Jump to content
IGNORED

Ex YU fudbal

mrdja

Recommended Posts

Posted

@stoka, prva noćna utakmica u Kraljevini Jugoslaviji odigrana je 2.9.1931. između reprezentacije grada Zagreba i Madrida (2:1)Na jučerašnji dan prije 101 godinu rodio se legendarni Franjo Glaser, a na današnji dan davne 1920.rodio se još jedan legendarni golman - Zvonimir Monsider

Posted
@stoka, prva noćna utakmica u Kraljevini Jugoslaviji odigrana je 2.9.1931. između reprezentacije grada Zagreba i Madrida (2:1)Na jučerašnji dan prije 101 godinu rodio se legendarni Franjo Glaser, a na današnji dan davne 1920.rodio se još jedan legendarni golman - Zvonimir Monsider
Netačno! Sasvim netačno. Nešto ranije igrale su se noćne utakmice na igralištu SAND-a u Subotici! A i negde sam čitao da su koliko paradokslano zvuči odigrane utakmice pod svetlošću reflektora 1928. godine i u ovom klubu
- Rudar Senjski Rudnik
  • 2 weeks later...
Posted

Nisam video ovu sliku do sada. Bune me dresovi> ne razaznajem kakav je ovo grb na belim dresovima a i državni grb na tamnom dresu mi je čudan, obzirom da je reprezentacija SHS prvu utakmicu odigrala 1920. i da nije imala grb na dresu.

Posted
Nisam video ovu sliku do sada. Bune me dresovi> ne razaznajem kakav je ovo grb na belim dresovima a i državni grb na tamnom dresu mi je čudan, obzirom da je reprezentacija SHS prvu utakmicu odigrala 1920. i da nije imala grb na dresu.
Stvarno sjajna slika, a i mene buni taj ogroman grb a čini se da je SHS a slika je iz 1919?! Ovi mali i nisu tolika misterija...Čini se kao neki pojednostavljeni "krstovi"
Posted (edited)

možda mini grbovi NSJ-a, ako su tad imali uopšte te kao ambleme saveza

Edited by MocaVukotic
Posted

JNS je imao amblem, imam ga negde na kompu ali ne mogu sada da ga nadjem... ali nije to svakako.u ono vreme je bilo izuzetno komplikovano i skupo izvesti grb na dresu, vecina klubova nije noslila grb sve do 30-tih.

Posted

JNSPerso.Kolakovic.federation1.gifnjns.jpgOvo gore mi lici na reprezentaciju KSHS, ali ona 1919. nije postojala... Nije ni reprezentacija BLPa, podsavezi ce tek poceti da se organizuju od naredne godine, kad i reprezentacija...Misterija, bas.

Posted

Ajde neko neka mi objasni kako se nesto postavlja ovde(PDF format,Word...) da bih i ja ucetvovao u temi...PDF imam najvise...

Posted

najbolje da okačiš negde pa daš link

Posted
Ajde neko neka mi objasni kako se nesto postavlja ovde(PDF format,Word...) da bih i ja ucetvovao u temi...PDF imam najvise...
mozes da okacis na neki host server tipa sendspace ili na google drive ako imas google nalog pa da onda ovde okacis link a mi da skidamo. za slike je najbolje koristiti photobucket.dobrodosao, btw
Posted
dobrodosao, btw
+1mada, sad si na sto posto grobarskoj stranici topika... samo da znaš
Posted

Da li je sigurno da je ova slika Jugoslavije iz 1919e? Iako piše na njoj možda je dopisano kasnije?Apropo ove slike da li neko ima godisnjak za sezonu 1961/1962, potreban mi je posto pomazem strancu jednom oko tesezone. Uskoro cu privesti kraju pisanje svih utakmica prve i dve grupe druge lige plus kup (sastavi,strelci,sudija,br.gledalaca) i fale mi samo par tabela zonskih liga, tj treci rang:zona kosovo i metohija, podsavez zadar, podsavez šibenik, podsavez gospić, A "Bjelovarska" grupa zone Varaždin-Bjelovar+plus finalna utakmica iste zone?

Posted

do kurca, ja imam samo 1959/60 iz tog perioda.

Posted

Evo za probu: Prvenstvo 1950 Part 1 (Zvezdine utakmice)

http://www.sendspace.com/file/np00wp

P.S Ovo je PDF format pa nek neko javi jel' skinuo ili ne i da li da nastavljam.