Hamlet Strašni Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 A zašto evropski Arsenal? Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Dr Arslanagić Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 et Hamlet - Arasenal je tada harao Engleskom, uzeo je 3 titule zaredom (33,34,35)et superwoofer - znaš li nešto više o Šimširu? ja samo znam za fantastičnu statistiku i za to da ga Bobek često spominje kao svog fudbalskog heroja?(zanimljiv je i njegov kasniji angažman u NDH diplomatiji)
MocaVukotic Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 mislim da pitanje nije bilo zašto arsenal, već zašto evropski, kao da engleska nije već u evropi. tu u stvari oni misle na kontinentalni deo evrope, smatrajući britaniju zasebnim kontinentom. nezvanično, je li. odolevali su do pred mundijal u brazilu 1950, a onda su morali da se učlane u fifa-u....
Otto Katz Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 odolevali su do pred mundijal u brazilu 1950, a onda su morali da se učlane u fifa-u....Engleska je članicom FIFA od 1905e.
MocaVukotic Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 da, ali se isčlanili 20-ih, pa su morali ponovo da uđu ako hoće na mundijal u brazil. i ušli su, jer su u međuvremenu propustili tri mundijala, a fudbal je postao najpopularniji sport na planeti.
Otto Katz Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 Vidi stvarno, mislio sam da su samo bojkotirali.
superwoofer Posted December 30, 2013 Posted December 30, 2013 et Hamlet - Arasenal je tada harao Engleskom, uzeo je 3 titule zaredom (33,34,35)et superwoofer - znaš li nešto više o Šimširu? ja samo znam za fantastičnu statistiku i za to da ga Bobek često spominje kao svog fudbalskog heroja?(zanimljiv je i njegov kasniji angažman u NDH diplomatiji)Da budemo točni, Arsenal je bio prvak 1930/31, 32/33, 33/34 i 34/35. Tako da je to bio ogroman kompliment engleza Građanskom i jugoslovenskom nogometu. Više o Šimšaru? Pročitao sam da je bio lijen. Znao je iritirati navijače, ali 15-30 minuta bljeska bilo mu je dovoljno da bude najbolji igrač. Imao je jak udarac te odlično pucao slobodnjake. Za Građanski je postigao preko 60 golova u oko 80 utakmica (nemam statistiku svih prijateljskih utakmica). Iz Orašja je. Čale mu je bio bogat, aristokrat. Aca je studirao pravo. 1940 se vratio u Građanski, a kasnije tokom rata bio je u konzulatu NDH u Bukureštu. Nakon rata živio je u Johannesburgu. I za kraj, bio je zgodan, kako ističe periodika tog vremena. Talijani su imali Giuseppe Meazzu, a mi Acu.
Mark Rothko Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 SK Jugoslavija 1932. godineMilošević, Valok, Nikolić, Lukić, Marinković, Spasić, Giler, Dimitrijević, Djokić, Zečević i Milanović.Lep stadion, puno gledalaca, solidan teren, odlični dresovi i golmanov fenomenalan džemper.
porucnik vasic Posted January 3, 2014 Posted January 3, 2014 SK Jugoslavija 1932. godineMilošević, Valok, Nikolić, Lukić, Marinković, Spasić, Giler, Dimitrijević, Djokić, Zečević i Milanović.Lep stadion, puno gledalaca, solidan teren, odlični dresovi i golmanov fenomenalan džemper.Ову крадем.
hrasnoutd Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 http://www.klix.ba/sport/nogomet/i-sarajevo-je-nekada-imalo-svoj-hajduk-uspjesni-multinacionalni-klub/140103100Malo Ibro prica gluposti oko pretvaranja Hajduka u Fk Sarajevo ali to je na ovim prostorima nazalost normalno...
Dr Arslanagić Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 hrasnoutd, gde mogu naći više podataka o predratnom nogometnom klubu Đerzelez iz Sarajeva?
hrasnoutd Posted January 4, 2014 Posted January 4, 2014 http://www.idoconline.info/digitalarchive/public/index.cfm?fuseaction=arhiva&id=1&lang=BSprobaj ovdje ali koliko znam ovo se placa,imas negdje cjenovnik, to je sto se tice novinskih clanaka a da se zarovis negdje vjerovatno u istorijskom arhivu grada Sarajeva...http://www.arhivsa.ba/.......a tek sad vidim da su ove slike Hajduka iz Arhive Historijskog muzeja...pa i to pokusaj....
stoka Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 (edited) SK Jugoslavija 1932. godineMilošević, Valok, Nikolić, Lukić, Marinković, Spasić, Giler, Dimitrijević, Djokić, Zečević i Milanović.Lep stadion, puno gledalaca, solidan teren, odlični dresovi i golmanov fenomenalan džemper.I ne samo što smo među prvima u Evropi jeli kašikama i viljuškama, nego smo među prvima odigrali i noćnu fudbalsku utakmicu, tj. meč pod reflektorima, i to upravo na ovom predivnom sportskom objektu:http://sportska-kupu...nocna-utakmica/ Edited January 8, 2014 by stoka
Dr Arslanagić Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Ovo osvetljenje na stadionu Jugoslavije je bilo privremeno, svega je nekoliko puta razvlačena rasveta u predratnom periodu. Pri rekonstrukciji stadiona (1939-1941) nije urađeno stalno noćno osvetljenje - jednostavno je bilo preskupo a broj utakmica koje bi se igrale u noćnom terminu premali.
Recommended Posts