September 11, 20222 yr 5 minutes ago, morgana said: stvarno, mislim je li rizik, sta da radim? Zovi elektricara da skine uticnicu (trofazna) i pogleda, ako treba i zameni. Moze biti da je neki provodnik prekinut za malo, pa struja preskace dok ne osuri izolaciju nacisto. To ce da se greje zbog prelaznog otpora. Zakljucak, zovi elektricara. Edited September 11, 20222 yr by Moonwalker
September 12, 20222 yr moguće da je opasno, neki kontakt bio slab, malo se pregrejao i zavario kratkotrajno, verovatno
September 12, 20222 yr sve češće konstatujem nedostatak tehničkog obrazovanja stanovništva. ne samo kada je elektrika u pitanju.
September 12, 20222 yr 8 hours ago, djordje geprat said: sve češće konstatujem nedostatak tehničkog obrazovanja stanovništva. ne samo kada je elektrika u pitanju. daj koji primer, čile
September 12, 20222 yr Umem da zamenim sijalicu, licnu na osiguraču i hidrostatni prekidač na EI Niš veš mašini. Od koga, dosta je.
September 12, 20222 yr 8 hours ago, djordje geprat said: sve češće konstatujem nedostatak tehničkog obrazovanja stanovništva. ne samo kada je elektrika u pitanju. Pisao sam to pre par dana na obrazovanju, u skole uvesti pod hitno Mi mladi veze s vezom nemamo, osim ko je u strucne skole isao
September 12, 20222 yr 13 minutes ago, rođeni said: daj koji primer, čile našao ko da me pita. pa stalno si nešto zapitkivan. ja sam se naradio po komšiluku, familiji i društvu menjajući gumice na česmama, čisteći sifone, nivelišući nameštaj i uređaje, kačećislike, menjajući šarke na ormanima........ o elektrici da ne pričam. od sijalica i lustera do ozbiljnih stvari. no, to mi je struka. a i teorija, vala.
September 12, 20222 yr 1 hour ago, Filozof manijak said: Umem da zamenim sijalicu, licnu na osiguraču i hidrostatni prekidač na EI Niš veš mašini. Od koga, dosta je. za tu licnu bih te streljao
September 12, 20222 yr 2 minutes ago, rođeni said: za tu licnu bih te streljao Kako ljudi ne kontaju da se to ne treba raditi... Republika neće valjda™... :(