mire Posted June 23 Posted June 23 1 hour ago, Lezilebovich said: Treba mi pomoc ... u selu u dvoristu imamo jednu staru kuću koja je omalterisana pre sto godina i sad se to raspada (slika ispod) e sad, malterdžija vise nema u selu, pa onda ili da zovemo majstora (€€€) ili sami nesto da pokušamo ideja mi je da obijemo sve sto se olabavilo, a da onda nekako laicki to ponovo omalterisemo. Pri tome, ja stvarno nisam vešt u tim stvarima. Ima li neke smese koja je idiot proof i moze relativno lako da se iskoristi možeš ti to obiješ nezdravo, podloga, iskrpiš rupe otpacima nekog tanjeg stiropora, mrežica i lepak pa polako, iz segmenata 1
Блок_64 Posted June 23 Posted June 23 4 hours ago, Lezilebovich said: Treba mi pomoc ... u selu u dvoristu imamo jednu staru kuću koja je omalterisana pre sto godina i sad se to raspada (slika ispod) e sad, malterdžija vise nema u selu, pa onda ili da zovemo majstora (€€€) ili sami nesto da pokušamo ideja mi je da obijemo sve sto se olabavilo, a da onda nekako laicki to ponovo omalterisemo. Pri tome, ja stvarno nisam vešt u tim stvarima. Ima li neke smese koja je idiot proof i moze relativno lako da se iskoristi Relativno lako nemas nista a da nije neki krpez koji nece ni na sta da lici. Pre par godina radili smo da kazem nesto slicno,ali smo u tom slucaju da kazem radili fasadu preko,lepak stiropol,mrezica...mada moze samo da se u tvojm slucaju radi i lepak i mrezica ako je koliko toliko ravno. 1
đorđe geprat Posted June 24 Posted June 24 upravo to sam uradio sa ovom kućom kada smo je kupili. čekić i štemajz su obili malter do cigle, lepak i tiplovi su priheftali stiropor za ciglu, mrežica i lepak su pokrili stiropor bez ikakvog picanjenja a onda je poludisperzija obelila ceo objekat. ništa strašno, teško, neizvodljivo skupo. 1. uz nešto dobre volje, sve postane bolje 2. kad se hoće, sve se može. 2
Paul Gompitz Posted July 10 Posted July 10 Da li je u redu da rupu u zidu kroz koju idu crijeva i kablovi od klime popunim zivom gumom? Mislim da je zato sto tu ulazi topao vazduh na senzoru na klimi otprilike 2C toplije nego u prostoriji.
Klara Posted July 11 Posted July 11 Htela sam da se posavetujem sa vama koji znate bolje i više, kako sakriti/korigovati ove traljavosti majstora? Da li da preko šrafova lepim kružić-nalepnice, kapice za krstaste šrafove ili samolepljivu tapetu bele boje? Šta je najbolje? U pitanju je iverica. Užasava me na šta ovo liči. :( Ne znam kako da rešim rupe od pogrešnog bušenja, da li preko njih da lepim kružić-nalepnice, pa tapetu...imam nekoliko ovakvih površina. I kant je oštećen, tu bih možda mogla samo tapetu. Čak je i zidne tapete iscepao na više mesta, ali to ću lako da ''zakrpim''.
đorđe geprat Posted July 12 Posted July 12 (edited) možda uvrteti šrafove tako da ravan gleve bude bar 2mm uvučena pa naneti git za drvo i fino izbrusiti. deluje mi da je iverica iznad kant trake isto tako oštećena. možda bi valjalo da se izbočine izbruse do poravnjenja pa isto tako pokrije gitom za drvo. Edited July 12 by đorđe geprat 1 1
Behemoth Posted July 12 Posted July 12 (edited) Da da, ja sam tako gitom za drvom popunjavao rupe na vratima, kad sam menjao kvake. Rupe su bile ostale od starih onih maski za kvake, jer su nove maske bile nešto kraće i uže. Fino se to popunilo naročito jer je git bele boje bio, kao i vrata. edit: typo Edited July 12 by Behemoth 1
Klara Posted July 12 Posted July 12 Hvala obojici! Videh malopre na yt kako se radi to što je čika Đorđe napisao, pa ću pokušati sama, ne izgleda komplikovano. Ma da, oštetio je kant gde je stigao, ostavio ovako izbušene rupe na par mesta, jako sam se iznervirala kad sam videla. Reče drug iz Nemačke "Traži od majstora da ti plati štetu"...samo sam se nasmejala. Ovde si srećan ako uopšte nađeš nekog normalnog majstora. 3
mire Posted July 12 Posted July 12 4 hours ago, đorđe geprat said: možda uvrteti šrafove tako da ravan gleve bude bar 2mm uvučena pa naneti git za drvo i fino izbrusiti. deluje mi da je iverica iznad kant trake isto tako oštećena. možda bi valjalo da se izbočine izbruse do poravnjenja pa isto tako pokrije gitom za drvo. to
villiem Posted July 14 Posted July 14 Jel zna neko cime mogu da se oboje/poprave patike..uljani markeri?
morgana Posted July 19 Posted July 19 zna li neko vodoinstalatera koji bi mogao da dodje odmah, vodokotlic mi je nekako spao i nakrivio se i curi voda iza njega 1
slepa živana Posted July 19 Posted July 19 24 minutes ago, morgana said: zna li neko vodoinstalatera koji bi mogao da dodje odmah, vodokotlic mi je nekako spao i nakrivio se i curi voda iza njega čekaj bre stani malo... ja sam kraljica prokrastinacije i jedno dva meseca sam sipala vodu u šolju iz kantice jer nisam mogla da se organizujem za popravku... ali baš da plaćaš u sred noći hitnu službu to je preterano zavrni onaj ventilčić na crevu koje dovodi vodu, pa sutra zovi majstora po dnevnoj tarifi ovaj deo što je bliži zidu, treba da ima da može da se zavrne, leptirić ili ovako valjkasto ko na slici
morgana Posted July 19 Posted July 19 (edited) 4 minutes ago, slepa živana said: čekaj bre stani malo... ja sam kraljica prokrastinacije i jedno dva meseca sam sipala vodu u šolju iz kantice jer nisam mogla da se organizujem za popravku... ali baš da plaćaš u sred noći hitnu službu to je preterano zavrni onaj ventilčić na crevu koje dovodi vodu, pa sutra zovi majstora po dnevnoj tarifi ovaj deo što je bliži zidu, treba da ima da može da se zavrne, leptirić ili ovako valjkasto ko na slici tenks ma probala sam to odmah ali ne mogu, zaglavljen je ventil, stara krntija. dozvala sam majstora, cekam ga. nema druge, voda ide na pod, a ne u kotlic ako ga ne drzimo ravno. Edited July 19 by morgana 1
Recommended Posts