uliks Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 "pa ko vam je ovo radio, gospodjo?"U nekada dečijoj sobi (mojoj) još uvek sve stoji kao kada sam otišla iz nje i maločas sam krenula u akciju promene takvog stanja. Problem u startu! Na drveni plakar sam oko 90ih lepila parole, plakate, nekakav propagandni materijal i to lepkom . Sada sam to poskidala, ali ostale su fleke ˇ . Čime da ih uklonim, a da bude što bezbolnije po plakar? Hvala. Grešna gospođa :D
расејан Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 (edited) "pa ko vam je ovo radio, gospodjo?"U nekada dečijoj sobi (mojoj) još uvek sve stoji kao kada sam otišla iz nje i maločas sam krenula u akciju promene takvog stanja. Problem u startu! Na drveni plakar sam oko 90ih lepila parole, plakate, nekakav propagandni materijal i to lepkom . Sada sam to poskidala, ali ostale su fleke ˇ . Čime da ih uklonim, a da bude što bezbolnije po plakar? Hvala. Grešna gospođa :DИма оних стругалица, нешто као бријалица али има сечиво које излази напред. Изађе из оквира једва милиметар, а широко је око 40мм. Добија се уз оне штедњаке са стакленом плочом. Углавном служи за скидање налепница са стакла, и у ствари је нешто дебљи жилет са држаљем. Полако и нежно, може се то.Ја сам такве ствари са намештаја скидао обичним скалпером, оштрице пуштене мало дуже, миц по миц.Е сад ако је приликом одлепљивања отишло и нешто фарбе, онда ту нема друге него да се намештај префарба. Ми смо наш и иначе фарбали, а пошто сам онако поскидао све што су деца некад налепила, ни не види се где је то било. Edited June 15, 2011 by расејан
uliks Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Има оних стругалица, нешто као бријалица али има сечиво које излази напред. Изађе из оквира једва милиметар, а широко је око 40мм. Добија се уз оне штедњаке са стакленом плочом. Углавном служи за скидање налепница са стакла, и у ствари је нешто дебљи жилет са држаљем. Полако и нежно, може се то.Ја сам такве ствари са намештаја скидао обичним скалпером, оштрице пуштене мало дуже, миц по миц.Е сад ако је приликом одлепљивања отишло и нешто фарбе, онда ту нема друге него да се намештај префарба. Ми смо наш и иначе фарбали, а пошто сам онако поскидао све што су деца некад налепила, ни не види се где је то било.Hvala puno! Dobro je, sada nemam izgovor da ni na net-u n-i-k-o-ž-i-v-p-o-j-m-a-n-e-m-a, pa ću sutra sa sve držaljom u rukama hirurški prići poslu. Mic po mic :) .
InvisibleLight Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 ne znam gde da postavim ovo pitanje,neka ga ovde.jel neko zna pouzdanog prevoznika-kamiondziju radi transporta stvari/selidbe iz inostranstva? (dovoljan je mali kamion - onaj od 6m duzine). sto jeftinije -to bolje:) hvala...
ToniAdams Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Е сад ако је приликом одлепљивања отишло и нешто фарбе, онда ту нема друге него да се намештај префарба. sto bih voleo da imam taj namestaj koji sam sebe farba!
copkillah Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 sto bih voleo da imam taj namestaj koji sam sebe farba! расејан расејанован!
расејан Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 khm,khm... bas skalperom kazes?Да, јер нисам хирург.Тако су ме научили у основној, да се то зове скалпер, а да је скалпел онај хируршки нож. Нисам досад чуо да је то погрешно.
расејан Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 sto bih voleo da imam taj namestaj koji sam sebe farba!То... не би ваљало, из естетских разлога. Ко зна које боје воли.Руси су још педесетих измислили тканину која мења боју у додиру са течношћу. Кад се осуши, место које је било поквашено је друге боје.
JozoMujica Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 То... не би ваљало, из естетских разлога. Ко зна које боје воли.Руси су још педесетих измислили тканину која мења боју у додиру са течношћу. Кад се осуши, место које је било поквашено је друге боје.NIje to nikakva izmišljena tkanina nego loša farba, ispira se.
Ras Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 (edited) Да, јер нисам хирург.Тако су ме научили у основној, да се то зове скалпер, а да је скалпел онај хируршки нож. Нисам досад чуо да је то погрешно.nije pogrešno, indijanci koriste taj izrazrez, kez, irokez Edited June 21, 2011 by Ras
Isis Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 NIje to nikakva izmišljena tkanina nego loša farba, ispira se.e divno sto si ovo spomenuo, jer imam bas to pitanje, a ne znam gde da ga stavim. elem, gde mogu da nadjem farbu crnu za tkanine? gde se uopste to prodaje? ili, jel ima neka radnja da to usluzno radi, da ne bih dobila mestimicno ofarbane pantalone u sopstvenoj izvedbi.rasejani, skalpel je i to je to.
расејан Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 NIje to nikakva izmišljena tkanina nego loša farba, ispira se.Или се исфлека :).
Matilda Ivancic Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 e divno sto si ovo spomenuo, jer imam bas to pitanje, a ne znam gde da ga stavim. elem, gde mogu da nadjem farbu crnu za tkanine? gde se uopste to prodaje? ili, jel ima neka radnja da to usluzno radi, da ne bih dobila mestimicno ofarbane pantalone u sopstvenoj izvedbi.rasejani, skalpel je i to je to.farbaju oni hemocistaci u takovskoj nesto iznad dz w a prilicno ispod lole r. rade fino al ne usudjuju se da farbaju mesavinu. farba ima da se kupi u radnji za hemiju i higijenu u n fronta ja mislim da je to vrlo blizu kneza milowa. mada mozda zalud pisem, ne znam gde zivis.
Alphons Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 farbaju oni hemocistaci u takovskoj nesto iznad dz w a prilicno ispod lole r. rade fino al ne usudjuju se da farbaju mesavinu. farba ima da se kupi u radnji za hemiju i higijenu u n fronta ja mislim da je to vrlo blizu kneza milowa. mada mozda zalud pisem, ne znam gde zivis.ti hemočistači više ne rade, već mesec dana je tu neka galerija. desperately seeking novi hemočistači :(
Recommended Posts