Jump to content
IGNORED

Opera


Roger Sanchez

Recommended Posts

 Opera Soft je istisnula 10.50 verziju, novi UI, novi Presto, radical man.. pa je valjda zavrijedila i svoj topik.Što su točno zaostaci mojeg prijašnjeg UI setupa, ne znam, ali znam da će Forefox 4.0 slijediti ovu UI šemu. Tu su i tab/process isolation, Jumplista u Win 7.. Goodies.edit: hm, nije višeprocesna  :o

Edited by Roger Sanchez
Link to comment
 • Replies 172
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Feindouno

  20

 • Roger Sanchez

  15

 • bigvlada

  14

 • Mil@n

  10

Ne svidja mi se ta providnost, i fontovi, mada jeste primetno brža... da nisam malopre imao sa 10.10 prvi popap fest u zadnjih par godina vratio bih je odmah. BTW, jesam li ja glup ili ova nema settings, kako da dodjem do podešavanja ?

Link to comment

Zar se to ikada plaćalo?Jedino što je pre X godina postojala mala reklamica na koju si mogao kliknuti, a koju su svi ionako ignorisali.edit: Fringe desktop :isuse: Kako uopšte Hrvati prevode desktop, pošto sve prevode? Stono|uglačana|dodirna|ploča?

Edited by Filipenko
Link to comment

Već dugo je free...a i ranije je bila i "free" verzija tj. sa reklamama koje je kerio i onako blokirao, ranije, pre dve, tri, četiri godine.Vratio se na 10.10, tenk ju veri mač...

Link to comment

A često se pitah kako to Opera nema svoj topić.Final 10.50 je izašao danas msm, ali meni 10.10 tako prehebeno radi, da nemam potrebu da rizikujem ništ'. Sačekaću još malo do upgrade-a. Meni se dobija klikom na ikonicu Opera u gornjem levom uglu. Što do sada nije bio slučaj, al ko velim, hteli bi browser prostora koliko ga ima i u chromu, što i nije loše.Jel to svaka providna, ili je takva tema?

Link to comment

Ja tu na jedan klik dobio restore, minimize i close a na dupli se opera ugasila, eh da sam probao desnim, 15 godina uz windowse i računare i nisam znao da dupli klik tu gasi aplikaciju. Kako je to samo glupo. Uglavnom, nije-šećer-u-vodu, preskočiću 10.50.

Link to comment

Koja je još novost, osim izgleda? Zbog toga se neću prebacivati sa 10.10 sigurno.Koristi neko Unite? Ja već i zaboravio da ga imam, stoji isključen.Poslednjih x verzija glavna zamerka mi je vreme gašenja, i ona mongoloidna poruka "da li dozvoljavaš da posle zatvaranja aplikacije ona i dalje radi". Ako sam kliknuo na krstić to znači da hoću da se ugasi, a ne da mi drlja po hardu još deset minuta. Naročito ako gasim komp, pa zbog Opere ne mogu kad ja hoću. Počela je da se ponaša kao svaki softver u toliko visokoj verziji, malo tromo, kabasto. To nije kul.

Link to comment

 

Poslednjih x verzija glavna zamerka mi je vreme gašenja, i ona mongoloidna poruka "da li dozvoljavaš da posle zatvaranja aplikacije ona i dalje radi". Ako sam kliknuo na krstić to znači da hoću da se ugasi, a ne da mi drlja po hardu još deset minuta. Naročito ako gasim komp, pa zbog Opere ne mogu kad ja hoću. Počela je da se ponaša kao svaki softver u toliko visokoj verziji, malo tromo, kabasto. To nije kul.
Možda ovo liječi to?@ vapad Tebi je prozirna do bola, howthef.?@ penkoTo je jedan od 150tak wallova koji se mijenjaju svakih 3 minute :win7:  :D + Radna površina.
Link to comment

opera ja valjda uvek bila fri, al se placala java ili tako nesto..evo sad sam ovu novu instalirao, imao sam neku portabl varijantu 9.2, i zesce me je smarala na pppu, otkad se preslo na novi bord. zasad sljaka fino kolko mi se cini...

Link to comment
 • 2 weeks later...

Hvala Opera timu što me je, nakon 9 godina upotrebe njihovog proizvoda, oterao u FF tabor. Ovo čudo jednostavno ne radi. A sa poslednjom verzijom koja je funkcionisala k'o sat, 9.27, mogu baš da se slikam...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...