SDSG Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 8 hours ago, Strucnjak said: evo, iz garancije: "na prohromski kazan 15 godina, bezuslovno. na elektro-komponente, sigurnosni ventil i ostale delove, 25 meseci". Kaze majstor lak i jeftin za odrzavanje. A onda je OK naseo sam ja na garanciju od cenjenog Metalca, fazon 10 godina na kazan, posle 5 godina procuri, reklamiram gospodja sa druge strane pa nema garancije garancija od 10 godina je ako se sondom proveri na svake 3 godine i stvarno raspitam se dal vacare ili ne kad ono stvarno postoji to sondiranje kao uslov.
renne Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 pa naravno, meni ga poslli neki paviljonci iz preduzeca, chovek se ziv chudio shto toliki inzenjeri ne mecu sami sebi bojlere odlichan lik! ne znam dal je iz kraja, svuda radi.Ja mećem sam sebi bojler
Bujodrag Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 ja umem sam da ga uključim. imam i dugme i sveee
Valk Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 A ja što umem da potrošim ceo na sebe pa to nume niko!
gospa buba Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 45 minutes ago, renne said: Ja mećem sam sebi bojler kod tebe nece doci, nije problem
đorđe geprat Posted April 16, 2019 Posted April 16, 2019 9 hours ago, Jumanji said: Nemaju ovi elektricara, pitala sam juce. Pa majkovicu imala sam bojlere do sada, nikada problem nije bio sa strujom nađi električara. treba da otvori razvodnu kutiju ispod plafona a iznad prekidača za bojler, razveže vod ka bojleru i veže kako ga treba. tebi zvuči komplikovano ali je prosto. imala si sreće, što reče frile.
Jumanji Posted April 17, 2019 Posted April 17, 2019 Da, da, razumem, a dolazi elektricar svakako, hvala puno.
Lezilebovich Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 Roditelji obnavljaju ogradu u selu I sledeci korak im je da ukucaju nekih 500 perdika ( ne znam da li je ovo lokalizam ili "prava" rec) fakticki 1000+ eksera. Mislio sam da im uzmem neki pistolj za eksere. Da li ima neko preporuku I da li to uopste znacajno olaksava posao ( u smislu da nisu teski I da se lako koriste) ?
Блок_64 Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 25 minutes ago, Lezilebovich said: Roditelji obnavljaju ogradu u selu I sledeci korak im je da ukucaju nekih 500 perdika ( ne znam da li je ovo lokalizam ili "prava" rec) fakticki 1000+ eksera. Mislio sam da im uzmem neki pistolj za eksere. Da li ima neko preporuku I da li to uopste znacajno olaksava posao ( u smislu da nisu teski I da se lako koriste) ? Olaksava dosta posao.Ali pored pistolja ti treba i kompresor posto su oni pneumatski.
pbg12345 Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 29 minutes ago, Lezilebovich said: Roditelji obnavljaju ogradu u selu I sledeci korak im je da ukucaju nekih 500 perdika ( ne znam da li je ovo lokalizam ili "prava" rec) fakticki 1000+ eksera. Mislio sam da im uzmem neki pistolj za eksere. Da li ima neko preporuku I da li to uopste znacajno olaksava posao ( u smislu da nisu teski I da se lako koriste) ? U sta ukucavas? Ako sam skontao renoviranje, ako je matoro, a tvrdo drvo, bojim se da bi neka jeftina sprava za "jednokratnu" upotrebu mogla zakazati A kapiram da neces uzeti profi alat za taj jedan put Ako imas vremena, nije 1000 eksera nista strasno ni rucno
đorđe geprat Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 pretpostavljam da se radi o tarabi. ja bih aku - bušilicom i burgijom malo tanjom od eksera bušio rupe pa zakucavao. biće dobro da seima partner sa one strane da drži "kontru" drugim čekićem.
Bujodrag Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 S druge strane, ako planira da ručno zakucava eksere u staro i osušeno drvo, nek vrh eksera zatupi čekićem jer će ekser inače cepati letvu na dvoje.
Bujodrag Posted April 20, 2019 Posted April 20, 2019 A ako već buši rupe, možda bi hol šrafovi (šrafovi za drvo) bili zgodnije rešenje. S običnom šrafilicom ide brzo a i većina manjih podesivih bušilica može tako da se koristi
SDSG Posted April 21, 2019 Posted April 21, 2019 Pneumatski ekseras da valja je preskupa opcija za jednu upotrebu.A i treba ti kompresor velike litraze koji ce da isprati ekseras i snagom i pre svega kapacitetom, a ne da zakujes 10kom pa da cekas da napuni bocu i tako u krug.Dakle Hobi varijante mogu samo da te namuce. Imas i aku verzije ali se ne isplate za jednu upotrebu.
Recommended Posts