October 26, 20222 yr Ja sam bila dva sata napolju sa decom i bacila povremeno pogled gore, ali nisam bila neke srece. Jedan sugrađanin iz drugog kraja grada je pak nasao "rupu" i brzo ufotkao mobilnim:
November 18, 20222 yr Snimljeno u Muzeju nauke i tehnike u Minhenu, U pitanju je evropska raketa Astris, nemacka mislim, sa kraja sezdesetih. Sve je jasno Prethodnica modernih raketa, cuvena raketa nemacka raketa V2 sa kojom je gadjan London tokom Drugog sv. rata...tvorac Verner fon Braun, onaj sto ce kasnije raditi u NASA-i Sediste Airbus-a za svemirska i vojna istrazivanja se nalazi u predgradju Minhena...
January 19, 20232 yr U petak 20. januara u 12h na Rudarsko-geoloskom fakultetu Dr Andrea Rajsic prica o misiji Insight na Mesecu, ciji je deo bila. Nezgodan termin za zaposlene ali ko moze, neka svrati, bice zanimljiva prica. AR_naslov korigovan.pdf - Google Drive Quote Поштоване колегинице и колеге, Др Андреа Рајшић, са Пердју универзитета у САД, одржаће предавање под насловом: Импактни кратеринг и НАСА инсајт на Марсу, у петак, 20. јануара, у сали 260, РГФ, Ђушина 7, са почетком у 12 часова. ДОБРОДОШЛИ!
January 31, 20232 yr Edit: kako reče autor yr videa, video nema nikakvu naučnu svrhu ili korist, već je naprosto lep Edited January 31, 20232 yr by Zverilla
February 1, 20232 yr Danas će zelena kometa C/2002 E3 (ZTF) biti najbliže Zemlji, kažu da će moći da se vidi golim oko, tamo gde nema svetlosnog zagađenja
February 13, 20232 yr Asteroid od 1m iznad Lamanša, vidjen iz UK A i iz FR Sent from my iTelephone using Tapatalk
March 2, 20232 yr Zapratih Dr Becky na jutjubetu, daje iscrpan pregled aktuelnih astro-tema i objavljenih radova (apropo poslednjeg, brzina kojom se objavljuju neki radovi vezani za JWST je... warp speed: JADES NIRSpec Spectroscopy of GN-z11 autora Bunker et al. objavljen je 15. februara 2023 u Astronomy & Astrophysics, a baziran je na JWST podacima od 5-7. februara 2023!!!)