Sestre Bronte Posted July 27, 2017 Posted July 27, 2017 kalgon sprecava talozenje kamenca sirce ga rastvara (2 litra jebote, je l' majstor radi za distributere) problem sa kiselinama (sirce jeste slaba kiselina i u maloj kolicini gradi pufer pri reakciji sa bazama, ali pH ipak znacajno pada) je sto su nezgodne za odredjene tipove gume, tako da sve moze da funkcionise super, dok jednog dana ne pocne da pisa na sve strane sve zavisi od kog materijala su razni dihtunzi, creva itd
Frank Pembleton Posted July 27, 2017 Posted July 27, 2017 kalgon sprecava talozenje kamenca sirce ga rastvara (2 litra jebote, je l' majstor radi za distributere) problem sa kiselinama (sirce jeste slaba kiselina i u maloj kolicini gradi pufer pri reakciji sa bazama, ali pH ipak znacajno pada) je sto su nezgodne za odredjene tipove gume, tako da sve moze da funkcionise super, dok jednog dana ne pocne da pisa na sve strane sve zavisi od kog materijala su razni dihtunzi, creva itd I meni to palo na pamet kad je sirce u pitanju....Nego , realno koja je najbolja kombinacija?
Sestre Bronte Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 najbolje je da se kamenac ne taloži, a ako baš mora da se skida, onda limunska kiselina
slepa živana Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 najbolje je da se kamenac ne taloži, a ako baš mora da se skida, onda limunska kiselina jel to onda ovako kako je darling pisala? moze limuntus, kupi 300 grama limuntusa u zdravoj hrani i sipaj direktno u bubanj. ne moras da iskljucujes centrifugu, sta ti smeta, pusti je. stavi na 90, limuntus u bubanj i vozi. http://uspesnazena.com/korisni-saveti-zene/produzite-rok-trajanja-svojoj-ves-masini-limuntus-umesto-kalgona/
Sestre Bronte Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 300 grama limuntusa potpuno razgradi 78,1 gram kamenca ono što ja pokušavam da kažem je da je bolje da kamenca nema više je razloga: moguća reakcija kiseline i gume (zavisi od tipa/tipova gume) pitanje je da li kiselina može da dođe do kamenca da bi sa njim reagovala, omekšvači su mast (nije tačno, ali možemo da se ponašamo kao da jeste), tako da je pitanje kakvog je sastava sam kamenac i koliko je dostupan za reakciju pored toga pitanje je da li je sam kamenac karbonatni, gde kiseline pomažu ili je silikatni gde mogu da ga gledaju i plaču glavni problem je cena kalgona, isto to u industrijskoj primeni je zarez pomeren u levo jbg, nije mi jasno kako to niko naš ne pakuje i ne valja za mnogo manje para, doduše nisam ni razmišljao na tu temu
Frau Gabrijela Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 da li je neko upućen u cene tapetarskih usluga i materijala? sredila bih fotelju prilično detaljno, mislim da samo drvena konstrukcija može da opstane. sve ostalo, i sunđer i štof, treba menjati. isplati li se to, uopšte? ako neko može, neka da okvirne cifre da znam da li da se upuštam u avanturu. ne sviđaju mi se fotelje koje mogu da priuštim. za neke nove lepe što sam gledala treba dati bubreg.
renne Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 300 grama limuntusa potpuno razgradi 78,1 gram kamenca ono što ja pokušavam da kažem je da je bolje da kamenca nema više je razloga: moguća reakcija kiseline i gume (zavisi od tipa/tipova gume) pitanje je da li kiselina može da dođe do kamenca da bi sa njim reagovala, omekšvači su mast (nije tačno, ali možemo da se ponašamo kao da jeste), tako da je pitanje kakvog je sastava sam kamenac i koliko je dostupan za reakciju pored toga pitanje je da li je sam kamenac karbonatni, gde kiseline pomažu ili je silikatni gde mogu da ga gledaju i plaču glavni problem je cena kalgona, isto to u industrijskoj primeni je zarez pomeren u levo jbg, nije mi jasno kako to niko naš ne pakuje i ne valja za mnogo manje para, doduše nisam ni razmišljao na tu temu koliko su ovakvi tekstovi nedostajali dok ste bili odsutni
Frank Pembleton Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 da li je neko upućen u cene tapetarskih usluga i materijala? sredila bih fotelju prilično detaljno, mislim da samo drvena konstrukcija može da opstane. sve ostalo, i sunđer i štof, treba menjati. isplati li se to, uopšte? ako neko može, neka da okvirne cifre da znam da li da se upuštam u avanturu. ne sviđaju mi se fotelje koje mogu da priuštim. za neke nove lepe što sam gledala treba dati bubreg. To "vredi" ako je kostur baš očuvan i lep.Naravno tu je i emotivna komponenta i onda tu finansijski momenat pada u drugi plan...
Frau Gabrijela Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 To "vredi" ako je kostur baš očuvan i lep. Naravno tu je i emotivna komponenta i onda tu finansijski momenat pada u drugi plan... sve stoji, volim je. :) kostur je očuvan, ali se platno iscepalo na par mesta i sunđer je počeo da se raspada. svakako ću otići da se raspitam, ali sam mislila da idem sa predznanjem.
Bujodrag Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 da li je neko upućen u cene tapetarskih usluga i materijala? sredila bih fotelju prilično detaljno, mislim da samo drvena konstrukcija može da opstane. sve ostalo, i sunđer i štof, treba menjati. isplati li se to, uopšte? ako neko može, neka da okvirne cifre da znam da li da se upuštam u avanturu. ne sviđaju mi se fotelje koje mogu da priuštim. za neke nove lepe što sam gledala treba dati bubreg. Meni je pre par godina majstor naplatio kompletno sredjivanje stare ofucane beržere (stara barem 40 godina a prirasla srcu i dupetu) i taburea nešto ispod 150 evra . Drvena konstrukcija je bila očuvana ali je zamenio sundjere ili šta je već to i presvukao platnom. Platno sam kupio ja ali nije bilo skupo. U starom Merkatoru na kilo. Rezultat:
Bujodrag Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 I svakako da se isplati ako hoćeš dobru fotelju. Te godine, kad sam sredio moju, najjeftinije jedvanazovifotelje su bile oko 250+ evra, kršine od jeftinog materijala. Novu beržeru nisam ni nalazio u prodaji, ako se dobro sećam, samo u nekom salonu a bila je kičasta i koštala milijun tisuća
Frau Gabrijela Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 (edited) Meni je pre par godina majstor naplatio kompletno sredjivanje stare ofucane beržere (stara barem 40 godina a prirasla srcu i dupetu) i taburea nešto ispod 150 evra . Drvena konstrukcija je bila očuvana ali je zamenio sundjere ili šta je već to i presvukao platnom. Platno sam kupio ja ali nije bilo skupo. hvala, bujo! :) to je informacija koja mi je bila potrebna. lepo izgleda ova tvoja obnovljena fotelja. edip: jedino sam morala da guglam šta je beržere/beržera Edited July 28, 2017 by Frau Gabrijela
darling Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 (edited) jel to onda ovako kako je darling pisala? pre ovog saveta majstora da to s limuntusom radim jednom godisnje, ima njegov savet da u svakom pranju u prasak ubacim kasiku (ili kasicicu?! zaboravila sam) sode bikarbone, da se kamenac ne bi talozio. ja nikad ne radim ni jedno ni drugo koz ajm lejzi. naravno da cu jednog dana zakukati :) Edited July 28, 2017 by darling
Frau Gabrijela Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 (edited) pre ovog saveta majstora da to s limuntusom radim jednom godisnje, ima njegov savet da u svakom pranju u prasak ubacim kasiku (ili kasicicu?! zaboravila sam) sode bikarbone, da se kamenac ne bi talozio. ja nikad ne radim ni jedno ni drugo koz ajm lejzi. naravno da cu jednog dana zakukati :) ja sam navikla da ubacim sodu bikarbonu u prašak kad perem veliki veš (posteljinu i peškire), stoji mi pored kutije sa praškom. kad perem odeću na nižim temperaturama, koristim tečni deterdžent, tj. one kapsule, pa ne dodajem. edit: slovo Edited July 28, 2017 by Frau Gabrijela
decak Kejt Posted July 28, 2017 Posted July 28, 2017 300 grama limuntusa potpuno razgradi 78,1 gram kamenca ono što ja pokušavam da kažem je da je bolje da kamenca nema više je razloga: moguća reakcija kiseline i gume (zavisi od tipa/tipova gume) pitanje je da li kiselina može da dođe do kamenca da bi sa njim reagovala, omekšvači su mast (nije tačno, ali možemo da se ponašamo kao da jeste), tako da je pitanje kakvog je sastava sam kamenac i koliko je dostupan za reakciju pored toga pitanje je da li je sam kamenac karbonatni, gde kiseline pomažu ili je silikatni gde mogu da ga gledaju i plaču glavni problem je cena kalgona, isto to u industrijskoj primeni je zarez pomeren u levo jbg, nije mi jasno kako to niko naš ne pakuje i ne valja za mnogo manje para, doduše nisam ni razmišljao na tu temu pa cekaj, jel' na kraju stvarno taj calgon manje-vise isto sto i soda bikarbona, za nas koji se slabije razumemo u molekularnu strukturu? mislim, ima mi logike da probam da zastitim novu masinu, nego da znam da li da onda investiram u klasicno padanje na reklamu ili je i soda dovoljna.
Recommended Posts