Jump to content
IGNORED

Politika u UK

BraveMargot

99 members have voted

1. 1. da sam podanik krune, glasao bih za:

• jednookog skotskog idiota (broon)
      17
    • aristokratskog humanoida (cameron)
      17
    • dosadnog liberala (clegg)
      34
    • patriotski blok (ukip ili bnp)
      31

This poll is closed to new votes

Recommended Posts

Posted

Što se mene lično tiče, za mene bi bio ogroman, milenijumski pomak, kada bi Tereza Mej otišla u Arabiju i Katar i umesto da im cucla đoku za prodaju oružja da im zapreti da ako ti režimi sami ne porade da obustave dotok novca džihad grupama i hate preacherima u Britaniji, da mogu da se pozdrave sa kupovinom nafte. Ali po članku koji je Adam postavio, lepo se vidi u kakva nas partnerstva Brexit nosi.

Apropo Katara, danas negde videh da UK uvozi oko 15% potrosnje gasa odande.

Posted

Rekoh ti još onda da je jasno da ne rade kako treba. 

Pa sad. Jesi, bio si u pravu, to je očigledno, samo sam hteo polaganije da donosim sud. I dalje tvrdim da ono na Westminster bridžu jednostavno niko, nikako nije mogao da predvidi i da spreči. Čovek nije ni planirao bilo šta, bio je kao okolo "na radaru", ali otišao je u hotel i kvrcnulo mu je u glavi i bum. Mančester, što je više detalja curilo, jebi ga, da, propust i to veliki. Ovo... ovo je već teško za poverovati. Gledam sad C4 News, jebo te, pa imali su dokumentarac gde ova dvojica razviajaju zastavu usred Ridžents Parka, i imali su dojave komšija.

Voleo bih da ovo nije samo moj gardijan babl, ali nekako se nadam da ovo stavlja ogroman pritisak na Mejovu i na torijevce uopšte, pre četvrtka. Danas Newsthump ide sa naslovom UK hasn’t done enough to tackle terrorism, says woman whose job it was to tackle terrorism. Prosto mi je nemoguće da se može spinovati da 6 godina Tereze Mej kao Home Secretary i onoliki rezovi u policiji neće da se odraze na elektorat, ali izgleda da će ljudi i dalje misliti da je ona bolji izbor od Korbina jer Korbin ne želi da prvi pošalje nuklearke na Iran. Valjda.

E da, i Steve Hilton, bivši Kameronov oficir, je pozvao da Mejova podnese ostavku. Ili neraščišćeni računi od pre dve godine ili Brexit kampanje, ili se oštre noževi za coup ako Mejova u četvrtak ne dobije pristojnu većinu.

Treba ISIS staviti van zakona i kažnjavati drakonski sve u vezi njih - svako ko odlazi tamo na njihovu teritoriju, ko se vraća sa nje, ko se slika sa njihovom memorabilijom, bukvalno svaka pa i najidiotskija stvar i to bacati odmah u tjorku i to ne na mesec dana. Da ne bude posle, "nisam znao". Nije to žvaka, pa da si se prešao. Primeniti onaj citat iz Last Boy Scouta 'Sure, sure, I know... it just happened. Coulda happened to anybody. It was an accident, right? You tripped, slipped on the floor and accidentally stuck your dick in my wife. "Whoops! I'm so sorry, Mrs. H. I guess this just isn't my week."'. I tako eliminisati te što su "od ranije poznati policiji" glede veza sa terorističkim ili ekstremističkim grupama.

Da, ovo na papiru deluje potpuno solidno, potpisao bih odmah, samo što donosi sa sobom određene caveate oko izvodljivosti. Ako čovek nema dvojno državljanstvo, ne može mu se UK državljanstvo oduzeti i ne može se deportovati. Dalje, meni laiku se čini da je užasno teško proceniti ko je otišao u Siriju da se rka za device, a ko je otišao da vozi taksije i bude hendler i fikser hiljadama novinara u ratnoj zoni.

Što se tiče automatskog zatvora za "sumnjive", mislim da Britanija zazire malo od toga osim u cast-iron slučajevima, nakon polise Internmenta u Severnoj Irskoj sedamdesetih koja im se dugoročno itekako obila o glavu.

Posted

Mlogo si ti meni naivna... "da si ti državnik".... Mi smo taoci naših vlada. Da su hteli da reše sukob dole, mogli su davno da ga reše, one way or the other. Ali njima je zanimljivije da izaberu svako po jednu frakciju i forsiraju onda te izabrane freedom fighters. Dok prodaju svima tu oružije, trampe naftu i prejebavaju se sa Rusijom i slično.

ma sve to znam...pusti me da mastam :)  urodjen mi je taj zastitnicki stav plus sam nepotkupiva. moja deca tj. sunarodnici bi uzivali ali bih bez ikakvih problema eliminisala kukolj. hard core

Posted

Apropo Katara, danas negde videh da UK uvozi oko 15% potrosnje gasa odande.

A evo danas ih okružile ostale zalivske države ko Crnogorci Dubrovnik, pa će baš biti zanimljivo gledati.

Posted

Za jednog od ovog je odavno bio poznat i na "listi". Štaviše, Channel 4 je radio dokumentarac o njemu, imaju snimke gde on sa drugarima razvija zastavu ID u nekom parku.

Za ovo više nema dileme - propust i to ogroman. Razumem da MI5 ima 20.000 sumnjivih ljudi na listi, ali ne postoji druga reč za ovo.

U pravu si, stvarno neverovatno...

Posted

Ridžents Park jebo te. Trčim tamo 3 puta nedeljno.

Posted

Voleo bih da ovo nije samo moj gardijan babl, ali nekako se nadam da ovo stavlja ogroman pritisak na Mejovu i na torijevce uopšte, pre četvrtka. Danas Newsthump ide sa naslovom UK hasn’t done enough to tackle terrorism, says woman whose job it was to tackle terrorism. Prosto mi je nemoguće da se može spinovati da 6 godina Tereze Mej kao Home Secretary i onoliki rezovi u policiji neće da se odraze na elektorat, ali izgleda da će ljudi i dalje misliti da je ona bolji izbor od Korbina jer Korbin ne želi da prvi pošalje nuklearke na Iran. Valjda.

E da, i Steve Hilton, bivši Kameronov oficir, je pozvao da Mejova podnese ostavku. Ili neraščišćeni računi od pre dve godine ili Brexit kampanje, ili se oštre noževi za coup ako Mejova u četvrtak ne dobije pristojnu većinu.

Definitivno ce biti interesantno videti da li ce sve ovo imati nekog znacajnijeg odraza na rezultate izbora. Nadam se samo da nece biti jos necega do tada...

Posted
Da, ovo na papiru deluje potpuno solidno, potpisao bih odmah, samo što donosi sa sobom određene caveate oko izvodljivosti. Ako čovek nema dvojno državljanstvo, ne može mu se UK državljanstvo oduzeti i ne može se deportovati. Dalje, meni laiku se čini da je užasno teško proceniti ko je otišao u Siriju da se rka za device, a ko je otišao da vozi taksije i bude hendler i fikser hiljadama novinara u ratnoj zoni.

Što se tiče automatskog zatvora za "sumnjive", mislim da Britanija zazire malo od toga osim u cast-iron slučajevima, nakon polise Internmenta u Severnoj Irskoj sedamdesetih koja im se dugoročno itekako obila o glavu.

Ne, nisam mislio na britanskom, nego na evropskom nivou, oko kojeg se svi slažu da treba sarađivati i pogotovo što svi imaju taj isti problem. I onda bi svako svoje lokalne nedoumice mogao da prebaci na višu instancu "nismo mi hteli da apsimo, ali taj evropski establišment je tako odlučio":

Verujem da je tebi laiku teško proceniti koje išao dole zbog devica (lolo jedna, garant si se već nudio kao nastavnik engleskog), ali ove službe ih znaju - po nečemu su im poznati "od pre", a pretpostavljam da to nije domaći sladoled od pistaća. Ako nas već jebu sa prisluškivanjem i praćenjem sa izgovorom praćenja njih, neka onda i iskoriste to.

Upao bi im u oči i tvoj browsing history, ali kažeš jednom lepo "I did it for the queen" i skineš sumnju sa sebe  :D

Posted

Ne, nisam mislio na britanskom, nego na evropskom nivou, oko kojeg se svi slažu da treba sarađivati i pogotovo što svi imaju taj isti problem. I onda bi svako svoje lokalne nedoumice mogao da prebaci na višu instancu "nismo mi hteli da apsimo, ali taj evropski establišment je tako odlučio":

Verujem da je tebi laiku teško proceniti koje išao dole zbog devica (lolo jedna, garant si se već nudio kao nastavnik engleskog), ali ove službe ih znaju - po nečemu su im poznati "od pre", a pretpostavljam da to nije domaći sladoled od pistaća. Ako nas već jebu sa prisluškivanjem i praćenjem sa izgovorom praćenja njih, neka onda i iskoriste to.

Upao bi im u oči i tvoj browsing history, ali kažeš jednom lepo "I did it for the queen" i skineš sumnju sa sebe  :D

:lol:

Da, i to na evropskom nivou zvuči dobro. Zapravo, uopšte ne vidim šta bi tu uopšte moglo da pođe po zlu. :sleep:

Posted

Lepo je videti podrsku koju ima premijerka u lokalu [moj county, severni deo]

6IiO3lu.jpg

Posted

f0a31962c359f9d1dcefc22e2b120457.jpg

Kao i brat napadaca iz Mancestera.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Posted

Celokupna Kanova izjava glasi ovako:

"My message to Londoners and visitors to our great city is to be calm and vigilant today. You will see an increased police presence today, including armed officers and uniformed officers. There is no reason to be alarmed by this. We are the safest global city in the world. You saw last night as a consequence of our planning, our preparation, the rehearsals that take place, the swift response from the emergency services tackling the terrorists and also helping the injured."

Izvaditi iz toga deo "there is no reason to be alarmed by this", ("by this" u kontekstu rečenice, zbog povećanog policijskog prisustva, ne zbog napada kao takvog) i reći "Haaaa, sedmoro ubijenih, 50 ranjenih, no reason to be alarmed, Sadiče" je podlo na toliko načina da sve što Trampu mogu da poželim ovde, dok pokušava da skoruje nad žrtvama Londona za svoj travel ban, jedno kvalitetno sisanje mi kurca.

Te izjave jesu dnevnopolitičke, to govore pretpostavljam državnici svuda u svetu. Ovaj nivo izvlačenja iz konteksta i svaljivanje neke krivice na gradonačelnika koji nema nikakve bezbednosne ingerencije uopšte, pa, see sisanje kurca above, nemam mu šta više poželeti.

Meni je dosta veći problem od Trampovog I told you so ovaj idiotluk sa safest global city in the world. Pa jeste safe dok neko ne pobije 15 ljudi i onda je opet safe dok sledeći ne pobije 15 ljudi. Totalna glupost, još izjaviti i ponoviti to dan posle ovakvog napada, pa to je jebeš mi sve ispod nivoa Trampa, tako nešto da je Tramp izjavio recimo bio bi razapet. Druga stvar, gradonačelnik sam sisa kurac kad se bavi tim temama i daje takve izjave ako već nema nikakve bezbednosne ingerencije. 

Posted

Meni je dosta veći problem od Trampovog I told you so ovaj idiotluk sa safest global city in the world. Pa jeste safe dok neko ne pobije 15 ljudi i onda je opet safe dok sledeći ne pobije 15 ljudi. Totalna glupost, još izjaviti i ponoviti to dan posle ovakvog napada, pa to je jebeš mi sve ispod nivoa Trampa, tako nešto da je Tramp izjavio recimo bio bi razapet. Druga stvar, gradonačelnik sam sisa kurac kad se bavi tim temama i daje takve izjave ako već nema nikakve bezbednosne ingerencije. 

Ne znam šta bih konciznije mogao da napišem povodom toga od ovoga:

Svejedno, fakt ili ne, to je izjava trenutka za sugrađane, za dizanje morala, kontrolu situacije itd, ne za onog imbecila sa malim rukama ili da citira unesco statistiku u kvizu za 64K funti. Šta je trebalo da izjavi, da se svi narednih godinu dana zaključaju u kuće i ne promoljuju nos napolje? Svako ko ima dovoljno velik iq da kapira da ništa nije sigurno, sigurno kapira i da ljudi koji pokušavaju da kontrolišu paniku moraju da daju ovakve izjave. Met policija jeste stvarno jako brzo uspostavila kontrolu nad situacijom - za tako veliki grad.

Svejedno, ako je tebi dosta veći problem glupava izjava za moral sugrađana i kontrolu panike dan nakon napada ali bez nekih mogućih ili vidljivih posledica umesto onog morona koji ovako podlo izvrće reči da bi dobio koji poen na svojoj suludoj agendi, a preko 7 mrtvih ljudi, alal. U trenutku kada je od kritične važnosti sprečiti bilo kakav resentiman i backlash ljudi koji ni o čemu ne razmišljaju duže od 5 sekundi prema muslimanima en general u UK koji ništa nisu zgrešili nego jer su, eto, muslimani, Tramp uzima da zamenom teza vučićevskih razmera prca gradonačelnika Londona jer je musliman i doliva ulje na vatru, ali okej - gore je svakako ovo što je Kan izjavio.

Svašta sam već pročitao na ovoj temi, od toga da je najgora uvreda za žrtve pokazivanje solidarnosti Berlina sa Londonom bojenjem Branderburške kapije u UK zastavu, pa me ne iznenađuje premnogo ni ovakav kognitivni algoritam.

Posted

Ahahahah, kakva pitjkica

9/12/2015

Donald Trump's comments calling for a ban on Muslims entering the United States makes him "unfit" to be President, Boris Johnson has said. The Mayor of London went further than fellow Tories David Cameron and George Osborne in condemning his remarks on Wednesday, saying the Republican presidential candidate's remarks revealed a "stupefying ignorance".

6/6/2017

Boris Johnson says 'no reason' to stop Donald Trump's UK state visit despite London terror abuse. The Foreign Secretary said he saw "no reason" to withdraw the invitation, after Mr Trump accused Mr Khan of making a "pathetic excuse" for the atrocity which left seven dead. Prime Minister Theresa May also refused to criticise the President's words yesterday, even though the Mayor of New York Bill de Blasio branded them unacceptable.

• Create New...