pt 2.0 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 ja isto sto i modesti, u kuci uvek imam mocarelu i mas ulje i normalan ili onaj prcvoljasti paradajz.sanja, hvala na receptima.ostali - ugledajte se na sanju.
MayDay Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 moze i pod now eating, sta obozavate da jedete, ma sve, bar jednom nedeljno:i ja isto!samo sto mecem obilno rukolu.a zaboravila sam da kazem da se ona mortadela i praziluk seku na uske, uske froncle.
Glorfindel Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 E da. Opet za osvezenje: sladak kupus, praziluk, vinsko sirce, ulje :) Moze da se doda i krastavac, sve sa korom.Zatim: pera crnog luka u svezoj pavlaci. Treba sveze pomuzeno mleko, sa koga se lagano kasikom skida masnoca. Zivci su potrebni, ali je ohladjeno da padnes u nesvest.
sanja025 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 sanja, hvala na receptima.ostali - ugledajte se na sanju.ja vec pomislila da sam svima na ignore listi, niko ni da pomene moje recepte. :Pdopisacu ja jos koji ovih dana.
msmodesty Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Posle Italije, Francuska, salade Nicoise u mojoj izvedbi:tunjevina, kuvan krompir, zelena salata, crveni luk, za gazzu bz kuvanih jaja :), zelene masline ....Volim ih isto - Cezar:ovako kao na slici - nema puno sosa, parmezan je isecen na listice, hleb przen, pecen sa belim lukom, malo piletine i da se jasno vidi list zelene salate
Paprichica Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Moja omiljena salata se najbolje pravi u ovo doba negde, kad ima mladog belog luka, a sastoji se od: krastavca (ne preterano sitno seckanog), mladog belog luka (moze i nemladi, ali bolji je ukus sa mladim), sira (najbolje ide feta),malo soli i ulja (maslinovog, ali ne skodi ni suncokretovo).To se sve dobro umesa da se sir zalepi za krastavac. Odlicno ide uz neki tost ili dvopek, cesto mi je to sasvim dovoljno za obrok.
tazza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 dobra je i: rendana rotkva + mleveni orasi + seckani praziluk. mislim da čak i ne mora ništa da se dodaje od tekućina/začina.
Hippie Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 bas sam pre par nedelja otkrila novu izvrstnu salatu - sunny mediterranean slaw [green cabage, green bell pepper, tomato, cucumber, feta cheese, kalamata olives, oregano, parsley, red onion, red wine vinegar, lemon juice, garlic salt, pepper, basil, xanthan gum, canola oil, extra virgin olive oil]
*edited by mod Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 ne znam sta je xanthan gum i canola oil ali meni ova kombinacija gore zvuci odlicno.
Hippie Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 (edited) ihh bre, imas wiki..... ti si bese negde u Americi? imas tu salatu u Whole Foods Marketu Edited May 13, 2010 by Hippie
*edited by mod Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Vratih se nazad pre 5 dana ali kontam da sve ovo sa spiska sem te dve nabrojane stvari mogu da se nadju i ovde negde. U svakom slucaju hvala za recept!
morgana Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 omiljena salata: piletina + grilovano povrce koje se zatekne u kuci, s akcentom na patlidzanili celer, gorgonzola i orasi
tazza Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 e da, i > rendani ljubicasti kupus, ne previse mleveni (peceni slani) kikiriki i pavlaka tek koliko da spoji
hoffnung Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 (edited) sal. br. 1.brokuli&karfiol se kuhaju na pariperšun cijela veza seckanamaslinovo uljebijeli luk 1 do 2 čenja seckanposoli se.sal. br. 2.kukuruz šećerac cijela kesa zagreje se u vodi.rotkvice male črvene se seckaju na kolutiče.maslačak lističi koliko god.1 konz. tune obične bez onog ulja.luk bijeli ali samo mladi secka se sve i bijelo i zeleno. može na ovu količinu tri od 1 veze.maslinovo ulje.so.takođe u ovu drugu natrpam i paradajz i krastavce seckano na kockice ako imam. Edited May 13, 2010 by bob mould hair style
luba Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 e da, i > rendani ljubicasti kupus, ne previse mleveni (peceni slani) kikiriki i pavlaka tek koliko da spojiu, da. ubacim malo i ove slane bademe, a umesto pavlake jogurt i bluk, mnogo lepo.a najvolim salatu od pocivse prababe jorgule cincarkepraziluk na kolutovebeli luk kako godkuvani paradajzi sad stalno turam u zelene salate umesto sirceta sok od pola/celog limuna, pola/cele pomorandze i malko soja sosa. mnogo finije za tibu.
Recommended Posts