Jump to content
IGNORED

Filmski kviz

apotekarica

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Ulis

668

• MocaVukotic

602

• Ajant23

477

• kobni zelaya

304

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Bad Spenser i Terens Hil?
ostavili traga u ex-yu?meni viiše liči na petera karstena
Posted
ostavili traga u ex-yu?meni viiše liči na petera karstena
A jebi ga, ne znam šta mu dodje "ostavili traga". Ako je slava i uticaj na generacije, onda jesu. Smandrljao sam malo objašnjenje dalje, nisam pročitao nego sam ga protumačio da strpam pod "špageti vestern". U prevodu, nabadam. Ne dobijaju se kazneni poeni, nema se šta izgubiti. :D
Posted
A jebi ga, ne znam šta mu dodje "ostavili traga". Ako je slava i uticaj na generacije, onda jesu. Smandrljao sam malo objašnjenje dalje, nisam pročitao nego sam ga protumačio da strpam pod "špageti vestern". U prevodu, nabadam. Ne dobijaju se kazneni poeni, nema se šta izgubiti. :D
ma znam, nego sve mislim "gde su to oni igrali kod nas"? colonelo podrazumeva da su ostavili traga tako što su igrali u našim/italijanskim poznatim filmovima.što se tiče slave i uticaja, nema dvojbe. ko nije gledao "vratite mi bagi" i "triniti" taj ne zna šta je zabavan film :lol:
Posted

Kada sam bio klinac, obožavao sam BS i TH...Da nije Gidra i još neko?

Posted

E, pročitao sam ponovo pitanje. Nije mi to trebalo, uopšte ne mogu da se sastavim. Od stranih glumaca koji su manje više učestalo igrali kod nas, a da mogu da ih se setim su pomenuti Karsten i onaj plavi Francuz Alen nešto. Od italijanskih žanrova mogu da se setim samo špageti vesterna, neorealizma i djala, ali da me jebete ne mogu da se setim ijednog ex-yu žanra, pogotovo ne sa tipičnim imenom, odnosno lokalnom verzijom (je l' to beše znači "inačica"?). Osim ako se ne računaju socijalne drame sa psovanjem?

Posted

Da nije jedan na primer Bekim Fehmiu?

Posted

Uh, ovde se baš namnožilo odgovora.Moca i Ajant su dali tačne odgovore - u pitanju su Dragomir Bojanić Gidra (Anthony Ghydra) i Peter Carsten.Obojica su igrali značaje uloge u špageti vesternima i partizanskim ratnim filmovima (i to je, na neki način, poseban, lokalni, pravac u okviru ratnog filma).Ko prvi stigne neka postavi pitanje.

Posted

ajde ovakotraži se reditelj.došao sa televizije, na kojoj je u jednom momentu bio "blacklisted", i to na preporuku MI5 (zanimao se za politiku, levokrilno orijentisan).onda prešao na film, i sa prva dva filma napravio veliki uspeh, i komercijalni, i umetnički (oba filma nominovana za oskara za najbolji film).na oba ta filma sarađivao sa istim producentom, koji je nekoliko godina ranije uzeo čuvenu statuu, za najbolji film godine. drugi od ta dva filma dobio je i glavnu nagradu na jednom od tri najveća festivala.usledio je pad, ne toliko umetnički, koliko komercijalni. danas je skoro zaboravljen. ko će ga se prvi setiti??

Posted

Nešto razmišljam, pa mi malo neukusno što ne znam da li je Roland Džofe britanac... Ako je, mogla bi biti polja smrti i misija i dejvid patnam i zlatna palma? :unsure:

Posted
Nešto razmišljam, pa mi malo neukusno što ne znam da li je Roland Džofe britanac... Ako je, mogla bi biti polja smrti i misija i dejvid patnam i zlatna palma? :unsure:
bingo!ne znam šta je joffe, rođen je u Londonu (sad proverio na imdb)
Posted

Da, da... Nego nisam imao pojma da je Britanac, mislio sam da je Amer... Znam da je to glupo, ali eto...Pitanje:A je za čuveni film B-a rekao da je B snimio posve neurotičan film.A - zemljak reditelja iz prethodnog pitanja, a i on je levo...B - čuveni reditelj, poznat pre svega po žanru kome pripada i "neurotičan film"...Film - recimo da se uzima kao simbol treće faze njegovog glavnog glumca u tom žanru.A, B, film?

Posted

Hintovi:Ako je A...B je ekranizovao Štajbeka...Ne mogu sad da tražim koji bi hint bio za film takav da ga odmah sasvim ne otkrijem...

Posted (edited)

Ali, niko ni da pokuša...Traženi film smatra se jednim od klasika žanra. Lično mislim da je britanski reditelj koji je rekao da je film neurotičan dao odličnu primedbu filmu. Deo je velike trojke i tvorac velike trilogije britanskog filma...

Edited by Ajant23