Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted

A ja u rupu videa u kojoj postavljaju fontane i vodopade po baštama.

:wub:

• Wub 1
  • Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted

Koliko je komplikovano demontirati etazno grejanje (pumpa i radijatori) i ugraditi norveske radijatore? Koliko bi to moglo da kosta?

Za norveske radijatore treba samo izvor struje i eventualno da se nakace na zid?

Koliko je i da li je isplativije imati etazno (na struju) u odnosu na norveske radijatore(takodje na struju) ili tu nema neke razlike?

Posted

Jel ti bojler u stanu ili zgrada ima zajednicki bojler?

Posted

Svaki stan ima svoju pumpu. U pitanju je stambena zgrada u Bg, rodjak nisam ja u pitanju.

Posted

Uz napomenu da nisam imao nijedno od ta dva tipa grejanja, ali da sam dosta istrazivao na temu u poslednjih mesec-dva - mislim da tu ne bi imao neke znacajne ustede. Moze da uporedi snagu u kw koliko mu trosi etazno grejanje sa zbirom radijatora (koji idu uglavnom od 0.6 do 2kw), i moze onda da proveri na ovom kalkulatoru koliko bi mu izasla jedna i druga opcija.

Dodatno moze da proba sa nekim folijama za radijatore koji se lepe na zid iza radijatora, pa toplota zadnje strane ne ide bespotrebno u zid nego se reflektuje nazad u sobu. Sa tim mozda moze da malo smanji termostat.

Inace kazu da su inverter klime ekonomicnije i od etaznog i od norveskih, a da je TA pec sa nocnom tarifom najbolja varijanta.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

On je negde procitao/cuo da je veca usteda sa tim norveskim radijatorima nego klasicnim etaznim grejanjem. Ima 3 sobe, pa to dodatno povecava troskove.

Hvala na savetu.

Posted

Inverteri su bolje rešenje nego ti radijatori

• +1 2
  • Hvala 1
Posted

Folija iza radijatora je korisna koliko i CD na retrovizoru.

• +1 2
Posted

Verovatno bi stiropor tu radio bolji posao. Ali mi ne deluje da time može nešto značajno da se dobije.

I da potvrdim da su TA peći odlično rešenje.

Priznajem da ne znam mnogo o norveškim radijatorima, ali zdrav razum mi kazuje da nisu perpetuum mobile i da moraju trošiti neku struju. A troše je tokom dana kada je struja značajno skuplja od noćne tarife kada se TA peć puni.

• +1 1
Posted

TA pec je komad namestaja, to mi je glavni i verovatno jedini razlog sto ih ne koristim. 

Posted

Vidi se da nisi nikad seo smrznute guzice na toplu TA peć, i osetio kako ti milina otkravljuje krvotok :hihi:

• +1 3
  • Haha 1
Posted

Sedneš ispred nje, nasloniš se leđima, zadigneš duks i majicu i pustiš je da ti duva direktno na leđa. :D

• +1 1
  • Haha 1
Posted

Ili spalis patike koje si ostavio ispred da se suše :isuse:

• Haha 2
Posted
27 minutes ago, Valkyrie said:

Vidi se da nisi nikad seo smrznute guzice na toplu TA peć, i osetio kako ti milina otkravljuje krvotok :hihi:

Ako te pusti macka koja lezi na njoj.

Posted

Ima li ko da se razume u motorke?Partner 20x power sto je ista testera kao i Mcculloch Mac 20x .50cm Made in Italy.Nasao za smesne pare pa reko da rizikujem.Imam 30god staru Husq/Tomos pa da je ova odmeni malo.