Roger Sanchez Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 (edited) Opera Soft je istisnula 10.50 verziju, novi UI, novi Presto, radical man.. pa je valjda zavrijedila i svoj topik.Što su točno zaostaci mojeg prijašnjeg UI setupa, ne znam, ali znam da će Forefox 4.0 slijediti ovu UI šemu. Tu su i tab/process isolation, Jumplista u Win 7.. Goodies.edit: hm, nije višeprocesna :o Edited March 2, 2010 by Roger Sanchez Link to comment
Vapad Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Ne svidja mi se ta providnost, i fontovi, mada jeste primetno brža... da nisam malopre imao sa 10.10 prvi popap fest u zadnjih par godina vratio bih je odmah. BTW, jesam li ja glup ili ova nema settings, kako da dodjem do podešavanja ? Link to comment
teacher Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 To su ti brauzeri nove generacije... nema podešavanja, čitaju misli...Šalu na stranu, da li se to još uvek plaća? Link to comment
Filipenko Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 (edited) Zar se to ikada plaćalo?Jedino što je pre X godina postojala mala reklamica na koju si mogao kliknuti, a koju su svi ionako ignorisali.edit: Fringe desktop Kako uopšte Hrvati prevode desktop, pošto sve prevode? Stono|uglačana|dodirna|ploča? Edited March 2, 2010 by Filipenko Link to comment
Vapad Posted March 2, 2010 Share Posted March 2, 2010 Već dugo je free...a i ranije je bila i "free" verzija tj. sa reklamama koje je kerio i onako blokirao, ranije, pre dve, tri, četiri godine.Vratio se na 10.10, tenk ju veri mač... Link to comment
Mil@n Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 A često se pitah kako to Opera nema svoj topić.Final 10.50 je izašao danas msm, ali meni 10.10 tako prehebeno radi, da nemam potrebu da rizikujem ništ'. Sačekaću još malo do upgrade-a. Meni se dobija klikom na ikonicu Opera u gornjem levom uglu. Što do sada nije bio slučaj, al ko velim, hteli bi browser prostora koliko ga ima i u chromu, što i nije loše.Jel to svaka providna, ili je takva tema? Link to comment
Vapad Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Ja tu na jedan klik dobio restore, minimize i close a na dupli se opera ugasila, eh da sam probao desnim, 15 godina uz windowse i računare i nisam znao da dupli klik tu gasi aplikaciju. Kako je to samo glupo. Uglavnom, nije-šećer-u-vodu, preskočiću 10.50. Link to comment
Alphons Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 probao sam je malo, i nekako mi je preglomazna, ne znam kako bolje da se izrazim. Link to comment
bup Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Koja je još novost, osim izgleda? Zbog toga se neću prebacivati sa 10.10 sigurno.Koristi neko Unite? Ja već i zaboravio da ga imam, stoji isključen.Poslednjih x verzija glavna zamerka mi je vreme gašenja, i ona mongoloidna poruka "da li dozvoljavaš da posle zatvaranja aplikacije ona i dalje radi". Ako sam kliknuo na krstić to znači da hoću da se ugasi, a ne da mi drlja po hardu još deset minuta. Naročito ako gasim komp, pa zbog Opere ne mogu kad ja hoću. Počela je da se ponaša kao svaki softver u toliko visokoj verziji, malo tromo, kabasto. To nije kul. Link to comment
bup Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 Opera ChangelogsPuno mi je to slova. Link to comment
Roger Sanchez Posted March 3, 2010 Author Share Posted March 3, 2010 Poslednjih x verzija glavna zamerka mi je vreme gašenja, i ona mongoloidna poruka "da li dozvoljavaš da posle zatvaranja aplikacije ona i dalje radi". Ako sam kliknuo na krstić to znači da hoću da se ugasi, a ne da mi drlja po hardu još deset minuta. Naročito ako gasim komp, pa zbog Opere ne mogu kad ja hoću. Počela je da se ponaša kao svaki softver u toliko visokoj verziji, malo tromo, kabasto. To nije kul.Možda ovo liječi to?@ vapad Tebi je prozirna do bola, howthef.?@ penkoTo je jedan od 150tak wallova koji se mijenjaju svakih 3 minute :win7: :D + Radna površina. Link to comment
onamonamo Posted March 3, 2010 Share Posted March 3, 2010 opera ja valjda uvek bila fri, al se placala java ili tako nesto..evo sad sam ovu novu instalirao, imao sam neku portabl varijantu 9.2, i zesce me je smarala na pppu, otkad se preslo na novi bord. zasad sljaka fino kolko mi se cini... Link to comment
Vapad Posted March 6, 2010 Share Posted March 6, 2010 (edited) @Roger Sanchez : neki skin, inace koristim classic ali taj nije radio na 10.5BTW, koga interesuje, 10.5 je već testiran:firefox, chrome, opera reviewMicrosoft airs browser ballotKod ovog drugog obavezno pročitajte i "diskusiju" ispod... Edited March 6, 2010 by Vapad Link to comment
zorglub Posted March 20, 2010 Share Posted March 20, 2010 Hvala Opera timu što me je, nakon 9 godina upotrebe njihovog proizvoda, oterao u FF tabor. Ovo čudo jednostavno ne radi. A sa poslednjom verzijom koja je funkcionisala k'o sat, 9.27, mogu baš da se slikam... Link to comment
Recommended Posts