Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

Posted

Bilo je jasno od Štajnbeka...Hajde Ajante, neka ti ne bude teško da nastaviš

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ovako, kada je jedan domaći trener doveo u svoj fudbalski klub perspektivnog napadača, rekao je da ga nije kupio samo zbog igračkih kvaliteta već i zbog toga što je on izvanredno ljudsko biće, sve najbolje o njegovim karakternim osobinama... A, kada je posle izvesnog broja meseci došlo da konflikta između njega i igrača, novinari su pitali trenera šta misli o kritikama koje je ovome preko novinara uputio igrač, trener je samo odgovorio da nema pojma šta je taj lupetao na stranom jeziku (jezik lige u kojoj su bili)...U jednom filmu, dres kluba u kome se ovo događalo nosio je na tribinama smorene face junak pod ucenom do koje ga je dovelo ubistvo koje je počinio...Film?

Posted
Džon Ford, Tragači, Džon Vejn
Aaaa, ovako izgleda kada ne prepoznaš ikone u koje se kuneš i kada shvatiš da od blama ideš da ugasiš nalog da se nikad više ne pojaviš...ashamed0005.gifSjajno pitanje. A i ovo novo, samo ne znam zašto mi se Harison Ford mota po glavi?
Posted (edited)
A i ovo novo, samo ne znam zašto mi se Harison Ford mota po glavi?
E, sada vala odmah postavljaš novo... :)Zna se kao čiji navijač je upisan Ford...Lrd, nastavljaš... :P EDIT: Drugim rečima, Harison Ford kao registrovani član Atletiko Madrida bio je odgovor na to koji je klub u pitanju. A, film je onda logično Ferpektni zločin... Edited by Ajant23
Posted

Hah, pomislio sam na Antića i Pantića i Atletiko i Harisona Forda, ali nisam gledao Ferpektni. Ali, 'ajde, samo da smislim nešto.

Posted

Ajao. Izvinjavam se zbog ovog, bio sam u gužvi, mnogo žena, piva i bluza, pa nisam stizao. Elem, nešto mnogo lako, pa nek nastavi sledeći. Traži se odredjeni broj filmova odredjenog reditelja koji decenijama nisu mogli da se vide. To je iz pravnih razloga, jer je reditelj otkupio prava na te filmove i prosledio ih privatnom licu, tako da nisu mogli da se vide do skoro 30 godina od kada su proizvedeni. Reditelj, iako ga već odmah znamo, i filmovi, ali ako može bez guglanja.

Posted

Najviša klasa. Reditelj top 5 na svakoj listi, neki od tih filmova na svakoj top 50-100 listi. Vrlo je prosto u suštini.

Posted
Kubrick?
Jok. Usput, ja ne mislim da je Kjubrik medju top 5, a ni top 20 kad smo već tu. Ovaj je uvek, na svakoj listi, baš baš.Još jedan hintić, filmovi su bili u hibernaciji do '80-ih i ima ih pet.
Posted

"Pet izgubljenih Hičkokovih filmova" : Nevolje sa Harijem, Vertigo, Konopac, Čovek koji je previše znao i Prozor u dvorište.Nastavi Lrd.

Posted
"Pet izgubljenih Hičkokovih filmova" : Nevolje sa Harijem, Vertigo, Konopac, Čovek koji je previše znao i Prozor u dvorište.
Naravno.
Nastavi Lrd.
Damn you. Popodne ću ja, ali ako neko ima ideju, slobodno nek nastavi.
Posted

ajd, imam ja jedno pitanjcetraže se tri filma.prva dva su snimljena iste godine, i bave se skoro identičnom, vrlo teškom, temom, iako na potpuno različit način. oba filma su vrlo popularna a jedan od njih je i dobitnik oskara. u oba filma "tačka razdora" je majka, i u oba filma majke igraju dve velike holivudske glumice.glavni glumci iz oba filma imaju samo jedan zajednički film (ovo nisam 100% siguran), koji je snimljen ravno 10 godina pre ona prva dva, i u njemu oni dele glavnu ulogu i igraju jedan čudan tandem. taj zajednički film je bio veliki hit, sa svim mogućim nominacijama, i do danas je ostao kultni film. jednom od njih to je bio i filmski debi.dakle, ako znate zajednički film, znaćete i ona dva sa sličnom temom.

Posted

mrzi me da se smlacujem sa ostatkom pitanja, iz vec poznatog razloga, takva pitanja su totalno neinventivna i nekonstruktivna za mene, ali ne mogu da se suzdrzim a da te ne proverim, kada je izvanredan, izvanredan film u pitanju i kada je taj konflikt koji si spomenuo sa majkom u tom filmu majtorski odradjen, moco,da li si slucajno i pomislio na ordinary people, ali bar na tren?

Posted
mrzi me da se smlacujem sa ostatkom pitanja, iz vec poznatog razloga, takva pitanja su totalno neinventivna i nekonstruktivna za mene, ali ne mogu da se suzdrzim a da te ne proverim, kada je izvanredan, izvanredan film u pitanju i kada je taj konflikt koji si spomenuo sa majkom u tom filmu majtorski odradjen, moco,da li si slucajno i pomislio na ordinary people, ali bar na tren?
jok. problem sa majkom je u ovim filmovima sasvim druge prirode. problem je zapravo u tome što majka nije prisutna, a deca mala...
Posted

Kramer vs. Kramer (Dustin Hoffman, Meryl Streep)The Champ (John Voight, Faye Dunaway)Midnight Cowboy (John Voight, Dustin Hoffman)