Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

Svi klubovi u DDR, posebno oni koji su se zvali Dinamo bili su Stazijevi.Nego bilo je i ukrstanja. Zvezda je ukantala Drezden kada je postala prvak Evrope, a Partizan je 1983, mislim u drugom kolu igrao u KES sa Dinamom iz Berlina. U prvoj u Berlinu Dinamo brzo povede 2:0, a onda precke, stative Prekazija, Mancea i ostade tako. U revansu, Dinamo nije presao centar. Negde pred kraj prvog poluvremena Prekazi posalje bombu sa 35 m, lopta nekako preskoci golmana Rudvalajta, na stadionu rusvaj. Partizan sabio Berlince u peterac, ali sipak. Rudvalajt je u nastavku branio kao potpuni ludak, skinuo desetak cistih zicera i poslao nas u aut.

Posted

Ovo je prva prvoligaska utakmica odigrana u MostaruVelez - CZ 0:1Untitled%20-%2039.jpg

Posted
(Iskopano iz naftalina, ali zanimljivo). Nije to nista. 78, prvo kolo KES, Partizan dobije Dinamo Drezden 2-0. U revansu, ludi Borota spusti loptu i povedu agenti Stazija 1-0. Na kraju smo ispali na penale.Isto kolo, isti dan, Zvezda igra revans protiv Dinama iz Berlina. Izgubili prvu 2-5, poveo Dinamo na Marakani. Kad ono, 4-1 za komsije, prolazak obezbedjen u 90. minutu. Ako se dobro secam, ta generacija Zvezde igrala je finale Kupa UEFA te godine sa cuvenom Borusijom (M).
taj dan necu nikad zaboraviti. mi smo bili prosli, a oni ispali, a onda se sve (ali bas sve) okrenulo...
Posted

Borise, zasto je ova druga titula ukradena?

Posted

Zadnje kolo smo igrali protiv slobode u tuzli. Trebala nam je pobjeda da bi bili prvaci u svakom slucaju (sa pocetnih -6 ili bez). Slobodi je trebala pobjeda da ostane u ligi. Poveli smo 1-0 (Tuce) a onda su prvo specijalci usli na tribine i rasturili navijace (red army) a sudija je svirao dva nepostojeca penala sa Slobodu. Izgubili smo 2-1.Mostar je mali grad i nije imao nikoga da pogura (BiH je bila iza sarajevskih klubova).

Posted
Zadnje kolo smo igrali protiv slobode u tuzli. Trebala nam je pobjeda da bi bili prvaci u svakom slucaju (sa pocetnih -6 ili bez). Slobodi je trebala pobjeda da ostane u ligi. Poveli smo 1-0 (Tuce) a onda su prvo specijalci usli na tribine i rasturili navijace (red army) a sudija je svirao dva nepostojeca penala sa Slobodu. Izgubili smo 2-1.Mostar je mali grad i nije imao nikoga da pogura (BiH je bila iza sarajevskih klubova).
Sloboda je, inace, trebala da ispadne te godine. Pretposlednje kolo su pobedili Hajduk u Splitu 1:0 golom beka Tosica, koji je karijeru posle toga nastavio upravo u redovima "bilih". Da nisu dobili tu utakmicu, poslednje kolo im ne bi bilo vazno. Ceh je platio vinkovacki Dinamo (ispadanjem) i Velez (ponovnim gubitkom titule).DOsta je Velez ostecen i sezone 72/73 u nekoliko utakmica, ali se o tom ne prica jer je na kraju stvorena razlika izmedju Zvezde i "Rodjenih: od sest bodova.
Posted

ka prvo pozdrav svima...oduševija me ovi topic...mrdja LEGENDO jel bi moga stavit cili album 70/71 ex-yu lige,a i stariji ako imaš cile... :Hail:

Posted
ka prvo pozdrav svima...oduševija me ovi topic...mrdja LEGENDO jel bi moga stavit cili album 70/71 ex-yu lige,a i stariji ako imaš cile... :Hail:
Dobrodosao kampanel, postavicu uskoro ceo album 70/71.
Posted

fala ti lipa unaprid,...boris nemoj se puno jidit na Hajduka,uvik ste igrali lip balun,nami je u Mostaru uvik bilo teško

Posted

Evo i, posle Veleza, meni omiljene ekipesutjeska1malamd2.jpg