Jump to content
IGNORED

Majstorski topik

Miralem

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Strucnjak said:

evo, iz garancije: "na prohromski kazan 15 godina, bezuslovno. na elektro-komponente, sigurnosni ventil i ostale delove, 25 meseci". Kaze majstor lak i jeftin za odrzavanje.

A onda je OK naseo sam ja na garanciju od cenjenog Metalca, fazon 10 godina na kazan, posle 5 godina procuri, reklamiram gospodja sa druge strane pa nema garancije garancija od 10 godina je ako se sondom proveri na svake 3 godine :laugh: i stvarno raspitam se dal vacare ili ne kad ono stvarno postoji to sondiranje kao uslov. 

• Replies 8.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Frank Pembleton

673

• mire

563

• Блок_64

502

• kud u maglu Simoviću

413

Posted
pa naravno, meni ga poslli neki paviljonci  iz preduzeca, chovek se ziv  chudio shto toliki inzenjeri ne mecu sami sebi bojlere :rolf:

odlichan lik! ne znam dal je iz kraja, svuda radi.
Ja mećem sam sebi bojler
:mad:
Posted

ja umem sam da ga uključim. imam i dugme i sveee

:happy: 

Posted

A ja što umem da potrošim ceo na sebe pa to nume niko! 

Posted
45 minutes ago, renne said:

Ja mećem sam sebi bojler
:mad:

kod tebe nece doci, nije problem :D

Posted
9 hours ago, Jumanji said:

Nemaju ovi elektricara, pitala sam juce.
Pa majkovicu imala sam bojlere do sada, nikada problem nije bio sa strujom emoji54.png

nađi električara. treba da otvori razvodnu kutiju ispod plafona a iznad prekidača za bojler, razveže vod ka bojleru i veže kako ga treba. tebi zvuči komplikovano ali je prosto. imala si sreće, što reče frile.

Posted

Da, da, razumem, a dolazi elektricar svakako, hvala puno.

Posted

Roditelji obnavljaju ogradu u selu I sledeci korak im je da ukucaju nekih 500 perdika ( ne znam da li je ovo lokalizam ili "prava" rec) fakticki 1000+ eksera. Mislio sam da im uzmem neki pistolj za eksere. Da li ima neko preporuku I da li to uopste znacajno olaksava posao ( u smislu da nisu teski I da se lako koriste) ?

Posted
25 minutes ago, Lezilebovich said:

Roditelji obnavljaju ogradu u selu I sledeci korak im je da ukucaju nekih 500 perdika ( ne znam da li je ovo lokalizam ili "prava" rec) fakticki 1000+ eksera. Mislio sam da im uzmem neki pistolj za eksere. Da li ima neko preporuku I da li to uopste znacajno olaksava posao ( u smislu da nisu teski I da se lako koriste) ?

Olaksava dosta posao.Ali pored pistolja ti treba i kompresor posto su oni pneumatski.

Posted
29 minutes ago, Lezilebovich said:

U sta ukucavas?

Ako sam skontao renoviranje, ako je matoro, a tvrdo drvo, bojim se da bi neka jeftina sprava za "jednokratnu" upotrebu mogla zakazati

A kapiram da neces uzeti profi alat za taj jedan put

Ako imas vremena, nije 1000 eksera nista strasno ni rucno

Posted

pretpostavljam da se radi o tarabi. ja bih aku - bušilicom i burgijom malo tanjom od eksera bušio rupe pa zakucavao. biće dobro da seima partner sa one strane da drži "kontru" drugim čekićem.

Posted

Bas tako planira i cale da uradi :D. 

Posted

S druge strane, ako planira da ručno zakucava eksere u staro i osušeno drvo, nek vrh eksera zatupi čekićem jer će ekser inače cepati letvu na dvoje.

Posted

A ako već buši rupe, možda bi hol šrafovi (šrafovi za drvo) bili zgodnije rešenje. S običnom šrafilicom ide brzo a i većina manjih podesivih bušilica može tako da se koristi

Posted

Pneumatski ekseras da valja je preskupa opcija za jednu upotrebu.A i treba ti kompresor velike litraze koji ce da isprati ekseras i snagom i pre svega kapacitetom, a ne da zakujes 10kom pa da cekas da napuni bocu i tako u krug.Dakle Hobi varijante mogu samo da te namuce.

Imas i aku verzije ali se ne isplate za jednu upotrebu.