Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Filmski kviz

Featured Replies

ajde recimo 5 filmova gde situacija postaje toliko teska da svaki covek igra za sebe, a protiv drugih. free for all je izraz, cini mi seako je serijal, racuna se kao 1 film , ofkors-----------dobro pitanje btw. tek sada sam skontao u kakvim filmovima je ovaj zapravo igrao. cudna karijera. ima on i onaj serijal kada je agent CIA-e, pa blade runner, pa fugitive, witness i frantic. postoji nesto sto se provlaci kroz sve te filmove, svi ti likovi kao da su zapravo 1, malo promena. opet nikada nije bio veci od filma i njegova uloga je tu samo i bila alat za sjajan film, a ne nesto sto skree paznju. sudija dred bi tu mozda bio greska, suvise neozbiljan

Edited by Hustler

• Replies 4.2k
  • Views 219.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Filmovi o odrastanju:"400 udaraca", "Slon", "Mušet", "If", "Benijev video", "Milioner iz getoa", i tako dalje...

ajde ti

Malo sam se šalio, nije bitno... :)Onda, novo pitanje:Ovaj veliki reditelj je u tri uzastopna filma imao dvojicu scenarista (u prva dva jednog, u trećem drugog), koji su bili na Makartnijevoj crnoj listi. Nijedan od tih scenarija oni nisu radili sami, ali su bili dovoljno bitni i potpisani. Takođe, ta tri filma gotovo da se mogu smatrati početkom prave karijere tog reditelja.Reditelj i filmovi?

Kjubrik; Ubistvo, Staze slave i Spartak

Edited by Ulis

Kjubrik; Ubistvo, Staze slave i Spartak
Da. :)Jim Thompson prva dva i Dalton Trumbo poslednji.

Koji glumac ubija senatora u jednom neamerickom filmu?

Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi"

Ha, ha, ne znam kako se zove taj glumac, ali senator na koga misliš je sto posto četnički - Orson Vels u "Bici na Neretvi"
:)Jeste.Dusko Bulajic ubija Orsona Velsa kao cetnickog senatora u Neretvi.Nastavljaj...

Ajde tri glumca koji su glumili Orsona Wellesa i u kojim filmovima?

D'onofrio u Ed Woodu

D'onofrio u Ed Woodu
Ae bar još jednog - u pitanju je film u kome je Orson Welles jedan od dva glavna lika, radi se o gotovo najpoznatijem delu njegove karijere. Glumac koji ga igra dobio je ime po jednom od najvećih svetskih pisaca uopšte.

Liev Schreiber u nekom TV filmu (ne sećam se naziva), John Malkovich igra Mankiewicza

Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....

Tako je - RKO 281 - James Cromwell igra Williama Hearsta, koji je poslužio kao uzor za Kanea. Vidiš, nisam znao da je to TV film. Još znam i Cradle Will Rock (Mcfayden). Zadavaj.....
sad se setih i onog Fade to Black od pre par godina (Danny Huston)dakle, koji naš reditelj je poznat po tome što je često prikazivao vozove u svojim filmovima?