Jump to content

Ex YU fudbal

Featured Replies

• Author

Lacika Lerinc (sin mu je igra za Vosu i Zvezdu kasnije).Iako ne izgleda tako, veoma brz. Njemu se prvom desilo da je pogodjen loptom u glavu, pa je poceo trcati ka sopstvenom golu. Zaustavio ga je Pera Nikezic startom, i rekao mu "I, bre Lacika, nisam znao da si brz kao vetar".Kasnije se slicna stvar desila Nikicu i Cilicu.034sg6.jpg

• Author
Nema problema za info, i u pravu si... trebao si da postavis jasnije parametre. :D Oko tvog pitanja 2 stvari: 1. Kako si uspeo da usmeris razgovor na 2 tima koja najvise mrzim (Pobeda i Sileks), nije mi jasno.. :lol: 2. Moras da mi preciziras godine te generacije, ovako, iz prve, poznat mi je samo Bizimovski, ako je uopste on - Jovance?
E, izvini molim te, nisam znao. Evo, bar necu Zvezdu da pominjem :)Sileks je igrao dobro u kupu jedne sezone, nisam siguran 89/90 ili 90/91.Onako secam se nekih igraca. Branio je Trajcev, Bizimovski i Lekovski su igrali u odbrani, igrali su i braca Andonovski, zatim Senev (bek, cini mi se), bio je neki Stojkovski i tamo, a u napadu Tuš Zefić. Bas su dobro igrali, ali ne znam sta je posle bilo sa tom generacijom.Uopste, ima li neka monografija, ili godisnjaci Makedonskog fudbala od 1992/1993 ?
  • Author

Maneken Kosanovic :)Tako su ga zvali jer je uvek bio ugladjen i najlepse se oblacio.Nakon Borova i Novog Sada, otisao je u Svedsku da radi, i usput igrao fudbal. Kasnije se vratio sa "manirima"035ru5.jpg

• Author

Slobodan Bobe Pavkovic, legenda Novog Sada. Gitarista Ranog Mraza, odlican igrac. Putovao sa reprezentacijom na turneju po Juznoj Americi, igrao neke nezvanicne utakmice, i jedini i te grupe nije zabelezio zvanican nastup u A timu. Presao u Partizan, ali se povredio ubrzo po dolasku.036xh4.jpg

• Author

Modri sa sumarski inzenjerom Bazicem na celu037qr9.jpg

• Author

cetiri asa u donjem delu slike038qy4.jpg

• Author

Veljko Tuksa (kasnije Val Tuksa u Torontu), na vrhuncu forme polomio nogu Viliju Amerseku, dobio 9 meseci neigranja kaznu, i nikad nije zaigrao na istom nivou.039fe6.jpg

• Author

Zlatko Kranjcar (pravo prezime Krajncar, ali zapisnicar pogresio), jedan od najtalenovanij igraca rodjenih u Zagrebu. Sve je imao, ali nikad predan fudbalu).Snjezan Cerin, igrajuci za Zagrebacke Plave, dao tri gola Reprezentaciji Jugoslavije. Zatim, otisao na probu u Hajduk, pa dosao u Dinamu da bude rezerva Goranu Jurisicu. Na debi utakmici dao dva gola. Opasan igrac malog fudbala, licno sam se uverio.Dzemal Djemo Mustedanagic, moj dragi saigrac u glavometu na Uni u nekoliko navrata, nikad dovoljno cenjen za ostavljanje srca na terenu.040xn4.jpg

• Author

Ptica selica naseg fudbala, Cobe Janjus (za opkaldu preskakao automobile)041ks0.jpg

• Author

Ne znam otkud ovde podatak da je Ranko Djordjic rodjen u Tetovu, negde sam naso Sarajevo, negde Zenicu.Nema slike Slobodana Kojovica Koke za naseg Herceg-Novljana.042oe4.jpg

• Author

Ovo je sezona kad je Zeljo ispao. U gornjem levom uglu se vidi i zasto.043sp3.jpg

Edited by mrdja

• Author

Strasni Bozo Jankovic, nesudjena zvezda naseg fudbala044sq4.jpg

E, izvini molim te, nisam znao. Evo, bar necu Zvezdu da pominjem :)Sileks je igrao dobro u kupu jedne sezone, nisam siguran 89/90 ili 90/91.Onako secam se nekih igraca. Branio je Trajcev, Bizimovski i Lekovski su igrali u odbrani, igrali su i braca Andonovski, zatim Senev (bek, cini mi se), bio je neki Stojkovski i tamo, a u napadu Tuš Zefić. Bas su dobro igrali, ali ne znam sta je posle bilo sa tom generacijom.Uopste, ima li neka monografija, ili godisnjaci Makedonskog fudbala od 1992/1993 ?
Verovatno se radi o sezoni 90/91, posto mislim da je do '90 Trajcev branio za skopsku Jugokoktu (danasnja Makedonija Djorce Petrov). Od ovih sto si napisao, ja se secam Trajceva, Bizimovskog i Seneva (on je valjda 92 ili 93 otisao u Bugarsku). Inace TOJ generaciji verovatno pripada i Ilco Borov, koji je bio odlican veznjak. Uspon tog tima pocinje kada njegov vlasnik Ljubisav Ivanov (Sинго) postaje prvi covek MAK fudbala, u medjuvremenu je dosao trener Smilevski, Zoran "Choko" Boskovski iz banjaluckog Borca i Rade Karanfilovski (koji je bio makedonski Mladen Mladenovic, strasan sut). Oni su 3 puta bili prvaci (1996, 1997 i 1998god.) uz mnogo kontroveerznih utakmica i sudijskih odluka... dakle ta generacija se prilicno dobro snasla. Oko monografije, godisnjaka i almanaha mogu da se raspitam... mada realno, mrka kapa.
  • Author

Interesantna slika Drazena Jerkovica :)Damir Valec, jedan od razloga zasto se ranim 70-ih pricalo da cela ekipa Dinama sa rezervama stane u lift.Oko 170 cm (Valec, Vabec, Cercek, Dilberovic, Senzen)045ld9.jpg

• Author
Verovatno se radi o sezoni 90/91, posto mislim da je do '90 Trajcev branio za skopsku Jugokoktu (danasnja Makedonija Djorce Petrov). Od ovih sto si napisao, ja se secam Trajceva, Bizimovskog i Seneva (on je valjda 92 ili 93 otisao u Bugarsku). Inace TOJ generaciji verovatno pripada i Ilco Borov, koji je bio odlican veznjak. Uspon tog tima pocinje kada njegov vlasnik Ljubisav Ivanov (Sинго) postaje prvi covek MAK fudbala, u medjuvremenu je dosao trener Smilevski, Zoran "Choko" Boskovski iz banjaluckog Borca i Rade Karanfilovski (koji je bio makedonski Mladen Mladenovic, strasan sut). Oni su 3 puta bili prvaci (1996, 1997 i 1998god.) uz mnogo kontroveerznih utakmica i sudijskih odluka... dakle ta generacija se prilicno dobro snasla. Oko monografije, godisnjaka i almanaha mogu da se raspitam... mada realno, mrka kapa.
Veliko hvala mandingo.Lako je moguce da je 90/91, zar Ilco Borov nije igrao za Borec iz Velesa, zajedno sa golmanom Paunovim, jako dobra polutka, gledao sam ga negde 92, mozda u Pelisteru ? Ili Vardaru ?

Edited by mrdja