May 25, 20233 yr Detaljan pregled dešavanja na festivalu: Ring Ring 2023: Hermetičnost kojoj se ne vredi opirati - Jazzin Yoshihide je bio planiran, ali je zbog termina ipak preskočen, tako da sam otišao samo na sasvim dobro 4. veče (Muzika iz unutrašnjosti i Lehn/Schmickler).
May 15, 20242 yr Nakon niza nepotpunih fb objava, evo konačno i kompletnog programa RR festivala za 2024. godinu: Quote PROGRAM 2024. ČETVRTAK, 23. MAJ 2024. FISH IN OIL I JELENA POPRŽAN (SRB/AUT) 20:00h | JEVREJSKI KULTURNI CENTAR „ONEG ŠABAT“, Jevrejska 16 | Ulaznica PETAK, 24. MAJ 2024. MAJKL (DŽEJ) ŠUMAHER (USA) 20:00h | JEVREJSKI KULTURNI CENTAR „ONEG ŠABAT“, Jevrejska 16 | Ulaznica PETAK, 24. MAJ 2024. MANJA RISTIĆ (SRB) 20:00h | JEVREJSKI KULTURNI CENTAR „ONEG ŠABAT“, Jevrejska 16 | Ulaznica SUBOTA, 25. MAJ 2024. TRIOBROK (TUR) 20:30h | ZAPPA BAZA, Bulevar vojvode Bojovića 30a | Ulaznica SUBOTA, 25. MAJ 2024. THE EX (NLD) 20:30h | ZAPPA BAZA, Bulevar vojvode Bojovića 30a | Ulaznica NEDELJA, 26. MAJ 2024. C / W | N (DEU) 20:00h | JEVREJSKI KULTURNI CENTAR „ONEG ŠABAT“, Jevrejska 16 | Ulaznica NEDELJA, 26. MAJ 2024. ŠALTER ANSAMBL (CHE/SVN/AUT) 20:00h | JEVREJSKI KULTURNI CENTAR „ONEG ŠABAT“, Jevrejska 16 | Ulaznica Ring Ring festival - Ring Ring Edited May 15, 20242 yr by Ras
May 26, 20251 yr Uh, potonula je RR tema, a bio sam siguran da je negde ovde preneta najava za ovogodišnji 29. po redu.Otišao sam samo na poslednje veče, sinoć.Najpre smo slušali duo Oliver Štajdle (bubnjevi) i Kris Piciokos (saksofon) u setu koji me nije posebno impresionirao.A onda Otomo Yoshihide i njegov ONJQ, iskreno zbog kojih sam i došao. Ispostaviće se jedan od najboljih džez koncerata (mada su takvi koncerti retki i jedava da ih ima mimo BJF, a i moje posete su se proredile) i bendova poslednjih godina u Beogradu. Jednostavno klasa za sebe!Kvintetu se pridružio saksofonista Kris Piciokos u kaveru Straigh Up and Down Erica Dolphyja, naravno sa Out To Lunch!Kako tradicija nalaže, Bojan Đorđević je najavio oba nastupa, vrlo lepim informativnim, pa i emotivnim kratkim osvrtima.Kurioziteta radi spominjem da je u holu u ponudi bila i ploča (vinil) klasika Ground Zero - Play Standards po ceni od 10.000,00 dinara.I neka ostane za uspomenu aktuelni plakat 29. RR festivala: Edited May 26, 20251 yr by Ras
April 29Apr 29 30 godina RR festivala!PROGRAM 30. FESTIVALA RING RING20.05 | Jevrejski kulturni centar | 20:00Cičići (Austrija / Srbija / Slovenija)Fred Frith (Velika Britanija)21.05 | Češki centar Beograd | 20:00Jasna Jovićević i Predrag Okiljević (Srbija)Vesna Pisarović: Poravna Trio (Hrvatska / Nemačka / Australija / Francuska)22.05 | Jevrejski kulturni centar | 20:00Ilija Belorukov i Nenad Marković (Srbija / Rusija)CNT: Pierre Bastien & Louis Laurain (Francuska)23.05 | Jevrejski kulturni centar | 20:00Neue Vocalsolisten (Nemačka)24.05 | Karmakoma | 20:00Lumpeks (Poljska / Francuska)Samba Touré (Mali)Ring Ring 2026: Najava i program - JazzinRing Ring 2026 - Trideset godina pomeranja granica
May 22May 22 svaka čast bojanu na 30 godina, institucija je, šta uopšte traje toliko dugo u knjgrd osim ovih db sktš disclaimer da su mi svi omiljeni koncerti na rru (među kojima i neki najbolji koje sam slušao u ovom gradu) kada su i bili improv-orijentisani bili rok i folk (pa i pank)-centrični...sada kada su rusi tu, ima i previše improv i noise sesija na mesečnoj bazi, a ja i dalje nisam u fazonu vibriranja vazduha kroz cevi, propitivanja fizičkih karakteristika zvuka, klepetajućih automatona, sa ili bez nakalamljenih ideoloških pojašnjenja i asketskih restrikcija, te ću kao pravi ne-evnuh preskočiti i merzbowa (i dopustiti nekom drugom da bude izrešetan ulaskom u propeler aviona )tak da ove godine dolazim da podržim jubilej uz ovaj malijski fakat skroz twee i rukice goreko je u nedelju u krmkm vidimo se Edited May 22May 22 by palfoot
May 22May 22 Samo da pohvalim čika Vukića Duška, koji radi sve ove fotografije. Čovek već skoro 10 godina, samo što ja svedočim i primetio sam, gerilski pokriva beogradski kulturni život. Nije mala stvar, bilo je da fotografa ni nema on se pojavi uradi pošalje bude. Samo da nas ne razmazi