Lezilebovich Posted December 20, 2018 Posted December 20, 2018 Jutros je u Beogradu preminuo Mihajlo Mitrović (1922-2018), arhitekta koji je projektovao simbol Novog Beograda - Genex kulu Blokovi.com Regional Website
Pontijak Posted December 25, 2018 Posted December 25, 2018 96 godina poziveo. meni je apsurd da poslovna kula zvrji prazna toliko godina i da niko nema interes da je ponovo stavi u funkciju a onamo se po nbg zidaju poslovne zgrade samo tako, ili da se preprojektuju spratovi u skupe apartmane ali ne, neka zvrji prazno, srpska posla. setih se tinejdzerskog frusta kada mi je otac rekao da je odbio stanarsko pravo u stambenoj kuli za stan na poslednjem spratu meni to onda izgledalo kao lokacija snova
gospa buba Posted December 25, 2018 Author Posted December 25, 2018 39 minutes ago, Pontijak said: 96 godina poziveo. meni je apsurd da poslovna kula zvrji prazna toliko godina i da niko nema interes da je ponovo stavi u funkciju a onamo se po nbg zidaju poslovne zgrade samo tako, ili da se preprojektuju spratovi u skupe apartmane ali ne, neka zvrji prazno, srpska posla. setih se tinejdzerskog frusta kada mi je otac rekao da je odbio stanarsko pravo u stambenoj kuli za stan na poslednjem spratu meni to onda izgledalo kao lokacija snova cuti sad bi plakao. mada bi se sigurno nashao neko mlad i brz da to kupi mislim da ima i namere i zlobe u zapostavljanju starog.
Pontijak Posted December 25, 2018 Posted December 25, 2018 (edited) 24 minutes ago, gospa buba said: cuti sad bi plakao. mada bi se sigurno nashao neko mlad i brz da to kupi mislim da ima i namere i zlobe u zapostavljanju starog. imai toga mada ja imam poverenja u tradicionalnu ljudsku gramzivost pa mi zato neverovatno da se niko nije setio da je adaptacija te kule u luksuzne stanove odlican posao. jeste da je genex u stecaju i tako to i imovinska prava i slicno ali kada je bilo sta sprecavalo gramzive u njohovim naumima, eto industrijalac™ preradjenih crkotina lepo kupio jugoexport palatu u kolarcevoj i niko mu ni rec nije rekao. isto kao sa onim poslovnim zgradama kod hajata, preduzece rad valjda, stoje tako poluzavrsene i propadaju blizu tri decenije, meni to neshvatljivo e da, meni je sjajna i ona mitroviceva stambena zgrada u siminoj blizu narodnog pozorista, ta fasada, ti prozori, lepota modernizma edip: a to da li bih sada plakao, ma ko zna, uostalom kada sam se otarasio stana na mrskom dorcolu pa valjda bih prodao i stan u toj kuli a mladost bi mi bila u veselju i lepoti pogleda plus kondicija penjanja na 20 sprat 90-ih kada liftovi gotovo nikada nisu radili u toj zgradi Edited December 25, 2018 by Pontijak
Matilda Ivancic Posted December 25, 2018 Posted December 25, 2018 4 hours ago, Pontijak said: e da, meni je sjajna i ona mitroviceva stambena zgrada u siminoj blizu narodnog pozorista, ta fasada, ti prozori, lepota modernizma ako mislis na onu od fasadne cigle u brace jugovic, slazem se
Pontijak Posted December 26, 2018 Posted December 26, 2018 16 hours ago, Matilda Ivancic said: ako mislis na onu od fasadne cigle u brace jugovic, slazem se ops, da, brace jugovica kako ja guram u podsvest tri decenije dorcolskog zivota pa sam poceo i da zaboravljam nazive ulica tamo
Lezilebovich Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 (edited) Srušili Radovu baraku u 63. preko puta pijace, poznatu po kulturnoumetničkom društvu, a od skora je tu bio i neki restoran. Zna li neko šta je u planu na toj lokaciji ? Edited December 27, 2018 by Lezilebovich
Frank Pembleton Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 1 minute ago, Lezilebovich said: Srušili Radovu baraku u 63. preko puta pijace, poznatu po kulturnoumetničkom društvu, a od skora je tu bio i neki restoran. Zna li neko šta je u planu na toj lokaciji ? Tu valjda na toj celoj livadi gradska direkcija treba izgradi neku monstrum od zgradurine...
Frank Pembleton Posted December 27, 2018 Posted December 27, 2018 Ne prekoputa ona livada gde je luna park dolazio valjda...
Recommended Posts