lepe. isto je i sa daškom. voleo bih da mogu da pređem preko akustičnih im brain fartova jer su mi na sličnim talasnim dužinama i nisu osobe bez talenta ali ne ide.

• +1 1
Posted

On mora da zvuči kredibilno i kad mu je gost muzičar i doktor nauka fizičke hemije a nema dva različita pristupa što je za njega dobro jer gledalac zna šta može da očekuje i prihvatio je sve njegove vrline i mane kao voditelja podcasta. Na kraju krajeva, to brojke pokazuju.

Posted
9 hours ago, najneindustrijaliziraniji said:

galeb je dobar dok propituje, tu ne širi i vidi da se temeljno priprema za emisiju. kad krene da smatra meni je nepodnošljiv zbog načina na koji prezentuje misli, sa otegnutim poštapalicama nakon kojih se zakuca sekund dva.  ja ga tu  po pravilu oteram u tri lepe. isto je i sa daškom. voleo bih da mogu da pređem preko akustičnih im brain fartova jer su mi na sličnim talasnim dužinama i nisu osobe bez talenta ali ne ide.

Naravno da nije "temeljan". Vrlo često se baš blamantno izlupeta. Bilo je slučajeva gde se vidi da je gostima neprijatno koliko je lupio...

A onda nekad ko mazga insistira kao da će ponavljanjem ispraviti grešku...

Posted
15 hours ago, Frank Pembleton said:

Ma ok je reći "to je podcast dva ravnopravna sagovornika " samo što se Galeb ne ponaša tako. I kad si Galeb to je problem.

• +1 1
Posted
10 hours ago, Frank Pembleton said:

Naravno da nije "temeljan".

kad su stručne teme u pitanju potrudi se da pročita knjigu autora, dopuni delove koji se njemu čine zanimljivim i na kraju ostavi utisak da ga tema zanima i da mu se malo slegla. ne pratim ga previše ali nisam ga ulovio da se izblamira. od mene bi imao minus jer ume da skrene sa toka ragovora u neke svoje rukavce da bi pokazao da on nešto zna, s druge strane dobro prati razgovor i ima osećaj za pitanje pa pita ono što mene kao slušaoca u momentu zanima. ko bi po tebi bio temeljan podkaster ili novinar sa sličnom formom emisije? 

• +1 3
Posted (edited)
1 hour ago, najneindustrijaliziraniji said:

ali nisam ga ulovio da se izblamira. 

Čovek nije u zahvalnoj poziciji sa obzirom da ima velike varijacije u polju delovanja gostiju i njihovih delatnosti.

Siguran sam da velikoj većini ljudi ostavlja utisak nekoga ko je istražio materiju barem toliko da može da izgura razgovor od 2, 3 sata, tj meni ostavlja takav utisak - kao neko ko se fino pripremi za ono o čemu će da priča i uopšte ili barem jako jako retko mi odaje bilo kakav loš utisak u tom smislu.

Ako se nekad i izblamira, možeš misliti... Jel postoji uopšte takav ko se nikad ne bi izblamirao u ko zna koliko hiljada sati na milion tema neobaveznog razgovora...?

Edited by Mil@n
  • +1 5
Posted

Šta je ovo sunce ti jebem

Screenshot_20250116_203111_Instagram.jpg