February 10, 20251 yr znas li da ce zvonko bogdan da pravi koncert u becu? 6 aprila. ako nam jedna poznanica nabavi karte, eto nas kod vas
June 17, 2025Jun 17 Da li je neko išao brodom od Beča do Bratislave (i nazad) ? Trebalo bi da budem u Bratislavi sredinom avgusta, pa bih da skoknem na 1 dan u Beč. Inače volim Dunav, imam čamac tako da mi je to nešto posebno.Iskustva ?
July 9, 2025Jul 9 Austrijanci carevi...Možeš za srpsku registraciju da kupiš desetodnevnu digitalnu vinjetu na ASFINAG sajtu i da aktiviraš FLEX opciju da ne plaćaš posebno tunelarine, ali... ne možeš sa srpskom IP adresom da uopšte pristupiš ASFINAG web shopu. Tako da sam morao da upalim VPN, obavim šta treba i da ga ugasim. Sreća, pa imam Operu...Sutra pokret na tromeđu Austrije, Italije i Švajcarske...
July 10, 2025Jul 10 On 17. 6. 2025. at 21:31, stajebrebilo said:Da li je neko išao brodom od Beča do Bratislave (i nazad) ? Trebalo bi da budem u Bratislavi sredinom avgusta, pa bih da skoknem na 1 dan u Beč. Inače volim Dunav, imam čamac tako da mi je to nešto posebno.Iskustva ?Ima li neko da je probao ovo ?
July 10, 2025Jul 10 2 hours ago, stajebrebilo said:Ima li neko da je probao ovo ?Verovatno si video ovaj https://twincityliner.com/en.Jedino koga znam da je isao je moja tetka od 70 god i njoj je bilo ok iskustvo ali nista specijalno.
July 10, 2025Jul 10 Da, taj. Hvala ti.Hoću da iskusim vožnju Dunavom i na taj način, obzirom da imam čamac na Dunavu pa da se zapljunem i uzvodno.
July 16, 2025Jul 16 Znači, ne da sam sebi zakuvao čorbu, nego samo tako.U subotu bih trebao da pređem iz smeštaja u blizini austrijske tromeđe sa ITA i CH u drugi smeštaj u okolinu Bormia. Moguće rute za tako nešto su:Stelvio Pass - 2.700 metara nadmorske visine, put sa 47 igla krivinaUmbrail Pass - 2.500 metara nadmorske visine, put završen tek pre neku godinu, širok dovoljno samo za jedno voziloTunnel Munt La Schera - klaustrofobična konstrukcija dugačka 3,5 kilometara, a široka 3 metra, sa samo jednom saobraćajnom trakom, a posle toga prevoj Passo del Foscagno, visok 2.300 metaraBernina Pass - naokolo preko St. Morica i Tirana, opet ide na 2.300 metara, plus duplo duži od svega ostalogKo me jebe kad hoću u Alpe. Sledeće godine letujem u Mađarskoj ili Holandiji...
July 17, 2025Jul 17 On 17. 6. 2025. at 21:31, stajebrebilo said:Da li je neko išao brodom od Beča do Bratislave (i nazad) ? Trebalo bi da budem u Bratislavi sredinom avgusta, pa bih da skoknem na 1 dan u Beč. Inače volim Dunav, imam čamac tako da mi je to nešto posebno.Iskustva ?Isao sam ja pre 10ak godina iz Bratislave u Bec ujutro i nazad navece katamaranom. Meni bilo ok, krenes iz centra i dodjes u centar. Budes na otvorenom, gledas pejzaze s dunava. Cini mi se sat i po ili dva voznje, ne secam se dobro. E sad ja sam isao u prolece pa je bilo super s temperaturama. Ne znam kako je ako upekne avgustovska zvezda.
July 17, 2025Jul 17 On 17. 6. 2025. at 21:31, stajebrebilo said:Da li je neko išao brodom od Beča do Bratislave (i nazad) ? Trebalo bi da budem u Bratislavi sredinom avgusta, pa bih da skoknem na 1 dan u Beč. Inače volim Dunav, imam čamac tako da mi je to nešto posebno.Iskustva ?Sad si me podsetio kako je jedna moja drugarica (inače iz Regensburga) pre dosta godina (recimo 2010) sa društvom putovala splavom (koji su ubr sami napravili) od Švarcvalda do Crnog mora uz usputne stanice u svakoj od zemalja. To je bio malo zahtevniji poduhvat i baš avantura, nije baš za usput. Ali bili su zadovoljni iskustvom.Ta drugarica inače sada živi u jednom selu u Nemačkoj koje se zove "Svet" (Welt).
July 17, 2025Jul 17 14 hours ago, Ayatollah said:Znači, ne da sam sebi zakuvao čorbu, nego samo tako.U subotu bih trebao da pređem iz smeštaja u blizini austrijske tromeđe sa ITA i CH u drugi smeštaj u okolinu Bormia. Moguće rute za tako nešto su:Stelvio Pass - 2.700 metara nadmorske visine, put sa 47 igla krivinaUmbrail Pass - 2.500 metara nadmorske visine, put završen tek pre neku godinu, širok dovoljno samo za jedno voziloTunnel Munt La Schera - klaustrofobična konstrukcija dugačka 3,5 kilometara, a široka 3 metra, sa samo jednom saobraćajnom trakom, a posle toga prevoj Passo del Foscagno, visok 2.300 metaraBernina Pass - naokolo preko St. Morica i Tirana, opet ide na 2.300 metara, plus duplo duži od svega ostalogKo me jebe kad hoću u Alpe. Sledeće godine letujem u Mađarskoj ili Holandiji...pa sve opcije izgledaju kao sjajna avantura
July 18, 2025Jul 18 On 17. 7. 2025. at 14:46, Tsai said:pa sve opcije izgledaju kao sjajna avantura Bile bi to slatke muke da nemam ženu da mi sere i decu da se deru i vrište. Pre dve godine sam pokušavao dva meseca da prodam ženi da idemo na Transfagarašan u Rumuniji koji se penje na 2000 metara, i slušao isto toliko vremena da nisam normalan što hoću da se penjem kolima na tu visinu, da je to samo za lude avanturiste i slično. Sutra mi je najniža opcija 2300 metara, pa ti vidi.Btw, ipak ćemo ići kroz tunel najverovatnije.
July 19, 2025Jul 19 Prošao kroz tunel bez problema, sad mogu i u Moriju. Jedino što mi niko ne reče da je Livinjo duty free zona, da natočim čorbe za 1,3 evra - ja sipao u Austriji, jer je u Italiji skuplje...Je li @bags , da li to Austrijanci nemaju naviku da prskaju komarce i ostale insekte? Imao sam više muva u Tirolu na 1300 metara, nego kad sam išao u Egipat. Sad sam u Italiji na sličnoj visini, i nema ni jedne jedine.
July 19, 2025Jul 19 @Ayatollah Definitivno ne prskaju komarce. Nije mi jasno kako ih nema ovde uz Dunav. Nesto sigurno rade.